Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt kwi 29, 2011 23:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Echtom mozemy ja zabrac do dr Kasprzyka, ale po weekendzie.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Sob kwi 30, 2011 7:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

ssb pisze:Osobiście pomysł umieszczania na stronie pkdt jakiś treści "komercyjnych" mi się nie podoba, wszędzie tego pełno...
jeśli Wam na tym zależy to można zrobić ankietę wśród odwiedzających -- czy chcą reklam.

Ja myślę, że to zależy jakiego rzędu pieniądze mogłaby dana reklama pozyskać dla PKDT, jeśli jakieś 20-30zł na miesiąc, to oczywiście bez sensu zaśmiecać stronę i denerwować ludzi, jeśli kilkaset złotych to można sie zastanawiać... nie mam bladego pojęcia jak jest z takimi reklamami w necie ile one mogą dac pieniędzy.

echtom pisze:[...] Kicia sympatyczna i przyjazna, ale chyba za mało atrakcyjna, by próbować szukać jej domu, więc chciałabym chociaż ją zbadać i przeleczyć.

Echtom więcej wiary, próbować zawsze warto, ja wyadoptowałam zwykłe dorosłe pingwinki: Czarną Mateczkę, Sopociankę, kiedyś 9-letnią buraskę Mangę, Nesti znalazła dom w kilka dni, nawet Józefinka od Sabiny ma dom, nie ma reguły, czasem jakiś zbieg okoliczności i kot znajduje dom.
Jak kicię przebadacie i będzie wiadomo jaki jest jej stan zdrowia, jeśli nie jest dzika tylko milutka to warto zrobić kampanię ogłoszeniową.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob kwi 30, 2011 7:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Aga Marczak z Agą Wójcik wydostały z kanału 6 kociąt w Sopocie, kociaki już zabezpieczone w DT, do adopcji
viewtopic.php?f=13&t=126720&start=150
http://www.facebook.com/event.php?eid=124646600944636

Pilna sprawa - ich mamusia, która okazała się być mega miziastą, oswojoną koteczką, podobno kiedyś miała domek, wczoraj miała sterylizację, pilnie poszukiwany dla niej domek, choćby i tymczasowy, inaczej wróci na podwórko, a szkoda jej bardzo.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob kwi 30, 2011 9:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Hej! W imieniu kotów z Gdyni Obłuża błagam o pomoc! Szukam DT dla dwóch kotów wolnobytujących, które być może miały kiedyś właścicieli ale byli to ludzie którzy mają te koty w du...

1) Pingwinek Kuba, kilkuletni kocurek, oswojony. Tuła się po osiedlu, chwilowo nocuje w ogrodzie przy domkach jednorodzinnych, pod mój wieżowiec przychodzi na obiadek. Kot z początku trochę nie lubił noszenia na rękach i się wówczas wiercił. Teraz już noszenie też uwielbia, na mój widok przybiega z podniesionym ogonkiem jak piesek i nastawia się do miziania, przy czym głoooośno mrrrrrruuuuczy. Kotek jest w miarę zadbany ale niestety bardzo zakleszczony. Na osiedlu czyhają na niego zagrożenia w postaci groźnych psów, truciciela oraz gromady pojeb.... bachorów, których ulubioną zabawą jest gonienie kotów.

2) Trikolorka Diana, śliczna młoda oswojona koteczka z ul.Krawieckiej, na której żyje stado ok 30 kotów niekastrowanych i niewysterylizowanych, co najmniej 7 kotek jest w zaawansowanej ciąży, a oswojone, nadające się do adopcji są aż ... 2. Koteczka podobno dostaje tabletki antykoncepcyjne (tak mówi dziadek który rzuca kotom żarcie z balkonu :roll: ). Niewykluczone że Dianka w tym roku została już mamusią (w jej stadzie są 2 kociaki a żadnej innej kotki nie widać), teraz jest w końcowej fazie rujki, ma bardzo nabrzmiałe cycuszki (ale nie jest kotką karmiącą!!!!) a kocur tatuś już czeka :( W miejscu gdzie mieszka Dianka koty są najczęściej rozjeżdżane przez samochody, to jest sposób na redukcję ich populacji.

