Z piekła rodem... Foster ['] Fotki od s. 94 :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt cze 29, 2012 10:02 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS dla Faxe'a :D Foty s. 35

OKI pisze:Spoko, skąd masz wiedzieć, że ktoś mnie wnerwia? ;)

Na razie Kulokot ma ogłoszenia bez odzewu, Faxe idzie do domu. Jak Faxe pójdzie, to się będziemy zastanawiać, kto następny :roll:
Fostera nie ma co ogłaszać.
Baśki też.
Brzdąc... hhhmmm... ciągle myślę :roll:

Trud rozstania? :P

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pt cze 29, 2012 10:07 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS dla Faxe'a :D Foty s. 35

_ogonek_ pisze:

Na razie Kulokot ma ogłoszenia bez odzewu, Faxe idzie do domu. Jak Faxe pójdzie, to się będziemy zastanawiać, kto następny :roll:
Baśki też.

On jest fajny, tylko kompletnie nieobsługiwalny :roll:
Tzn., mogę go czasami złapać i wziąć na chwilę na ręce, ale to jest ładne parę kilosów (pewnie ze 6) i wyrywa się migusiem, a ja zostaję ze szramami od pazurów. Jak go chciałam wziąć przy ludziach na ręce, to dodatkowo mnie pogryzł :? No, raczej czarno widzę dla niego dom, chyba że się trafi jakiś amator na miauuu ;)
Liczę na to, że jak się pozbędę Faxe'a, to może mu będzie towarzystwa brakować i się uludzi trochę bardziej? :roll:
Zobaczymy :?

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt cze 29, 2012 10:10 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS dla Faxe'a :D Foty s. 35

OKI pisze:
_ogonek_ pisze:

Baśki też.

On jest fajny, tylko kompletnie nieobsługiwalny :roll:
Tzn., mogę go czasami złapać i wziąć na chwilę na ręce, ale to jest ładne parę kilosów (pewnie ze 6) i wyrywa się migusiem, a ja zostaję ze szramami od pazurów. Jak go chciałam wziąć przy ludziach na ręce, to dodatkowo mnie pogryzł :? No, raczej czarno widzę dla niego dom, chyba że się trafi jakiś amator na miauuu ;)
Liczę na to, że jak się pozbędę Faxe'a, to może mu będzie towarzystwa brakować i się uludzi trochę bardziej? :roll:
Zobaczymy :?

No to rzeczywiście mało różowo to wygląda...
Zawsze się zastanawiałam co jest gorsze - psi czy koci wypłoch :roll:

_ogonek_

Post » Pt cze 29, 2012 10:14 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS dla Faxe'a :D Foty s. 35

Koci :twisted:
Psiego zawsze da się ucywilizować, a niecywilizowanego zakagańczyć i już.

Kota jest o wiele trudniej spacyfikować, nie dość, że zęby, to jeszcze pazury. A kompletnie inny stopień sprawności i możliwości ruchowych też robi swoje ;)
Co mi udowadnia 3kilowa Delicja za każdym razem, jak jej usiłuję pazurki obciąć - ona nawet nie musi gryźć i drapać. Tylko się wije. I nie ma takiego ręcznika, z którego się nie wywinie.

OKI

Post » Pt cze 29, 2012 10:21 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS dla Faxe'a :D Foty s. 35

OKI pisze:Koci :twisted:

Kota jest o wiele trudniej spacyfikować, nie dość, że zęby, to jeszcze pazury. A kompletnie inny stopień sprawności i możliwości ruchowych też robi swoje ;)
Co mi udowadnia 3kilowa Delicja za każdym razem, jak jej usiłuję pazurki obciąć - ona nawet nie musi gryźć i drapać. Tylko się wije. I nie ma takiego ręcznika, z którego się nie wywinie.

Przydałyby się kocie kagańce na mordki i łapki :twisted: to byłby przełom w nauce i technice :lol: .

_ogonek_

Post » Pt cze 29, 2012 10:25 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS dla Faxe'a :D Foty s. 35

_ogonek_ pisze:

Przydałyby się kocie kagańce na mordki i łapki :twisted: to byłby przełom w nauce i technice :lol: .

