Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 22, 2010 10:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Sabina, dla mnie to jest powód do odebrania kota, drugim jest to, że kot nie jest leczony pomimo świerzba...
Weterynarz wypisal mi zaświadczenie, że kot był oddany zdrowy... Obawiam się, że będę się sądzić...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Czw lip 22, 2010 16:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

:roll:

Dzwoniła do mnie Pani wet z Brzeźna z gabinetu Dr Pikiela...jakaś Pani która jest tu na wakacjach przynosi do leczenie malutkiego kociaka w kiepskim stanie, odwodniony...Pani jutro wyjeżdża...kociak bez weta nie da sobie rady a żyje na podwórku...Pani wet pytała czy znalazłby się ktoś kto mógłby kociaka gdzieś przetrzymać przez kilka dni na okres leczenia..później wypuścić go na wolność...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt lip 23, 2010 7:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Sabina, mogę podejść dzisiaj po pracy do UM w sprawie miejscówki - poinstruuj mnie tylko, do kogo mam się zwrócić i jak mam się przedstawić. Papiery w sprawie kwesty mogłabym zanieść w poniedziałek.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Pt lip 23, 2010 10:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

echtom to pilne, wiec jak możesz to podejdź dziś do UM zapytaj w portierni gdzie masz się zwrócić w sprawie stoiska na jarmarku dominikańskim, viva ma stoisko od głównego organizatora jarmarku dominikańskiego, to jest ul. ogarna i mało kto tamtędy chodzi, więc prosimy o lepszy punkt dla fundacji vivy! tel mój i koordynatorki z vivy wysyłam ci na pw.

KONIECZNIE WYSLIJ MI SWÓJ NUMER TEL I MAILA- PODEŚLĘ CI PAPIERY NA ZBIÓRKI, MUSISZ MI DAĆ TEZ SWÓJ NUMER KONTA, BO MUSZE CI WYSŁAĆ 82 ZŁ, TO JEST KOSZT ZBIÓRKI PUBLICZNEJ, KTÓRY TRZEBA ZAPŁACIĆ W KASIE UM.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt lip 23, 2010 10:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

proszę również o listę osób na jarmark do obstawienia stoiska, bo ja mogę poświęcić tam jeden dzień w weekend, jak będzie rychu do dzieci, a mamy 7 dni do wykorzystania.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt lip 23, 2010 11:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Myślę że każda osoba powinna iść na jarmark, stanąć chociaż jeden dzień! Lepiej by to wyglądało jakby przy takim stanowisku stały 3 osoby a nie jedna. Trzeba ustalić grafik jak do stoczni :) ja się piszę na 2 dni, obojętnie jakie!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pt lip 23, 2010 14:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Jarmark zaczyna się 31.07, ja chyba jadę na urlop 30.07 to sobie nie postoję niestety.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt lip 23, 2010 16:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Marlon pisze: Trzeba ustalić grafik jak do stoczni :)

Ja mogę 1 dzień w weekend i parę razy zluzować kogoś w dzień powszedni po pracy, ok. 15 - nie mam niestety w tym czasie urlopu.

echtom

Post » Pt lip 23, 2010 21:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Ja oczywiście też pomogę na jarmarku tylko nie wiem czy moja Patrycja wytrzyma cały dzień (czy jej kręgosłup który miała operowany wytrzyma ) jedynie może ja będę rano a np echtom by mnie po 15 zmieniła ?
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt lip 23, 2010 21:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

U mnie Selena chora miała prawie 41 stopni gorączki i wymiotowała znowu codziennie jeździmy do weta.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Sob lip 24, 2010 11:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

kinga-kinia pisze: może ja będę rano a np echtom by mnie po 15 zmieniła ?

Ok, chętnie wezmę 2, może 3 popołudnia, tak od 14.30-15. Btw. do której mamy tam stać?

