DTu OlaLola. Wesołych Świąt. :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lis 21, 2012 16:56 Re: DTu OlaLola. Potrzebne dt dla umierającego kota. ost str

Jak taka budka ma wyglądać?

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Czw lis 22, 2012 21:13 Re: DTu OlaLola. Potrzebne dt dla umierającego kota. ost str

Chyba taka jak dla psa tylko, że mniejsza i z mniejszym wejściem....
Oto zdjęcia właśnie kota mieszkającego pod balkonem. Wieści z dzisiaj są bardzo optymistyczne, bo kocurek je za trzech...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tak wygląda rezydencja letnia:
Obrazek
A tak wersja zimowa ( ocieplona)
Obrazek

Dodam, że okienko widoczne na zdjęciu jest zamknięte, kot tam nie wchodzi...
To jest kociątko, które siedziało 3 dni przy martwej mamusi, aktualnie w Dt w Rudzie Śląskiej, razem ze złapanym kociakiem z pudła, jutro kolejna łapanka ( zostały dwa maluchy do złapania).

Żeberko waży 960 gram ma problem z chodzeniem ( tylne nóżki) na nóżkach i pupce to sama skóra i kości. :(
Obrazek
Obrazek

Szukamy Dt dla balkonowego i dwóch kociaków ( ok 6 mcy) jeden nie widzi na jedno oczko, drugi na oba... :(

Obrazek

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pt lis 23, 2012 16:34 Re: DTu OlaLola. Potrzebne dt dla umierającego kota. ost str

Balkonowemu założyłam wątek, kociaki wrzuciłam

http://www.dogomania.pl/forum/threads/2 ... st20018457

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Pt lis 23, 2012 18:07 Re: DTu OlaLola. Potrzebne dt dla umierającego kota. ost str

Kochana dziękuje, bo ja już po prostu nie wyrabiam. Przed chwilą dopiero skończyłam ogłoszenia. Zaraz odezwę się na wątku na dogo.
Dziś do nowego domu pojechała Kazia. Pani zadzwoniła w sprawie Puszka, ale jak dowiedziała się, że prowadzimy dom tymczasowy to zapytała czy nie mielibyśmy małe biało czarnej kotki. Wysłałam zdjęcia Kazi i okazało się, że Kazia jest bardzo podobna do poprzedniej kotki Państwa. Niestety kotka była wychodząca, na tym zależało poprzednim właścicielom no i podzieliła los kotów wychodzących....
Kazia wychodzić nie będzie, bo cała rodzina mocno przeżyła stratę kotki i Pani nie chce żeby kotce się coś stało.
Kazia ma do dyspozycji cały dom, prawie 9 letnią dziewczynkę i kochających Państwa. :)
Jutro do nowego domu przeprowadza się Żeberko, zamieszka w Tarnowskich Górach dwie ulice ode mnie. Państwo bardzo spodobał się mały i zajmą się Żeberkiem, żeby szybko doszła do wagi w jakiej powinna się znaleźć, będą karmić tym co my ( Mia morki, Bozitka) Pójdę razem z Żeberkiem, przy okazji robiąc wizytę. Miejsce Żeberka nie będzie długo pusto w niedziele będziemy polować na te dwa kociaki niewidome.

Dziś też przyszła paczuszka od dobrej Duszyczki Alaty. Paczki się nie spodziewaliśmy, więc byliśmy bardzo zaskoczeni. Alatko bardzo Ci serdecznie dziękujemy. Jedzonko się przydaje, co chwila jakaś bieda, teraz wcina tacuszki Żeberko, a potem będą wcinały niewidome kotki.
Bardzo, bardzo serdecznie dziękuję w imieniu swoim i kotów. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

OlaLola

Post » Sob lis 24, 2012 13:23 Re: DTu OlaLola. Potrzebne dt dla umierającego kota. ost str