Oba koty zostaną w najbliższym czasie poddane zabiegom katracji / sterylizacji. Nie chciałabym żeby wracały z powrotem na dwór, dlatego bardzo proszę choćby o tymczasowy dom dla nich. Sama nie mogę ich zaadoptować - mam w domu 5 kotów z czego kilka jest ciężko chorych (mają SUK i weterynarz zabronił mi przynosić do domu jakiegokolwiek innego kota). :cry: Oczywiście w miarę możliwości postaram się wspomóc DT karmą dla kotów i finansami.
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Sob kwi 30, 2011 11:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Znajomi poszukują dla siebie pieska, najchętniej szczeniaka, niezbyt dużego. Najlepiej z Trójmiasta, bo chcieliby zabrać go do domu jak najszybciej - przez weekend mieliby więcej czasu dla siebie. Niestety tak późno piszę, bo przez ten mój nieszczęsny szpital nie ogarnęłam tematu wcześniej. Psiak zamieszkałby na Ujeścisku. Macie może jakieś typy?
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Sob kwi 30, 2011 11:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

viewtopic.php?f=1&t=126100
Ostatnie chwile głosowania, głosujcie na Koterie!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Sob kwi 30, 2011 12:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Oczywiście głosowałam na Koterię.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob kwi 30, 2011 13:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Witam wszystkich - dodam tylko do postu Marzeny link do wątku mamuśki "kanałowych" kociaków viewtopic.php?f=13&t=127182 i jej trojmiasto.pl http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 65133.html

Koteczka jest przepiękna, bardzo towarzyska i niestety w trudnej sytuacji :(

Marea pisze:Aga Marczak z Agą Wójcik wydostały z kanału 6 kociąt w Sopocie, kociaki już zabezpieczone w DT, do adopcji
viewtopic.php?f=13&t=126720&start=150
http://www.facebook.com/event.php?eid=124646600944636

Pilna sprawa - ich mamusia, która okazała się być mega miziastą, oswojoną koteczką, podobno kiedyś miała domek, wczoraj miała sterylizację, pilnie poszukiwany dla niej domek, choćby i tymczasowy, inaczej wróci na podwórko, a szkoda jej bardzo.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Sob kwi 30, 2011 18:24 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

KaleidoStar pisze:Znajomi poszukują dla siebie pieska, najchętniej szczeniaka, niezbyt dużego. Najlepiej z Trójmiasta, bo chcieliby zabrać go do domu jak najszybciej - przez weekend mieliby więcej czasu dla siebie. Niestety tak późno piszę, bo przez ten mój nieszczęsny szpital nie ogarnęłam tematu wcześniej. Psiak zamieszkałby na Ujeścisku. Macie może jakieś typy?

Ja poszukuję domku dla dwóch szczeniaczków kundelków po mądrej mamusi. Szczeniaki mają nieco ponad miesiąc, oboje chłopaczki. Są do oddania za darmo; są to pieski od Pana który mieszka na działkach; warunki skromne ale facet ma serce do zwierząt i bdb się nimi opiekuje. Ma :1luvu: psa i :1luvu: kota. Szczeniaki są zdrowe, odkarmione bdb jak kluseczki, koloru białgo z czarno-rudymi łatkami. Sa cudne, do schrupania !! Jak dorosną nie będą duże.
Obrazek

BinaDina85

Post » Nie maja 01, 2011 17:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Pośba:

1) w mailach do mnie pisać czy ogłoszenie ma być w grzecznościowych czy w pkdt.

2) załączać zdjęcia do maila a nie kazać mi wydłubywać fotki z jakiegośtam innego ogłoszenia - nie mam czasu na takie zabawy.

3) jeśli ogłoszenie jest zbiorcze (więcej niż jeden kot) to odpowiednio nazywać pliki ze zdjęciami.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Nie maja 01, 2011 21:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Marlon pisze:
XAgaX pisze:mam małe pytanko: to ktoś od Was?

