Adopcje...młode persiaki nadchodzą!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 23, 2013 12:23 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Bezzbożówki, które u nas się przyjęły:

Porta 21 http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... rma/171696
TOTW http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ild/177979
TOTW bez zbóż i bez kurczaka (chyba jedyny który znalazłam jak szukałam dla kota, który był uczulony na karmy z kurczakiem)
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ild/294875

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Wto kwi 23, 2013 12:27 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

TOTW nie miałam, ale mam Porta 21 i podobnie jak inni forumowicze zauważyłam, że wyjątkowo po niej śmierdzą kupalki 8) . Chrupki są dość małe, więc bez trudu kot może je połknąć w całości, a wtedy może nastąpić zwrot :?
Obrazek

ewciak

Od: Pt lis 09, 2012 8:47

Post » Wto kwi 23, 2013 12:36 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

U mnie w kuwecie po Porcie było ok, ale jakoś nie za bardzo smakowały - ale to co kot to smak.

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Wto kwi 23, 2013 12:38 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

A moim niestety przestała smakować TOTW

natalian

Od: Śro sty 16, 2013 12:04

Post » Wto kwi 23, 2013 12:53 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Moje osobiste koty jedzą Orijen czasem z dosypką Ziwi Peak.

Jesteśmy po wizycie u weterynarza, Laluś ma trochę podwyższoną temperaturę, więc dostał coś na jej obniżenie, antybiotyk i relanium na podniesienie apetytu. Ramzes bez temperatury, więc antybiotyk + relanium i kropelki douszne, bo uszyska nie są w najlepszym stanie.

Znalazłam jeden pasztecik, które obydwa jako tako jedzą. Laluś z ręki, a Ramzes zjada 1/10 tego co powinien ale coś tam liże w miseczce. Pragnę nadmienić, że jest to 18 lub 19 wypróbowana na nich karma. :evil:

Obydwa lubią też pić mleko. Super! Kupiłam im takie 3,5% tłuszczu, więc może chociaż z tego wyciągną trochę kalorii + się uzupełnią płyny.

Obrazek

Obrazek
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Wto kwi 23, 2013 13:10 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

jo.anna pisze:niedawno wróciłam, pochlastać się można, tyle czasu, no ale do rzeczy

testy == na minus

uraz jakiego doznała kotka jest w miarę świeży, max 2 msc w tył, ma ona na oko nie 2 ale 4 lata, zmian neurologicznych nie ma, a ortopedyczne raczej, bolesność kręgosłupa na L/S, rtg naddatek cienia w szparze między L a S

zapalenie spojówek i wizyta u Garncarza, ( nie wykazuje odr na zagrożenie )

lekki zanik mięśni, lekka dysplazja

Kotka już zawsze taka będzie, trzeba ją rehabilitować, taki już jej urok będzie do końca życia

Jasny gwint, Jo.anno ja mam znajomego, któremu w Reptach ( niedaleko Piekar Śląskich klinika, dla
osób z urazami kręgosłupa) powiedziano, że do końca życia wózek.
On dziś chodzi o kulach- na podciągach, ale zawsze to kule a nie wózek.
Wiem, dla tych co nie wiedzą może nie widać różnicy ogromnej - ale zapewniam , że to niebo a ziemia.
Wracając do Moni- Meduzy - ja myślę, że można liczyć na poprawę.
Lekarze wolą być ostrożni, aby nie zawieść pacjenta.

Ech...

PS
dziwię się tylko, że w schronisku dostałam informację, że na rtg nic nie wyszło.
Nie wiem, ja się nie znam - ale skoro wyszło tam u was powinno i w schronisku , no nie ? :?

Edit : Dopisałam PS
Ostatnio edytowano Wto kwi 23, 2013 13:17 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto kwi 23, 2013 13:13 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

nie ma się co łamać, w tych chwiejnych nóżkach jest jakiś urok :D

jedna dziewczyna na fb schronu pod zdjęciem Monki napisała, że jest zainteresowana odpocją...wysłałam do niej pw
jo.anna

Post » Wto kwi 23, 2013 13:16 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Moje koty jedzą TOTW - pomieszane z Orijen, lub nie.
Przestawiałam je z Royala powoli - obyło się bez żadnych sensacji kuwetkowych.
Z tym , że moje są na mięsnej diecie a chrupy dodatkowo stoją zawsze- na wszelki święty wypadek.

Laluś i Ramzes potrzebują trochę czasu by przywyknąć do dobrodziejstw :twisted:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Wto kwi 23, 2013 19:40 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Monika...jeśli chodzi o rtg schroniskowe...Dr Uznańska długo się w nie wpatrywała i lampka się jej zapaliła, coś zobaczyła, ale żeby to potwierdzić to zrobiła jeszcze jedno zdjęcie i wyszło szydło z worka. Nie chcę nikogo krytykować czy porównywać wetów ze schronu, jedni zobaczą inni nie.

