OTW21- czas Sorrunia :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 12, 2020 8:02 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Gratuluję złapania Krówki i trzymam kciuki za to, żeby gmina się poczuła jednak zobowiązana zapłacić za bidulę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sie 12, 2020 9:14 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Już jest na miejscu. Oby wszystko było do naprawienia.
Ruda, jej przyjaciółka będzie miała ciężkie dni. Są bardzo ze sobą związane.

Jeszcze został kot w lesie z raną na karku. Ja go nie widziałam ale Janusz mówił. Trzeba go ogarnąć.

Są i jakieś przybłyndy ale nie pokazują się za bardzo. Dziś podczas łapania tylko słyszałam ich awantury w krzakach. Żarcie nie zostało wyłożone więc nerwy miały. Musiałam łapki pilnować by inne nie wlazły. Mała napędziła mi ciśnienia urządzając spacery w około. Uciekła wpierw ale wróciła po jakimś czasie. Dobrze, że ludzie nie kręcili się z psami. Nie lubię łapać.

Dziś maluszki, Solo i Toluś, po raz pierwszy będą tyle godzin same. Zawsze byłam. Gdy do nas trafiły to choroba pozwoliła opiekować się nimi. Mam nadzieję ,że nie zatęsknią mocno za mną :placz:
Wiecie jak mi trudno było je zostawić?! Człek głupi jest!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Śro sie 12, 2020 10:12 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

ASK@ pisze:Już jest na miejscu. Oby wszystko było do naprawienia.
Ruda, jej przyjaciółka będzie miała ciężkie dni. Są bardzo ze sobą związane.

Jeszcze został kot w lesie z raną na karku. Ja go nie widziałam ale Janusz mówił. Trzeba go ogarnąć.

Są i jakieś przybłyndy ale nie pokazują się za bardzo. Dziś podczas łapania tylko słyszałam ich awantury w krzakach. Żarcie nie zostało wyłożone więc nerwy miały. Musiałam łapki pilnować by inne nie wlazły. Mała napędziła mi ciśnienia urządzając spacery w około. Uciekła wpierw ale wróciła po jakimś czasie. Dobrze, że ludzie nie kręcili się z psami. Nie lubię łapać.

Dziś maluszki, Solo i Toluś, po raz pierwszy będą tyle godzin same. Zawsze byłam. Gdy do nas trafiły to choroba pozwoliła opiekować się nimi. Mam nadzieję ,że nie zatęsknią mocno za mną :placz:
Wiecie jak mi trudno było je zostawić?! Człek głupi jest!

Ej, ale to jak małe dziecko zostawić tuż po macierzyńskim. Człowiek się martwi nawet jak są pod dobrą opieką. Ale maluchy mają wsparcie w postaci stada (jak się słyszy/widzi że inni się nie przejmują łatwiej sytuację zaakceptować), a ty jesteś biedactwo sama :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Czw sie 13, 2020 6:41 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Trzymajcie się, Asiu, mocno.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw sie 13, 2020 7:13 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

MalgWroclaw pisze:Trzymajcie się, Asiu, mocno.

Staram się. Dziękuję.
Wczoraj był zmasowany atak na mnie i Anię za kocinę. Za to ,że publicznie napisałyśmy o olewnictwie "rodzimej" organizacji. Przy okazji zahaczając temat znikających kotów. Nie czytałam wypocin p.Lucynki. Ale nie odbiegają one, z relacji świadków sądząc, od jej karczemnego zachowania podczas ulicznej awantury. Ciekaw, że władze miasta pozwalają urzędnikowi reprezentującemu ich urząd na nie godne słownictwo i zachowanie. Oraz przymykają oko na rażące nieścisłości, włamy do domów, kłamstwa, zaniedbania i różne trefne zbiórki.
Przy okazji okazało się ,że kolejny podany numer do kontaktu by "donieść" o potrzebującym zwierzaku jest nie aktualny. Mam już kilka w zestawie. A każdy opatrzony jest ryzykiem skierowania sprawy do sądu za nachodzenie.
Ważne by złapana kocia wyszła z marazmu. Nie mamy wieści o niej ale to za wcześnie. Może dziś?
Dziś też wybieramy się na rozmowę do UM w sprawie kociej i płatności.Czy nas przyjmą? Zobaczymy.

