Adopcje...młode persiaki nadchodzą!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 23, 2013 21:57 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Proponuję po 10 zł.

Ja też mam persy na wykarmieniu i wyleczeniu (wraz z Cairo) ,ale taką sumę łatwiej wysłać , niż robić paczkę.

To nie jest dużo, wystarczy 8 -9 osób!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto kwi 23, 2013 21:58 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Ja się zobowiązuje ( od niedzieli .....bo wczesniej nie dam rady) pognębić o ogłoszenia i umieszcznie kotów gdzie się da ( w sensie poszukiwań adopcyjnych)

Dwie piękne Meliniary na wydaniu!
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto kwi 23, 2013 22:00 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

To ja też po niedzieli dychę prześlę - tylko numer konta dajcie na priv.
:ok:

Edit : najwcześniej w piątek - najpóźniej w poniedziałek :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto kwi 23, 2013 22:01 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Hehe wychodzę tu na durnia roku. :ryk: Co prawda nie próbuję kociego żarcia, ale za to whiskas nawet w domu schowany stoi w szafce.

Z tym whiskasem to niestety też szału nie ma. Z Lalusiem w zasadzie nie ma już problemu. Je z ręki, coś tam skubnie z miseczki i w rezultacie znacznie przekracza normę dzienną.

Niestety Ramzes wygląda jak przypadek kociej anoreksji. Podstawiony do miseczek zlizuje czasem galaretkę whiskasową, albo zjada z 3 chrupeczki, dwa razy liźnie mleko i tyle. Wtłoczyłam mu znowu na siłę 3/4 małej puszki wieczorem. Nie wiem dlaczego nie je, bo próbowałam już na prawdę wszystkiego. Od whiskasa, kitketa poprzez mięso, szynki, parówki, tuńczyka, aż po kilkanaście dobrych karm mokrych i suchych. Trochę jestem załamana tą sytuacją. :(
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Wto kwi 23, 2013 22:05 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Ja też COŚ wyślę, dofinansuję troszkę.
Jak pacjenci będą w czwartek w gabinecie to może nawet więcej , niż troszkę:)

Też u mnie nie bardzo- remont plus dwa persy...

Też poproszę nr konta na pw.

Cairo - JA próbuję karm.
Nie martw się.

Będziemy zatem foodować go siłą. byle pił.
Pani powiedziała ,że on nie je przy Lalusiu.

Wynieś może Lalusia na pół godziny do przedsionka, tam masz też płytki jakby COŚ.
Może wtedy zje?

kotkins

Post » Wto kwi 23, 2013 22:06 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

:idea: Cairo i Dziewczyny
Słuchajcie -a czy zakłaczony kot je ?
Może Ramzes tak ma ?
Sorry jeśli to już było , wiele się tu dzieje i ja nie nadążam. :oops:
Teraz mi to przyszło do głowy.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Wto kwi 23, 2013 22:07 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

No nieeee , kupę robi...

kotkins

Post » Wto kwi 23, 2013 22:08 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Już tak zrobiłam po Twoim telefonie, z taką różnicą, że Laluś nie oczekiwał w przedsionku na płytkach, tylko w sypialni w łóżku. ;)
No ale niestety Ramzesa to jakoś do żarcia nie przekonało, wiec potem się wkurzyłam, wzięłam go za łeb i wcisnęłam to żarcie.
Dobre jest to, że chociaż pije wodę i trochę mleka.
Obrazek

cairo

Post » Wto kwi 23, 2013 22:39 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Brutalne metody Waffen SS - też tak robię.

KOT MA JEŚĆ ( bo się mama frustruje! :mrgreen: )

Martwię się o niego bardzo...

Jutro ja Ci go nafooduję, obiecuję!

Kurcze jak mi się ów Lalek podoba...

kotkins

Post » Wto kwi 23, 2013 22:44 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Laluś jest słodki ja cynamon - a zarazem ... jak to się mówi ... hot ? 8)
Ostry jak chilli pepper .
Piękny kocurro, nie ma co.
On jest tak mocno nasycony rudością, prawda ?

Karmel jest łagodnie biszkoptowy.
Leoś ma odcień jasno rudy.
Laluś ogień.

Taaaka gradacja kolorów...Obrazek

Monika_Krk

Post » Wto kwi 23, 2013 22:46 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

kotkins pisze:Maagaa a jaką byś chciała karmę?
Konkretnie?

Za chwilę robię zamówienia dla moich w zooplusie , albo może lepiej podaj nr konta na pw.
Hej, dziewczyny , pomóżmy persom u Maaagi!!!

Potrzebna bezzbożówka dla kota, pilnie.

A ja wiem?
Jak dotąd miałam doświadczenia jedynie z ToTW.
I "się jadła", więc na droższe i fikuśniejsze nie warto się chyba wysilać.

W zooplusie jest teraz promocja, ja mam gdzieś kod na 10% znizki, więc by było jeszcze taniej...
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ild/352958

I baaardzo, bardzo proszę o umieszczenie lalek na stronie fundacji.
Ale tylko razem, dobra?

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro kwi 24, 2013 9:07 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

ja się deklaruję przyłączyć do zrzutki na karmę, proszę tylko o numer konta na pv:)
Obrazek

ewciak

Od: Pt lis 09, 2012 8:47

Post » Śro kwi 24, 2013 9:35 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Ja też się dołożę, proszę na PW numer
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro kwi 24, 2013 9:41 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Laluś nakarmiony, Ramzes zlizał kitkatową galaretkę.

Laluś to taka kocia przylepka, najchętniej cały czas leżałby na kolanach. Ze względu na to, że jego obecność może stresować Ramzesa podczas jedzenia, siedzi ze mną teraz w łóżku. Mruczy, przeciąga się i wygląda na zrelaksowanego. Boi się jednak być sam, bo jak wychodzę w pokoju i wracam to siedzi wciśnięty w kąt. Jednak jak go tylko zawołam to zaraz z tego kąta wychodzi.

Ramzes wygląda na cały czas zestresowanego. To nie jest taki agresywny stres, tylko bardziej apatyczny. Gdzie go położę tak leży, mogę go trzymać w każdej pozycji i nie rusza się, jak taka pacynka.

Jeden i drugi miały wczoraj obcięte pazury. Bez żadnych problemów i protestów, po prostu bierze się łapkę i obcina pazur, po pazurze, a one tylko na to patrzą.

Jeszcze odnośnie Whiskasa, to chyba się ta karma poprawiła. Na saszetce jest napisane, że zawiera 44% mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego. Kiedyś słyszałam że to tylko 4%, więc chyba się poprawili. Nie żebym kogokolwiek Whiskasem chciała karmić, ale mówię tylko co na saszetce napisali. :)
Ostatnio edytowano Śro kwi 24, 2013 10:10 przez cairo, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

cairo

Post » Śro kwi 24, 2013 10:08 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Ja się też dorzucę, namiary na konto na PW poproszę.

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

[poprzednia][następna]