Dziś już oczka zakroplone, umyte, ogonek wykąpany, jutro jej wykupię leki przeciwbólowe i prowerę...Jutro będę miała wynik moczu. 13 maja kolejna wizyta( kontrolna ) i jak będzie ok, to mała będzie miała sterylkę. 13 będzie też Pani, która zajmuje się rehabilitacją.

Dziś wpuściłam koty do jej pokoju...warczała na każdego, nikt POZA Karmelem jej nie odpowiedział, aż się zdziwiłam, że policjant Kulka jej nie obsyczał :) Za to Karmel...stanął na przeciwko niej i było kto głośniej umie warczeć, i było że Karmel coraz głośniej a Monka coraz ciszej, zestresowała się tym trochę, więc dziś już dam jej spokój.
jo.anna

Post » Wto kwi 23, 2013 20:21 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

no mi już ręce opadły, teraz czas na nogi :?: chyba

na fb Koty

Za @Agata Zalewska

Witam. Szukam domu dla kotki perskiej, niebiesko szarej. 4letnia. To pilne. Ktoś się chce jej pozbyć, bo przygarnął psa i sie zwierzęta nie zgadzają. Niestety nic do niego nie przemawia. Ja tylko staram się dla niej znaleźć dom. Zdjęć niestety nie posiadam. Mielec, woj. podkarpackie

kontakt tel 886 130 132, email: info@soskotymielec.pl
jo.anna

Post » Wto kwi 23, 2013 20:25 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

A nie napisała Cairo ,że Whiskasa panowie jedzą.
Nie żeby się rzucili ,ale przystąpili do misek.
Cairo dokonała domieszki czegoś lepszego i obaj pojadają:)

I ja Wam to MUSZĘ opowiedzieć:
Dzwoni do mnie Cairo uszczęśliwiona ( nasze dzieci jedzą - wiadomość dnia!) i mówi "no bo wiesz jak byłam w markecie to brałam ten whiskas z półki i się tak rozglądałam ,żeby mnie ktoś znajomy nie zobaczył..."
:ryk:
Na paczajta jak to forum na ludzi działa...!!

Dzwoniła do mnie ta wolontariuszka "fajniejsza" i opowiadała ,że była u Pani naszych persiaków.
Pani dawała whiskas.
Podobno Ramzes nie je przy Lalusiu.
Ramzio był długo w klatce w jakimś sklepie zoologicznym i pierwszy był Laluś u Pani.
Kiedy "nastał" Ramzes Laluś rządził w domu i tak zostało.
Cairo widzi ,że obaj są bardzo z sobą związani a Pani mówi, że nie...
Ostatnio edytowano Wto kwi 23, 2013 21:15 przez kotkins, łącznie edytowano 1 raz

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto kwi 23, 2013 20:55 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

kotkins pisze:(...)
I ja Wam to MUSZĘ opowiedzieć:
Dzwoni do mnie Cairo uszczęśliwiona ( nasze dzieci jedzą - wiadomość dnia!) i mówi "no bo wiesz jak była w markecie to brała ten whiskas z półki i się tak rozglądałam ,żeby mnie ktoś znajomy nie zobaczył..."
:ryk:
Na paczajta jak to forum na ludzi działa...!!
(...)

Niezła jazda, nie znam Cairo ale następnym razem proponuję jej perukę i ciemne okulary 8)

Monika_Krk

Post » Wto kwi 23, 2013 21:26 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

hehe, nie wiem czy też tak macie, ale ja np. zawsze próbuje karmy, którą daję moim kotom:P

Mówię serio.

Uważam, że to mój obowiązek;)

Kiedyś, gdy Benek nic nie chciał jeść - Łiskas pomógł w smaku, jako taki.

Próbowałem też z Felixem, ale czuć chemią obrzydliwie!!!!!

Bozita mokra przeszła, a najbardziej zasmakował Miamor.

:1luvu:

natalian

Od: Śro sty 16, 2013 12:04

Post » Wto kwi 23, 2013 21:47 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Maagaa a jaką byś chciała karmę?
Konkretnie?

Za chwilę robię zamówienia dla moich w zooplusie , albo może lepiej podaj nr konta na pw.
Hej, dziewczyny , pomóżmy persom u Maaagi!!!

Potrzebna bezzbożówka dla kota, pilnie.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto kwi 23, 2013 21:55 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

:oops:
Dziewczyny ja spłukana jestem i pusta jak przysłowiowa beczka po lepiku.
Naprawdę.
Chyba, że odsypię póki co z 1 kg z TOTW i wyślę paczką?
Jeśli takie rozwiązanie ratuje proszę o priv.

Monika_Krk

[poprzednia][następna]