Dzieciaki przetrwały samotny dzionek. Obległy mnie zaraz po wejściu. Wszystkie trzeba było wygłaskać, utulić i nakarmić.
Mały Toluś potem przypiął się do mnie i tulił, tulił...

Ranki są już ciemne. Nieubłaganie robi się zimno. Ruda, towarzyszka Krówci, spokojnie dziś na śniadanie przyszła. Może ona wie ,czuje ,że przyjaciółka nie fajnie się czuje. Żal mi jej. Zawsze razem od lat były.
Trawniki usiane są suchymi liśćmi. Krzaki zważone upałem smętnie zwieszają gałęzie. Skoszona trawa nie odbiła i plamy żółci smutno kłują w oczy. Ptaki dzieci odchowały i już nie toczą awantur rankiem. Wszystko śpi. Idzie jesień.
Obrazek

ASK@

Post » Czw sie 13, 2020 13:59 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Pusto u nas. Ale i tak napiszę. Bo się uduszę i muszę. :mrgreen:

Obok "stanowiska" Szyluni stoi stare auto. Nie wiem jaka marka. Wiem ,że niebieskie. Co i raz kręci się przy nim starszy pan. Wraz z długością dnia i słońcem coraz chudszy jest. Raz go zastałam leżącego pod płotem na chodniku i wzywałam karetkę. Inna historia, bulwersująca.
Raz czy dwa chodził w piżamie przykrytej marynarką więc pytałam czy się nie zgubił, czy pomocy nie trzeba. Często przy tym aucie grzebał. Coś podklejał. Coś tam dobijał. Szylunia do niego nawykła i spokojnie wychodziła. Bez obawy wsadzała nos w talerz.
Pan od pewnego czasu zaczął zagadywać nas. Ją ganił za okrągłą fugurę. Ubolewając ,że o niego tak nie dbają. Mnie chwalił za troskę i wytrwałość. Bo to czy deszcz czy jego brak jestem co dzień z michami.
Rozmowy były raz dłuższe raz krótsze. zależy od tego ile czasu kocia szamała. Potem grzeczne "do widzenia" i rozchodziliśmy się.
Ostatnio też był. Tradycyjne powitanie. Tradycyjne pytanie czy Szylunia przyjdzie. Czekanie chwilkę i gapienie się ze mną za płot.Tradycyjnie chwalił mnie za troskę. Zawsze to był koniec pogawędki. Teraz niby też. Pożegnał się. Odszedł ale wrócił.
Szkoda ,że o mnie jak o tego kota nikt nie dba.
...
Pani to dobra kobieta jest
...
A ...pani ma chłopa? Bo wie pani jakby co ...

Smutne i śmieszne
Obrazek

ASK@

Post » Czw sie 13, 2020 14:54 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Takie życie Asiu :( Mało to śmieszne niestety ale nie bierz tego zbytnio do siebie, po prostu jesteś na linii strzału i to dlatego.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Czw sie 13, 2020 15:30 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Asiu jesteśmy i czytamy każdy wpis.
U nas zmiany jak wiesz. Bagi odżyła. Jej jak niewiele temu kotu trzeba.
W sumie w nowym domu przez 10 min tylko siedziała pod łóżkiem. Chata jej, dobrze się tu czuje.
Ciagle leży z brzuchem wywalonym, gada więcej i mruczy. Pełen luz...
Ulżyło mi.
Teraz tylko czekam aż Amy zrobi się lepiej bo trzustka nadal złe :(
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Czw sie 13, 2020 16:08 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

aga66 pisze:Takie życie Asiu :( Mało to śmieszne niestety ale nie bierz tego zbytnio do siebie, po prostu jesteś na linii strzału i to dlatego.

Nawet przez myśl mnie nie przeszło brać do siebie wyznania pana. Ot, ześmiałam się. Jak to blisko stoi troska o miskę kota z troską o miskę faceta. :mrgreen:
Zawsze się staram nie podać ... ner Januszowi. :wink: Myślę, że w takim przypadka każda od Felixa miała by u niego szansę.

