Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 21, 2010 15:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Marea pisze:
ifciastu pisze:Marzenko ja nie chcę zakładać osobnego wątku, dopóki nie dowiem się co wyjdzie jutro... zobaczymy, mam nadzieję, że będzie dobrze...

Właśnie z tego względu uważam że powinnaś się przygotować na jutrzejsze spotkanie...i mieć solidne argumenty w "rękawie", bo na jej współpracę liczyć za pewne nie możesz....

Jeśli ona pójdzie z kotem do weta nic nie mogę zrobić, jeśli nir kot w przeciągu tygodnia znajdzie się u mnie, bo wet wyda zaświadczenie o zaniedbaniu, ja z tym do sądu pójdę i w przeciągu kilku dni mam nakaz sądowy, ale jeśli kotka rozpocznie leczenie do jutra niestety nic zrobić nie mogę. ja też nie chcę pisać osobnych wątków, bo nie chcę, żeby ona to wykorzystała przeciwko mnie jeśli to znajdzie i przeczyta...

Obawiam się, że ta kobieta może chcieć wziąć drugiego kota od kogoś innego, tylko takiego, co będzie miej jadł, mniej sikał i nie biegał... ehh...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Śro lip 21, 2010 16:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

ifciastu pisze:musi nas wpuścić, jak będzie straż miejska...

No generalnie kobieta nie ma obowiązku wpuszczać nikogo do mieszkania - ani policji, ani straży miejskiej..
Współczuję sytuacji :(

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Śro lip 21, 2010 20:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Uwaga na kobietę z czteroletnim dzieckiem, kotką 9-letnią u mamy. Uważa, że sterylizacja i kastracja to okaleczenie zwierząt. Nie sposób jej przekonać :roll:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro lip 21, 2010 20:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Masakra! Ja bym kota ukradła!

Mam u siebie 27 kotów pod opieką! Ciągle coś się jakiemuś dzieje a wziełam jeszcze na oswajanie jedna koteczke, jest tak piekna ze az trudno opisać! Szylkretka rudo-brazowo-czarna! W nocy przychodzi na głaskanie, jak mój kaszmir mruczy to ona tez zaczyna, kladzie sie na lozko, i daje sie glaskac, a dzicz byla to wielka 2 dni temu! Wysterylizowalam dzis 2 kotki, jedna od sasiada, druga z centrum gdyni! Moim marzeniem jest wysterylizować wszystkie koty! :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro lip 21, 2010 20:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Marlon pisze: Moim marzeniem jest wysterylizować wszystkie koty! :)

Moim też.
Bo zwariuję od tego kociego dramatu. Obyśmy wygrały ten konkurs z UM. Na razie ciacham za swoją kasę.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro lip 21, 2010 20:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Marlon pisze:Masakra! Ja bym kota ukradła!

Mam u siebie 27 kotów pod opieką! Ciągle coś się jakiemuś dzieje a wziełam jeszcze na oswajanie jedna koteczke, jest tak piekna ze az trudno opisać! Szylkretka rudo-brazowo-czarna! W nocy przychodzi na głaskanie, jak mój kaszmir mruczy to ona tez zaczyna, kladzie sie na lozko, i daje sie glaskac, a dzicz byla to wielka 2 dni temu! Wysterylizowalam dzis 2 kotki, jedna od sasiada, druga z centrum gdyni! Moim marzeniem jest wysterylizować wszystkie koty! :)

Szylkretka? Masia ode mnie z podpisu??

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Śro lip 21, 2010 20:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

mpacz78 pisze:
Marlon pisze: Moim marzeniem jest wysterylizować wszystkie koty! :)

Moim też.
Bo zwariuję od tego kociego dramatu. Obyśmy wygrały ten konkurs z UM. Na razie ciacham za swoją kasę.

To chyba marzenie każdej z nas tu na forum
Ostatnio edytowano Czw lip 22, 2010 10:28 przez ifciastu, łącznie edytowano 1 raz
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Śro lip 21, 2010 21:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Pani chcąca trikolorkę była wczoraj w schronie w sopocie i widziała kicię dla siebie, zastanawia się, bardzo ją namawiałam żeby ją zabrała bo to domowa kicia:( jaki [piip] wyjezdzal i "nie ma miejsca" dla kota w nowym domu... od 3 tygodni kota w schronie, jeszcze wierzy ze ktos ją weżmie, mam nadzieję ze ta Pani się zdecyduje i szybko ją zabierze...

