[WAW]Kocięta z Nowolipia.POMOCY! Szukamy DS! foto s 93

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 22, 2012 14:52 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

Nie jest źle, ale dalej niewiele wiadomo :roll:
Narządy wew. wszystkie prawidłowe.
To co nieprawidłowe:
"Układ naczyniowy wątroby nieznacznie poszerzony zastojowo poza tym bez uchwytnych zmian"
"Nieznaczne cechy zastoju krążeniowego widoczne w łożysku naczyniowym jamy brzusznej.
Płyn w jamie opłucnej w miernej ilości, widoczny w przedniej bocznej dolnej klp - warstwa ok. 5-7mm i przedoponowo ok. 4-5 mm. Płyn delikatnie zagęszczony, jednak bez cech patognmicznych [patogenicznych? pewnie] dla FIP.
Powiększone węzły chłonne śródpiersiowe jak zapalne przewlekle do 6 mm średn., śródpiersie nieco hiperechogenne. Powiększenie serca bez płynu w worku osierdziowym i cech typowego przerostu, ściana ok. 4-4,7 mm."
Wszystkie te zmiany, łącznie z sercem, mogą być pierwotne lub wtórne - najprawdopodobniej mamy do czynienia tylko z zapaleniem płuc.
Serduszko trzeba będzie monitorować w przyszłości, przydałoby się echo, ale dr stwierdził, że nie jest to pilne badanie - raczej przyszłościowo do zaplanowania.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro sie 22, 2012 14:57 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

To musi być tylko zapalenie płuc i tego się trzymajmy :!:
Malutka będzie żyła i wyrośnie na piękną, wielką tygrysicę :1luvu:
kochane malenstwo pewnie pierwsze kroki skierowało do michy po takiej długiej wycieczce :D
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Śro sie 22, 2012 15:01 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

No ba 8)
Tym bardziej, że śniadania nie było, a suchego nie jadamy. Nie napychamy się przed USG.

OKI

Post » Śro sie 22, 2012 15:03 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

OKI pisze:No ba B-)
Tym bardziej, że śniadania nie było, a suchego nie jadamy. Nie napychamy się przed USG.

Ło matko, tyle głodzić takiego małego kotecka :evil:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Śro sie 22, 2012 15:05 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

JolaJ pisze:
OKI pisze:No ba B-)

Ło matko, tyle głodzić takiego małego kotecka :evil:

No przecież suchego jej nie zabrałam :twisted:
Jakby była naprawdę zagłodzona, to by sobie łyknęła - ma weaninga, gryźć tego nie musi :twisted:

OKI

Post » Śro sie 22, 2012 15:09 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

Czyli mam zapalenia płuc i tego się trzymamy :ok: . Antybiotyki i dobre odżywianie :twisted:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro sie 22, 2012 15:10 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

Widocznie królewnie nie smakuje :roll:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Śro sie 22, 2012 15:13 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

JolaJ pisze:Widocznie królewnie nie smakuje :roll:

Ja to zdolna jestem - niecałe dwa tygodnie i już rozwydrzona jak dziadowski bicz :twisted:
Ale nie chciałam płacić stówy, żeby obejrzeć pełny żołądek przesłaniający wszystko inne :mrgreen:

alix76 pisze:Czyli mam zapalenia płuc i tego się trzymamy :ok: . Antybiotyki i dobre odżywianie :twisted:

Tak, o to ostatnie dziewczyna na szczęście dba sama.
Wygląda jak kula :twisted:
Śliczna się robi - jak trochę odsapnie, to coś cykniemy :wink:
Trzymamy się zapalenia płuc :ok:

Oczywiście nalała w transporterze - to dziecko co godzina wysikuje pełen pęcherz. Gadałam z wetką o odwadniających, ale przy takim tempie sikania to już by całkiem nie miała kiedy wyjść z kuwety...

OKI

Post » Śro sie 22, 2012 17:40 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

OKI pisze:No przecież suchego jej nie zabrałam :twisted:
Jakby była naprawdę zagłodzona, to by sobie łyknęła - ma weaninga, gryźć tego nie musi :twisted:

No patrz, to ja mam odwrotny problem :roll:
Moja grzdyle głównie na suchym jadą. Dzisiaj w ramach urozmaicenia dałam tacki animondy, czysty indyk.
Gacek darł ryja jak opętany, jak niosłam miski do łazienki. Po czym uznał, że to pfffuj i jeść tego nie będzie :twisted:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro sie 22, 2012 20:01 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

Aleba pisze:
OKI pisze:No przecież suchego jej nie zabrałam :twisted:

No patrz, to ja mam odwrotny problem :roll:
Moja grzdyle głównie na suchym jadą. Dzisiaj w ramach urozmaicenia dałam tacki animondy, czysty indyk.
Gacek darł ryja jak opętany, jak niosłam miski do łazienki. Po czym uznał, że to pfffuj i jeść tego nie będzie :twisted:

Moje teraz też głównie na suchym, ale i tak uważają, że bez mokrego chodzą głodne :roll:
No a mała, nawet jeśli coś tam skubnie suchego, to tyle, że nie widać ubytku :roll:

Echhh... 'ciężarna kotka', której łapania zaniechałam dwa tygodnie temu z uwagi na nacięte ucho, okazała się niestety być kastrowanym kocurkiem z bardzo zaawansowanym FIPem... Jeszcze te dwa tygodnie temu wyglądał bardzo zdrowo tylko okrągło - dziś to był cień kota z ogromnym brzuchem, który nie miał nawet siły wyjść z piwnicy po desce do okienka :(
Przykro, że mogłam tylko pomóc odejść :cry:
Żegnaj Kotku... [*][*][*]

OKI

Post » Śro sie 22, 2012 20:09 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

Żegnaj, Kotku [*] - OKI, przynajmniej mu dałaś lekką śmierć :(

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro sie 22, 2012 20:36 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

Oj Nendzo, dasz radę~! :ok: :ok: :ok:

OKI, czasami trzeba podejmować takie "chore" decyzje :(...

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Śro sie 22, 2012 23:11 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

Obrazek Obrazek
Obrazek
Witek-sybarytek ;)

Po co posłanko ma leżeć normalnie, skoro można je odwrócić dnem do góry i walnąć się wyżej? :roll:

OKI

Post » Śro sie 22, 2012 23:13 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

O jeju, jaki słodziakowy brzuchol do całowania :1luvu:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Śro sie 22, 2012 23:20 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

A jako że natura nie znosi próżni...
Oto przyczyna mojego sobotniego wnerwa...
Obrazek
Czyli CholernyMarmur :1luvu:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
i jeszcze kilka fot https://plus.google.com/photos/11139448 ... 3vDwytjhNg
Nooo.. drze japę w łazience, w uszach kopalnia, zapalenie dziąseł i początki kamienia, ale bez dramatu, więcej grzechów nie stwierdzono.
Jutro przegląd, testy, sprawdzanie czipa, odrobaczanie i inne takie drobne czynności ;)
Szuka domu już! Również tymczasu, bo ten, co się zaproponował ma chwilowo inne zmartwienia :roll:

Aaaa... to kotka i nie zdziwię się, jeśli wysterylizowana :roll: Młodziutka.

OKI

[poprzednia][następna]