Spędziłam dziś w kociarni parę bitych

godzin (chyba ze 6), bez Ciebie Marta było by pewnie więcej (dzięki serdeczne za pomoc i ogarnięcie Figi

).
Zrobiłam trochę porządku w składziku (już można bezpiecznie drzwi otworzyć

), poprzesypywałam piasek do pojemników, wyczyściłam półki z karmy dla wolnożyjących kotów - pojechała dla 20 kotów ze Zgierza.
Na ogólnym koty nie były głodne, dałam im jeść koło 16, to tylko polizały, zostawiłam więc im w miskach bezzbożówkę. Wszystkie kupy w miarę ok, Fiołkowa kupa dość luźna, ale nie placek.
Fiołek miał dzisiaj zły humor, najpierw długo leżał i spał na ławie, nie chciał żeby go dotykać, nie był zainteresowany jedzeniem, dopiero w drugim jedzonku zjadł swoje tabletki (skończył się Bioprotect i to coś na H...)
Walduś pojechał do fajnego domu, gdzie ma dwóch młodych kawalerów do zabawy i psa.
U Bruni i Boniastego kupy w miarę. Dałam obojgu Gastro Intestinal (mokre) - propozycja, żeby tak utrzymać (bo Bonio ma na zęby jechać) i prośba od Kasi, żeby mu też Bioprotect dawać do jedzonka, czy ktoś może kupić jutro jadąc na dyżur?
W szpitaliku Mucia jęczy i "muczy" za człowiekiem, w kuwecie komplet, jedzonko zjedzone. Słodziak z niej.
Daria znudzona leżała w kartoniku, a potem wylegiwała się na słoneczku. W kuwecie komplet, mokre nie zjedzone, suchego trochę.
Hania - w kuwecie dużo kup plaskaczy i sporo sików, wymieniłam jej kocyk , bo był osikany i śmierdział - zobaczcie jutro, jak będzie, nie podobał mi się dzisiaj zapach jej moczu. Suche zjedzone, mokre nie. Ładnie dziś zjadła GranataPet.
Alinka wyskoczyła na chwilkę z klatki i dopadła chrupki Darii, dałam jej potem kilka do miseczki (z 8 sztuk) i też zjadła, miała dziś dobry apetyt, zjadła też puszeczkę GranataPet.W kuwecie komplet, kupy twarde.
Dukacik - to słodziak nieziemski, wypuściłam go trochę na szpitalik (zgodnie z instrukcją Kasi) to poszedł do koszyka wiklinowego i tam spał

W kuwecie komplet.
Tita - wystraszona, mokre nietknięte, suche rozsyapne - więc nie wiem. Mokre utarłam na pasztecik i dodałam troszkę wody, to zjadła sporo tego, dawajcie jej to w ten sposób, ona też mało pije, to będzie dwa w jednym

w kuwecie ładna kupa, ale sików brak - zwrócicie uwagę jutro na to.
Skończyły się MUSY!
Nie zdążyłam wstawić prania.
W lodówce jest otwarta mała puszeczka GranataPet - pamiętajcie, żeby ją jutro dać futrzastym.
Zostawiłam na biurku swoje okulary - mam prośbę, żeby je włożyć jutro do jakiejś szufladki
No, to chyba wszystko