Prawie przez tydzień nie zaglądałam, a tu u Was takie zmiany 8O
W niedzielę nie dojechałam na akcję adopcyjną, bo nagle rozłożyło mnie coś grypopodobnego. Żałuję, że nie miałam okazji poznać Ciebie i kociaków, ale na pewno jeszcze znajdziemy okazję :)
Paczuszkę zamówiłam, bo tak mi się właśnie wydawało, że minęło tyle czasu żeby nie było już śladu po poprzedniej :wink:
Trzymam kciuki za Balkusia, małą sierotkę bez mamy i niewidzące kociaki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
A temu, kto truje koty, powinno się wyrwać wszystko z wyjątkiem uszu - żeby mógł słyszeć jak wrzeszczy :x :evil: :evil:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Sob lis 24, 2012 16:15 Re: DTu OlaLola. Potrzebne dt dla umierającego kota. ost str

Będziemy mieć Akcję Adopcyjną w grudniu w Arenie, może wtedy się uda. :)
Ślepaczki idziemy łapać jutro może się uda. Żeberko mieszka od dziś w nowym domku, bardzo sympatyczni Państwo, mający już kota Czesia. W rodzinie mają weterynarza więc Żeberko ( a właściwie teraz już Tadeusz) będzie pod stałą opieką weterynaryjną.
Kociaki ganiają za zabaweczkami, które też były w paczce, każdy ma swoją, ale oczywiście lepsza jest ta, którą ma akurat koci braciszek. :)

OlaLola

Post » Pon lis 26, 2012 16:45 Re: DTu OlaLola. Potrzebne dt szczeniaka mix Onka 3 miesięcz

Dziś złapaliśmy oba niewidome kociaki, to około pół roczne pingwinki, niestety oczu nie da się uratować... :( Jutro będą sterylizowane i trafią do mnie. Myślę, że ten który ma jedno oko zdrowe w ogóle nie rokuje. One podchodzą jak człowiek daje jeść, ale to była po prostu walka ze wsadzeniem do transporterka... Na szczęście się udało. Ten zupełnie niewidomy bez problemu dał się złapać, ale u weterynarza była totalna walka. W transporterku ocierał się jednak o paluszek, więc myślę, że on rokuje, ale zobaczymy jakie się okażą. Są totalnie boskie i totalnie biedne.

W zasadzie już przy samej lecznicy znaleźliśmy szczeniaka około 3 miesięcznego mix terriera z owczarkiem niemieckim. Niestety mimo obdzwonienia wszystkich znajomych psa musieliśmy umieścić w schronisku dla zwierząt. Obiecaliśmy jednak, że jest to tymczasowe wyjście i że będziemy szukać mu DT i DS. Jeszcze dziś umieszczę jego zdjęcia. Szczenior jest totalnie boski, ale myślę, że szukać nikt go nie będzie. Zamiast obroży miał pasek od zegarka (?) i to bardzo mocno ściśnięty...
Kochani może ktoś mógłby się nim zaopiekować do czasu znalezienia mu domu? Fundacja pokryje wszystkie koszty wyżywienia i opieki weterynaryjnej.

OlaLola

Post » Pon lis 26, 2012 17:35 Re: DTu OlaLola. Potrzebne dt szczeniaka mix Onka 3 miesięcz

Niech moja Sonia znajdzie dom i niech mi ktoś weźmie Karibe na DT do marca, wtedy nie ma problemu :P Szkoda malucha, ale lepszy schron niż ulica :roll:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pon lis 26, 2012 19:57 Re: DTu OlaLola. Potrzebne dt szczeniaka mix Onka 3 miesięcz

Dziś z wielką przykrością musieliśmy odmówić przyjęcia do Fundacji tego oto szczeniaczka. Maluch został znaleziony biegający po samym środku ulicy. Trafił na ludzi, którzy nie przeszli obojętnie, udało im się złapać psiaka, ale niestety nie mogli go zatrzymać. Szczeniak ma około 3 miesięcy, jest mieszańcem terierka z owczarkiem niemieckim. Sięga do połowy łydki, ale jeszcze urośnie. Ładnie chodzi na smyczy. Na szyi miał pasek od zegarka (?), który wrzynał się szczeniakowi w szyję... do "obróżki" przymocowany był kawałek sznurowadła... Maluch niestety musiał zostać odwieziony do schroniska. Schronisko to jednak nie miejsce dla małych szczeniaków. Może u kogoś z Was znalazłoby się miejsce i ktoś mógłby zabrać szczeniaka na Dom Tymczasowy? Fundacja pokryje koszty wyżywienia i opieki weterynaryjnej.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pasek, który miał na szyi.
Obrazek

