POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 03, 2011 11:04 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

stanleyk pisze:Kurczę... Codziennie sobie myślę, że moglibyśmy wziąć jednego kociaka na DT, ale chyba jeszcze trochę się boję... :?

Stanleyk, z jakiego jesteś miasta?
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

Post » Śro sie 03, 2011 11:07 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Borówka16 pisze:
stanleyk pisze:Kurczę... Codziennie sobie myślę, że moglibyśmy wziąć jednego kociaka na DT, ale chyba jeszcze trochę się boję... :?

Stanleyk, z jakiego jesteś miasta?

Z Gdańska :)
Obrazek Obrazek

stanleyk

Od: Śro mar 02, 2011 16:32

Post » Śro sie 03, 2011 11:53 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

czego się boisz?? każdy dt jest na wagę złota. nie zastanawiajcie się, a bierzecie :)!

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Śro sie 03, 2011 12:05 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Boję się, że nie podołam, że coś popsuję. Że Tymczas nie dogada się z nieufną jeszcze i strachliwą Rezydentką. Że zapomnę o czymś, że kotu coś się stanie. Mam jeszcze niezabezpieczone okna, trzeba by coś zrobić z kwiatami, bo kto wie, czy inny kot nie będzie się i jednym i drugim bardziej interesował. Niedługo urlop, niedługo rok akademicki i często nikogo nie będzie w mieszkaniu. Miliony 'ale'.
Obrazek Obrazek

stanleyk

Post » Śro sie 03, 2011 12:56 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

stanleyk pisze:Boję się, że nie podołam, że coś popsuję. Że Tymczas nie dogada się z nieufną jeszcze i strachliwą Rezydentką. Że zapomnę o czymś, że kotu coś się stanie. Mam jeszcze niezabezpieczone okna, trzeba by coś zrobić z kwiatami, bo kto wie, czy inny kot nie będzie się i jednym i drugim bardziej interesował. Niedługo urlop, niedługo rok akademicki i często nikogo nie będzie w mieszkaniu. Miliony 'ale'.

Tymczas na chwilę obecną to najczęściej kocię.
Rezydentka jak jest kocicą może wykazać odrobinę instynktu macierzyńskiego, ba nawet dostać laktacji...moja tak zrobiła i wykarmiła 2kę kociąt...
Maluch posiedzi góra do września/października.
Teraz jest martwy sezon, adopcje stoją.

Sama studiuję i to na ciężkim kierunku związanym z GUM , swojego czasu pobiłam rekord tymczasów bo 16plus 2 rezydentki...
Zawsze będzie 100tys ale :)

Maluch mało je, dużo śpi , a jak choruje to najczęściej na koci katar , a tu wystarczy antybiotyk i koniec.

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Śro sie 03, 2011 13:06 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Musiałbym jeszcze chyba najpierw sprawdzić, czy na pewno była sterylizowana -- trzeba to trzeba, chociaż nie chciałem jej golić, a podobno innego sposobu nie ma.
Obrazek Obrazek

stanleyk

Post » Śro sie 03, 2011 14:16 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

stanleyk pisze:Musiałbym jeszcze chyba najpierw sprawdzić, czy na pewno była sterylizowana -- trzeba to trzeba, chociaż nie chciałem jej golić, a podobno innego sposobu nie ma.

A skąd ona jest??

seja

Post » Śro sie 03, 2011 14:34 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Miałem na myśli Rezydentkę -- adoptowaliśmy ją pod koniec lutego ze schroniska Ciapkowo w Gdyni. Pani pracująca w schronisku, zajmująca się kotami, powiedziała, że nie wiadomo, czy była sterylizowana.
Obrazek Obrazek

stanleyk

Post » Śro sie 03, 2011 14:45 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

stanleyk pisze:Miałem na myśli Rezydentkę -- adoptowaliśmy ją pod koniec lutego ze schroniska Ciapkowo w Gdyni. Pani pracująca w schronisku, zajmująca się kotami, powiedziała, że nie wiadomo, czy była sterylizowana.

To już by miała ruję jakby była niesterylizowana.
Zauważyłbyś :) darcie i wystawianie pupalca :)

seja

Post » Śro sie 03, 2011 14:47 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

seja pisze:
stanleyk pisze:Miałem na myśli Rezydentkę -- adoptowaliśmy ją pod koniec lutego ze schroniska Ciapkowo w Gdyni. Pani pracująca w schronisku, zajmująca się kotami, powiedziała, że nie wiadomo, czy była sterylizowana.

To już by miała ruję jakby była niesterylizowana.
Zauważyłbyś :) darcie i wystawianie pupalca :)
[quote="seja"]

Wiem, ale naczytałem się, że to może ze stresu, że przez długi czas może nie mieć, jeśli jest zdenerwowana...

Jeśli dobrze pamiętam, Pani w schronisku wspominała, że miała rui od czasu, kiedy pojawiła się w Ciapkowie -- czyli chyba od końca grudnia. Ale teraz już nie jestem pewien.
Obrazek Obrazek

stanleyk

Post » Śro sie 03, 2011 14:49 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

ludzie nie piszcie na tym wątku już, bo już zginęły posty o dt, a o tym ten wątek jest przecież, przenieście się na PW.

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pt sie 05, 2011 10:50 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Potrzebuję pilnie DT dla trzech kociaków.Dwa mają ok.2,5 m-ca a 1 ma ok.2 m-cy.
Cała trójka to kocurki-rodzeństwo 2,5 m-czne to kociaki czarno-biały i biało-bury.Trzeci maluch to pręgowany bury.
Dwójka starszych po pierwszym odrobaczeniu i szczepieniu a najmniejszy po podwójnym odrobaczeniu.
Może znajdzie się ktos chcący dać schronienie maluchom?
Obrazek
Mini[*]-22.10.2009r.nigdy Cię aniołku nie zapomnę.
Bibi[*]-03.11.2009r.Małe,radosne słoneczko,bądź szczęśliwa.
Lili[*]-06.11.2009r.Czekaj na mnie moja wesoła koteczko.
Izzi[*]-07.11.2010r.Zasnęłaś o wiele za szybko.Przyjdę smyku do Ciebie,czekaj na mnie.

kotek72

Od: Pt sty 13, 2006 20:20

Post » Pt sie 05, 2011 11:25 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Stanleyk może isę okazać że to wyjdzie na dobre i Wam i kotu, bo będzie miał towarzycho. A widzisz, że DT potrzebne bardzo
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Sob sie 06, 2011 16:20 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Na głównej kociarni umieściłam post o koteczce szukającej domu z maluszkami. Akcja dotyczy Gdańska.
viewtopic.php?f=13&t=131387

TusiaQ

Od: Sob mar 12, 2011 9:08

Post » Wto sie 09, 2011 11:24 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Potrzebuje domu tymczasowego dla 4 miesięcznej kotki, czarnej. Totalnie oswojona kotka znalazła się na dworze. Dzisiaj bedzie sterylizowana, ponieważ w miejscu w którym teraz jest nie może być długo, po sterylizacji wypuszczę ją na dwór. Jednak wolałabym, żeby jakies miejsce sie dla niej znalazło. Oczywiście szukam dla niej domu na stale. Jestem z Gdańska, mój tel. 504 90 77 44.
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

[poprzednia][następna]