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z278514595

Trzy policyjne kocięta szukają miłości na resztę życia. Obecnie mają ok.2 tygodni , dwa tygryski bure i jeden pingwinek. Dwa o umaszczeniu tygrysim już widzą trzeci najsłabszy jeszcze nie. Kocięta obecnie znajdują się na terenie Gdańskiej komendy policji we Wrzeszczu. Kocięta będą do oddania za ok. 1,5 miesiąca lecz już teraz szukamy im odpowiedzialnego domu. Kocięta do oddania za podpisaniem umowy adopcyjnej.
Kontakt Katarzyna 501-690-630

Nie, ale Pani dzwonila w ich sprawie, mamy za 2 mc wysterylizowac ich matke.

czyli pani jest myśląca :) super :D

BinaDina85, mały friendly reminder- warto wykastrować sunię po odchowaniu małych, żeby uniknąć powtórek z tej sytuacji.
Czy w sprawie tej Krawieckiej z Warszawy mogę jakoś pomóc?
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon maja 02, 2011 13:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

XAgaX pisze:

BinaDina85, mały friendly reminder- warto wykastrować sunię po odchowaniu małych, żeby uniknąć powtórek z tej sytuacji.

Sunię wykastrujemy jeśli zgodzi się na to jej właściciel, trzeba go najpierw przekonać. Nie chcę nic robić wbrew czyjejś woli aby później nie wpakować się w jakieś kłopoty. Dla Agatki byłoby super gdyby nie musiała co roku szczeniąt wydawać na świat, tyle że nie jest łatwo wytłumaczyć takie rzeczy prostemu człowiekowi ... :roll:

A w sprawie Krawieckiej - cóż postaramy się skorzystać z miejskich darmowych sterylek i pociachać wszystko, co da się wyłapać. A czego nie damy rady - będę poszukiwać funduszy na sterylki w późniejszym terminie. Jeśli chciałabyś i możesz wspomóc w jakikolwiek sposób to byłoby super! :1luvu: O innych kocich miejscach w dzielnicy już nawet nie wspominam.
Obrazek

BinaDina85

Post » Pon maja 02, 2011 14:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

BinaDina85 pisze:
XAgaX pisze:

Sunię wykastrujemy jeśli zgodzi się na to jej właściciel, trzeba go najpierw przekonać. Nie chcę nic robić wbrew czyjejś woli aby później nie wpakować się w jakieś kłopoty. Dla Agatki byłoby super gdyby nie musiała co roku szczeniąt wydawać na świat, tyle że nie jest łatwo wytłumaczyć takie rzeczy prostemu człowiekowi ... :roll:

służę materiałami przekonującymi - a jak się nie uda pana przekonać, zainwestowałabym w zastrzyki, to lepsze niż kolejne porody...

A w sprawie Krawieckiej - cóż postaramy się skorzystać z miejskich darmowych sterylek i pociachać wszystko, co da się wyłapać. A czego nie damy rady - będę poszukiwać funduszy na sterylki w późniejszym terminie. Jeśli chciałabyś i możesz wspomóc w jakikolwiek sposób to byłoby super! :1luvu: O innych kocich miejscach w dzielnicy już nawet nie wspominam.

wyłapać nie pomogę- warszawsko-śląska dziewczynka ze mnie, chętnie służę radą, w razie potrzeby pomogę zorganizować kasę i sama też coś podrzucę. Tyczy się to wszystkich miejsc, gdzie potrzebna jest pomoc :)

najważniejsze, że chcecie sprawę pozytywnie załatwić :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon maja 02, 2011 16:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Powiedziano mi żebym napisała tutaj więc tak robię. W razie potrzeby tłumaczenia czegoś, umów, listów, ogłoszeń, rozmów z potencajnymi domkami na angielski albo z angielskiego, mogę się tym zająć. Nie wiem kto dokładnie u Was się tym zajmuje czy kto ma dokumenty, które są do tłumaczenia więc piszę ogólnie. W razie potrzeby możecie pisać do mnie, chętnie się tym zajmę.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek =>Cysorzowa Bruja
Najpiękniejszy kot, to kot szczęśliwy.

RKa

Od: Nie kwi 10, 2011 19:48

Post » Pon maja 02, 2011 18:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

BinaDina85 pisze:
XAgaX pisze:

Ja uzależniłabym swą pomoc w szukaniu domów dla maluchów od zgody na sterylkę suki.
A poza tym to wiadomo trzeba tłumaczyć, spokojnie i przekonywać.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]