OlaLola

Post » Czw lis 29, 2012 19:19 Re: DTu OlaLola. Potrzebne dt szczeniaka mix Onka 3 miesięcz

Dziś byliśmy u weterynarza, wielkie podziękowania dla Przemka i Kasi za poświęcony czas i transport.
Na sterylizacji była Jeżynka, a na kastracji Balkonowy. Oba koty miały też badania na Felv i Fip wyniki ujemne.
Balkonowemu badaliśmy też krew jutro wyniki i miał usunięte dwa ząbki. W zależności od tego jakie wyniki wyjdą wtedy pojedzie do nowego domku, bo mamy dla niego domek :)
Do nowego domu wybiera się też Zuzia, która jest na tymczasie u Pani, która ją znalazła.
Zaszczepiona też została Anielcia.
Szczenior nadal w schronisku... :(
Ślepaczakom porobię zdjęcia. Ociemek ( ten, który zupełnie nie widzi) rokuje, będzie z niego kot, a Niedowidek ( ten, który widzi na jedno oczko) jest w fazie próby docierania się i ucywilizowania.

OlaLola

Post » Czw lis 29, 2012 22:15 Re: DTu OlaLola. Potrzebne dt szczeniaka mix Onka 3 miesięcz

Ola, jeśli ktoś jeszcze nie wierzy że masz ZA DUZO kotów, to można uwierzyć po imionach które nadajesz :D widać że kończa się pomysły :ryk:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Czw lis 29, 2012 22:38 Re: DTu OlaLola. Potrzebne dt szczeniaka mix Onka 3 miesięcz

:ryk:

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Pt lis 30, 2012 8:14 Re: DTu OlaLola. Potrzebne dt szczeniaka mix Onka 3 miesięcz

sisay pisze:Ola, jeśli ktoś jeszcze nie wierzy że masz ZA DUZO kotów, to można uwierzyć po imionach które nadajesz :D widać że kończa się pomysły :ryk:

czuję się absolutnie urażona.... :twisted:
przecież imiona idealnie pasują do stanu zdrowia tych biednych istot....

OlaLola

Post » Pon gru 03, 2012 18:31 Re: DTu OlaLola. Potrzebne dt szczeniaka mix Onka 3 miesięcz

A oto i zdjęcia. Zmieniliśmy imiona, bo doszliśmy do wniosku, że skoro kotki są już nie widome to chociaż niech mają imiona bardziej pozytywne.

Imię: Bubu

Data urodzenia: maj 2012

Kastracja: tak

Szczepienia: nie

Stosunek do kotów: pozytywny

Stosunek do psów: nie znany

Stosunek do dzieci: nie nadaje się do dzieci

Wychodzący: absolutnie

Kontakt w sprawie adopcji: jak zawsze

Opis, uwagi: Kotek początkowo jest nie ufny, ale po chwili daje się głaskać, wyciąga brzuszek do głaskania i głośno mruczy. Pięknie korzysta z kuwetki. Jest niewidomy.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Imię: Jogi

Data urodzenia: maj 2012

Kastracja: tak

Szczepienia: nie

Stosunek do kotów: pozytywne

Stosunek do psów: nie znany

Stosunek do dzieci: nie nadaje się do dzieci

Wychodzący: absolutnie

Kontakt w sprawie adopcji: jak zawsze

Opis, uwagi: Kocurek początkowo jest nie ufny, ale szybko zaczyna mruczeć gdy się go głaszcze. Korzysta z kuwety, jest bardzo łagodny. Nie widzi na jedno oczko.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Post » Czw gru 06, 2012 19:22 Re: DTu OlaLola. Anielcia w DS, szczenior nadal w schronie

Dziś Anielcia pojechała do swojego nowego domu. Zamieszkała w Bytomiu. Anielka nieśmiało wyszła z transporterka, zrobiła rundkę po mieszkaniu i weszła do transportera z powrotem. Ciekawość jednak zwyciężyła, przez cały czas gdy byliśmy jeszcze z jej nową Panią Anielcia zwiedzała mieszkanie. W końcu rozwaliła się na dywanie jakby mówiła. " jest ok, zostaje " :)
To był bardzo uroczy widok :)
Jutro do nowego domu zawieziemy Balkonowego :)

OlaLola

[poprzednia][następna]