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Śro lip 21, 2010 21:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

... powtórzyłam się :)
Ostatnio edytowano Czw lip 22, 2010 10:29 przez ifciastu, łącznie edytowano 1 raz

ifciastu

Post » Śro lip 21, 2010 21:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Moje tymczasy :

Głen (uratowana ze stena line) Obrazek Obrazek

Selena (z Moreny ) Obrazek

Luis (z Moreny ) Obrazek Obrazek tu razem ze stoczniową Pysią

Fibi (dzieci przyniosły mi ją ledwo żywą ) Obrazek Obrazek

dziś Fibi wygląda tak Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

stoczniowa Pysia Obrazek

Fibi niestety ma grzybicę.Pysia stoczniowa ostatnio była mega chora ale antybiotyk pomógł.Selena dziś wymiotowała.
Luis i Głen to mega miziaki.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Śro lip 21, 2010 22:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

a ja mam ogromną prośbę do dziewczyn z gdańska- i to pilnie musze wiedzieć kto sie tego podejmie!!!!!!!!!!!!!
VIVA! PROSI O PODEJŚCIE DO UM GDAŃSK JAKO WOLONTARIUSZ VIVY I O POPROSZENIE PRZYZNANIA IM CZYLI TEZ NAM LEPSZEGO MIEJSCA NA STOLIK EDUKACYJNY NA JARMARKU DOMINIKAŃSKIM. MAJĄ MIEJSCÓWKĘ OD JAKIEJŚ SPÓŁKI NA UL. OGARNEJ, ALE TAM PODOBNO NIKT NIE CHODZI I NIE MA TAM LUDZI. UM MA MOŻLIWOŚĆ PRZYDZIAŁU MIEJSCA W LEPSZYM MIEJSCU.

a dwa:

MAM KOMPLET DOKUMENTÓW NA ZBIÓRKI PIENIĘŻNE, KTO BY DOWIÓZŁ DO UM GDAŃSK BO NIE MOŻEMY NA JARMARKU ZBIERAĆ KASY BEZ TEGO.

uwaga- jarmark już od przyszłej soboty więc trzeba się spieszyć :!: :!: :!:

proszę o odpowiedź.

ja już z pomocą mpacz78 wysłałam kilka razy poprawione dokumenty na sterylki UM do vivy i oni mi je już zatwierdzone i podpisane wysyłają priorytetem jutro. jestem dobrej myśli, najpierw udam się z nimi do wydziału ochr. środow. a potem złożę na konkurs.

ifciastu ty to masz faktycznie hard core z tą babką...tak, umowy adopcyjne niestety w większości przypadków nie daja nam prawie nic...sa tylko straszakiem :( to jest na zasadzie- sama oddałaś kota, nikt ci go nie zabrał, kot jest żywy, nie jest bity wiec o co chodzi? chodzi po parapecie? a to przecież normalne że kot chodzi na wysokości- to niestety nie ejst argument.

też napisałam do tej dziewczyny od bet bet że mam małą czarna kotkę antosię.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro lip 21, 2010 23:05 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

mario_z, można. Szczegóły na pw, jeśli jesteś zainteresowana. Przekazałam, gdzie trzeba.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lip 21, 2010 23:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Nie Seja, ta koteczka szylkretowa to jest malutka - około 3 miesiace i wyglada inaczej niz Twoja!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro lip 21, 2010 23:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Kinga masz odpowiedź na swój list o kwestę, i jeszcze raz sie potwierdza, że musimy mieć pozwolenie z um gdańska na zbiórki publiczne:

" Witam Państwa !

To co robicie Państwo jest w naszym odczuciu wspaniałe, piękne. Z wielką radością przyjmiemy Was na naszej wystawie, ale od lat współpracujemy z Sopockim Schroniskiem. W tym roku już zaprosiliśmy Panią Majewska z Jej ekipą na kwestę w czasie wystawy. Jak to pogodzić ? Nie wiem co odpowiedzieć Państwu, Dwie ekipy kwestujące?

Proponujemy kwestę 1 sierpnia w czasie Jarmarkowego Pokazu Kotów w Strzelnicy św. Jerzego tuż przy Złotej Bramie

w godz.12,00 do 18,00. Zapraszamy. Proszę o formalne załatwienie zgody na kwestę."

kinga co mam robić z prośba o modernizację komentarzy jak mi przychodzą do biura pkdt?

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Czw lip 22, 2010 10:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

ponawiam prośbe do dziewczyn z gdańska:

a ja mam ogromną prośbę do dziewczyn z gdańska- i to pilnie musze wiedzieć kto sie tego podejmie!!!!!!!!!!!!!
VIVA! PROSI O PODEJŚCIE DO UM GDAŃSK JAKO WOLONTARIUSZ VIVY I O POPROSZENIE PRZYZNANIA IM CZYLI TEZ NAM LEPSZEGO MIEJSCA NA STOLIK EDUKACYJNY NA JARMARKU DOMINIKAŃSKIM. MAJĄ MIEJSCÓWKĘ OD JAKIEJŚ SPÓŁKI NA UL. OGARNEJ, ALE TAM PODOBNO NIKT NIE CHODZI I NIE MA TAM LUDZI. UM MA MOŻLIWOŚĆ PRZYDZIAŁU MIEJSCA W LEPSZYM MIEJSCU.

a dwa:

MAM KOMPLET DOKUMENTÓW NA ZBIÓRKI PIENIĘŻNE, KTO BY DOWIÓZŁ DO UM GDAŃSK BO NIE MOŻEMY NA JARMARKU ZBIERAĆ KASY BEZ TEGO.

uwaga- jarmark już od przyszłej soboty więc trzeba się spieszyć

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

[poprzednia][następna]