echtom

Post » Sob lip 24, 2010 17:24 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Miałam "fajną" rozmowę przed chwilą, dzwoni tel. odbieram,
koleś: - Ja w sparwie kota...
ja: - Jakiego kota? Chce pan adoptować kota?
koleś: - Tak, rudą kotkę.
ja: - A dlaczego akurat rudą kotkę? Wie pan, że rude kotki to rzadkość? Nie będzie łatwo znaleźć, prędzej kocurek rudy się znajdzie.
koleś: - A gdzie tam. Nie będę kocura w bloku na 4-tym piętrze trzymał!
ja: - Ale dlaczego?
koleś:- Bo mi będzie sikał !
ja: - Jak pan wykastruje to nie będzie znaczył.
koleś: - Ale ja chcę kotkę.
ja:- A zamierza ją pan wysterylizować?
koleś:- Nie.
ja:- A wie pan, ze jak będzie miała ruję to też moze znaczyć?
koleś: - Nie, wiedziałem, no dobra, może być kot, ale mały 3 max. 4 miesiące ale żeby już wykastrowany był.
ja:- Ale kocury się kastruje w wieku 7-8 miesięcy.
koleś: - Aha, no dobra to może być mały kot, niewykastrowany, ale rudy ! Ma pani takiego?
ja:- Nie, małego nie mam. Mam dorosłego wykastrowanego.
koleś:- Nie. Starego nie chcę. Musi być mały żeby się przyzwyczaił. I musi byc z domu a nie z ogrodu czy z ulicy.
ja:- A dlaczego?
koleś:- Bo z dworu nie będzie do kuwety robił.
...
i tak dalej i tak dalej, jak widac pan niewiele wie o kotach, miał kiedys kotkę, starałam się trochę go uswiadomić w kwestiach kastracji, znaczenia, kuwetowania... pewnie wart by było również pogadać o kwestiach okien i balkonu na tym 4 piętrze.
Jak ma ktoś coś małego i rudego to jest chętny ale jak widać nad tym domkiem trzeba popracować, a ostrzegam, że z kolesiem nie gada się łatwo :lol:
Jak ktoś chce pouświadamiać pana a potem zaproponować mu coś rudego to służę nr telefonu na pw.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie lip 25, 2010 12:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Ja mialam wczoraj rozmowe z kolezanka ktora kotow nie lubi, pytam sie czemu a ona ze po prostu nie lubi i tyle, prosiłam o to aby podała jakiś argument dlaczego nie lubi no i w koncu z niej wydusilam " bo koty chodza wlasnymi drogami, nie dadza sie glaskac jak psy, nie przytulaja sie i nie przychodza na zawolanie" myslalam ze padne jak to uslyszalam, jak zaczelam jej tlumaczyc ze tak wcale nie jest, nawet podawalam konkretne przyklady i w koncu kolezanka powiedziala abym jej nie tlumaczzyla bo to tak samo jakbysmy dyskutowaly o polityce kto lubi PIS a kto PO :) Nie mam wiecej ochoty spotykac sie z ta kolezanka, nie dlatego ze nie lubi kotow ale dlatego ze jest glupia :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Nie lip 25, 2010 17:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Byłam na chwilę w Gdańsku u znajomych. Ich współlokatorzy z piętra "przygarnęli" czarnego kociaka z ulicy.
Nie byli u weta, nie ma pełnej miski, nie wiem, czy ma własną kuwetę. Znajomy mówił, że to duży dla nich problem, generalnie tym z góry los kociaka zwisa.
Chodzi, prosi o jedzenie, wprasza się do domku. Ma ok. 3 miesięcy, jest czarny jak smoła, chudziutki i ma bardzo, bardzo smutne oczy.
Nie mam go gdzie wziąć. Ja wiem, to byłby cud, ale może ktoś ma wolny kąt?

dorot

Od: Wto lip 06, 2004 17:15

Post » Nie lip 25, 2010 22:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Dziewczyny! Jacy durni ludzie chodzą po tym świecie to mi się w głowie nie mieści :? Siedzę spokojnie w domu, aż tu nagle dobiega z podwórka przeraźliwe miauczenie jakiegoś maluszka. Wyjrzałam przez okno, zlokalizowałam, wzięłam tżta, transporter i poszliśmy. Kocio mocno przestraszone i zupełnie zdezorientowane. Robimy do małego podchody, a tu wyskakuje baba z sąsiedniego bloku i zaczyna się wydzierać, że kradniemy koty i przerabiamy na skóry 8O Próbowaliśmy spokojnie rozmawiać ale absolutnie się nie dało. Niestety musieliśmy zrezygnować z łapania maluszka, bo jeszcze trochę, a doszłoby do rękoczynów.. ( choć gdybym nie była w ciąży to na pewno dałabym się sprowokować :evil: )
Maluch gdzieś polazł ale musi mieszkać dość daleko ode mnie, bo tutaj nigdzie dzieciaków nie ma. Pewnie już do mamy nie trafi więc ogólnie dupa. Spać nie mogę, nasłuchuję i się zamartwiam :cry: No i oczywiście mam ochotę utopić tą babę w pobliskim kanale ;)

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

[poprzednia][następna]