mpacz78 pisze:Jeżeli kotki mogłyby być w tej piwnicy to spokojnie możesz je wypuścić w tej piwnicy dzień po zabiegu, potwierdzam na Elbląskiej naprawdę fachowo to robią, mają doświadczenie w sterylkach kotek dzikich, które zwykle są wypuszczane dobę po zabiegu.
Kotkę, która może być w ciąży też bym złapała do weta, wet będzie wiedział czy można robić sterylkę, większość wetów w ostatnich dniach ciąży raczej nie robi, ale może nie jest jeszcze za późno, wtedy warto wysterylizowac aborcyjnie, urodzenie kociąt teraz w zimę może również skończyć się źle dla kotki jak i kociąt.
One są w piwnicy ale biegają po całej - więc nie wiem czy mogą być wypuszczone, tym bardziej że moja wojna z niezadowolonymi sąsiadami jest strasznie niebezpieczna dla kotów - oni je przeganiają a kotki po sterylizacji nie mogą przecież biegać. Obawiam się, że coś może im się stać ale mimo wszystko jestem zdecydowana zaryzykować bo wiosną zacznie się znów wielka tragednia niechcianych kociąt. A na Elbląskiej można dobę przetrzymać kotkę?