Kagańce już są, tylko mnie nie stać na razie :mrgreen: viewtopic.php?f=27&t=139566&hilit=koci+kaganiec
są też torby do pacyfikowania kotów, ale to jeszcze droższa impreza :roll:
Poza tym - sprawa podstawowa - najpierw trzeba takiego pajaca złapać, żeby mu te cuda pozakładać :twisted:

OKI

Post » Pt cze 29, 2012 10:34 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS dla Faxe'a :D Foty s. 35

OKI pisze:
_ogonek_ pisze:

Kagańce już są, tylko mnie nie stać na razie :mrgreen: viewtopic.php?f=27&t=139566&hilit=koci+kaganiec
Poza tym - sprawa podstawowa - najpierw trzeba takiego pajaca złapać, żeby mu te cuda pozakładać :twisted:

huehue, niezłe to :ryk:
A ja myślałam że kocie kagańce nie istnieją :roll:

_ogonek_

Post » Pt cze 29, 2012 10:35 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS dla Faxe'a :D Foty s. 35

_ogonek_ pisze:
OKI pisze:Kagańce już są, tylko mnie nie stać na razie :mrgreen: viewtopic.php?f=27&t=139566&hilit=koci+kaganiec

Podobno są bardzo skuteczne.
Po założeniu :mrgreen:

OKI

Post » Pt cze 29, 2012 10:37 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS dla Faxe'a :D Foty s. 35

OKI pisze:
_ogonek_ pisze:
OKI pisze:Kagańce już są, tylko mnie nie stać na razie :mrgreen: viewtopic.php?f=27&t=139566&hilit=koci+kaganiec

Podobno są bardzo skuteczne.
Po założeniu :mrgreen:

Tylko przed co się dzieje, oto jest pytanie...

_ogonek_

Post » Pt cze 29, 2012 10:42 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS dla Faxe'a :D Foty s. 35

Szalony Kot pisze:Ja tam trzymam kciuki za Brzdąca, według mnie ma chłopak potencjał.

Wg mnie też, ale to trzeba jeszcze duuużo pracy :roll:

_ogonek_ pisze:Tylko przed co się dzieje, oto jest pytanie...

Ano właśnie... np. złapać Baśkę w klatkę-łapkę i co dalej? :twisted:

OKI

Post » Pt cze 29, 2012 10:45 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS dla Faxe'a :D Foty s. 35

Oj tam. Mamysz się czochrać daje, to i Brzdąc się będzie dawał. Na swoich warunkach, ale takie już są koty.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt cze 29, 2012 10:46 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS dla Faxe'a :D Foty s. 35

Mamysz to zupełnie inna bajka :roll:

OKI

Post » Pt cze 29, 2012 10:52 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS dla Faxe'a :D Foty s. 35

OKI pisze:
Szalony Kot pisze:Ja tam trzymam kciuki za Brzdąca, według mnie ma chłopak potencjał.

Wg mnie też, ale to trzeba jeszcze duuużo pracy :roll:

_ogonek_ pisze:Tylko przed co się dzieje, oto jest pytanie...

Ano właśnie... np. złapać Baśkę w klatkę-łapkę i co dalej? :twisted:

Każdy kot i każdy pies ma w sobie potencjał, tylko trzeba go wydobyć na światło dzienne :mrgreen: .

Apropo łapania w klatki-łapki , przypomniało mi się jak do naszego schroniska przywieźli psa... Taka parówa, która miała smutny koniec... Złapali psa w klatkę łapkę i przez pół roku (!) jak siedział w tej ich przechowalni i tylko mu jedzenie przerzucali...
Ale Ozzy miał już kompletnie zrytą psychikę... W boksie przy sprzątaniu rzucał mi się na mopa, za opierdzielenie go kiedy zaznaczał wiadro patrzył się gadzim wzrokiem i zaczynał burczeć, a kiedy chciałam żeby go wyprowadzić na spacer kładł się obok miski, albo do budy wchodził. A wkładanie mu łap do miski to był głupi pomysł...
Po roku pobytu w schronisku został uśpiony. Ani prośba ani groźba nic nie zdziałały, a dlaczego miał całe życie cierpieć w boksie 2x2 czując zagrożenie ze strony ludzi i cały czas im się stawiając...
Naprawdę szczerze nienawidzę ludzi... To, co potrafią zrobić z psami to się w pale nie mieści, a potem przyjeżdża taki pies i strach połączony ze ślepą agresją go paraliżuje i nic się z nim nie da zrobić...

_ogonek_

Post » Pt cze 29, 2012 11:06 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS dla Faxe'a :D Foty s. 35

Ech, bo są Ludzie i ludziska :?
Też uważam, że każde zwierzę można wyprowadzić, tylko niestety to wymaga czasu, czasu i jeszcze raz czasu. A tego czasu brak.
Zbyt mało jest chętnych do tej "pracy" i zbyt dużo potrzebujących :(

OKI

[poprzednia][następna]