Monika, cieszę się ,że kocica odżyła. Kciuki za obie i za Was :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Czw sie 13, 2020 16:45 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Smutne jednak głównie...człowiek pozazdrościł bezdomnemu kotu, bo ten ma tę odrobinę uwagi i troski drugiego człowieka :(

I kciuki za Krówkę i jej towarzyszke, żeby nie odczuła za bardzo samotności.
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Pt sie 14, 2020 8:29 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Ruda dziś przyszła ale nie wiele zjadła. za to dokładnie zakopała wszystko. Tak ,ze babka piaskowa się zrobiła na misce. To taka cholera grzebiąca jest. zapomniałam o tym i wszystko musiałam wyrzucić. Inny się nie pożywił kotek.

O Krówcie będę dzwonić. Wczoraj nie było u kogo zasięgnąć wieści.

Jestem zmęczona tygodniem pracy. Hrabianka mocna się ze mnie zrobiła :mrgreen: Kręgosłup mocno reaguje na zmianę jaka zaszła w mym niebycie lenistwa. Podczas wizyty u ortopedy i jego oglądu, dowiedziałam się ,że nadal mam nogę prawą obrzękniętą. I jest ona krótsza od lewej. 8O Stąd ból lewego biodra i klapanie stopą prawą.Tak deczko z przytupem dreptam. Pociągam też nią zalotnie szusując. Na razie mamy czekać na rehabilitację i zobaczymy czy się kopytka wyrównają.
Dziś się odziałam w dżinsówkę kwietną by uwydatnić urok mych kolumienek. A co mi tam. Wlazłam na wcisk, wypada nosić. Za rok może się nie wcisnę!
By to zrobić, znaczy się mini wdziać, ogoliłam ci ja je sobie (nożynki mało zgrabne lecz powabne :twisted: ). Tak dobrze mi to cięcie szło, że aż zadowolona byłam. Dopóki swych kolan nie uwidziałam w lustereczku. Zdarłam ci je je sobie żyletą do krwi. Ale włos ani jeden się nie ostał! Gustowne sznyty kocie dopełniają reszty. Aaaa i jeszcze mam zadrapania kolcami jakiś cholernych roślin spowodowane. Takie owijające się w około łydki były. Wlazłam w jakieś ściernisko szukając Gabryśki. Ledwo się uwolniłam takie zielsko zawzięte było. Nie obyło się więc bez ran bojowych.

Podsumowując.
W całości figury wyglądam jakbym niebieską kartę miała założoną, sądząc po "obrażeniach' widocznych na zewnątrz.
Ale spódniczkę mam ładną!!! I bluzię koronkową w kolorze nieba też mam na się. I paputki jak bławatki na stopkach małych są. I żel na łbie i tusz na rzęsie. Znaczy się na obu rzęsach!
No taka ze mnie dziś ... DzidziaPiernik :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Pt sie 14, 2020 8:33 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Matko czytam to i w głos sie śmieje :ryk:
Dzieki DzidzioPiernik :ok:
Za dobry dzień dla wszystkich. Jutro weekend.

Zrobcie zakupy bo jutro sklepy zamknięte.
:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pt sie 14, 2020 8:33 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

:ryk: Zaczynasz się stroić dla tego pana, co Cię chciał na własną osobistą kucharkę ;)

asigo

Od: Wto sty 27, 2015 22:32

Post » Pt sie 14, 2020 10:57 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Jak długo samej Ci się podoba -to najważniejsze. A szramy to akurat w każdym wieku można mieć (Alicję jak miałyśmy kociaki z koszmarnym kk do zakraplania oczek pani psycholog szkolna z podstawówki pytała, czy się nie tnie :mrgreen: ale nie chciała iść sprawdzić i pomóc przy trzymaniu kociaków :roll: )więc teges...

Alienor

Post » Pt sie 14, 2020 11:20 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Chyba sporo kobiet z niebieską kartą ma ładne ubranka i makijaże.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]