Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 11, 2011 18:52 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Odpukuję w niemalowane, ale kociaki dostały dzisiaj ostatni antybiotyk. Jeśli się nic nie zmieni, to za tydzień, półtora odrobaczamy, bo zarobaczone bardzo :evil:

Chłopak ma trochę większy łepek i poza jeszcze jednym, drobnym szczegółem, są identyczne :)

Oto Ptyś i Balbina:
Obrazek
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Czw sie 11, 2011 19:24 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

ahh, mam nadzieję że pozostałe maluszki dadzą radę :ok:

Balbinka zapadła mi w serce, fajne maleństwo, tak słodko patrzała się w oczka, nawet moja kotka która nie przepada za naowymi kotami ją wylizała cała, no i Balbinka cała noc była sama, jako ostatnia została uratowana...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw sie 11, 2011 20:23 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Magradz, spojrzalam na foty Twoich maluchow i mysle, ze moj moze tez miec k. 1 m-ca, raczej nie wiecej
Ostatnio edytowano Czw sie 11, 2011 21:46 przez anula790820, łącznie edytowano 1 raz
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Czw sie 11, 2011 20:30 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

sabina skaza pisze:
ssb pisze:Hej, składam wypowiedzenie z miesięcznym wyprzedzeniem, tzn. dobrze by było gdybyście do 10 września znaleźli sobie nowego administratora.

pzdr.
a co się stało że nas już nie chcesz? juz widzę tłum nowych modów walących do pkdt dniami i nocami.
nie mam już ochoty się tym zajmować. Dopiero dziś sprawdziłem pocztę, Marlena prosi o hasła, jutro jej wyślę. Z tym że od momentu wysłania haseł nie odpowiadam za to że ktoś je przechwyci, itp. oraz za to że coś będzie "popsute". Osobom grzebiącym w joomli pierwszy raz proponuję instalację na localhoście i przećwiczenie jak to działa.

Jeśli chcecie mogę pozakładać konta osobom które chcą same wstawiać swoje/czyjeś ogłoszenia (z ograniczonymi uprawnieniami, żeby niechcący nie popsuły tego czy tamtego).

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Czw sie 11, 2011 21:57 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

smutno melduje, ze na bazarkach mega zastój... nic sie nie sprzedaje...
nie mam pomysłu... zrobie nowe foty ale i tak jakos bez odzewu, ceny małe az czasem śmieszne i lipa
szukajcie fajnych fantów bo... inaczej ja nic nie zarobię ;-)
mam duzo bizuteri nowej, a to nie schodzi moze wśród Waszych znajomych by "coś poszło"
moge na zebranie dowieść,

lipiec ładnie, sierpień du.a...

p.s.1. echtom bedziesz na zebraniu? brać torbę?
p.s.2. kiedy w końcu jest zebranie?
p.s. 3 Sabina pamietam o fotach ale jakos znowu nie wyrobiam na zakretach, jutro kisze ogórki i przerabiam buraczki... dobrze, ze je mój tata przytarga do mnie...
chyba lepiej miec dwie lewe ręce i nic nie umieć...
p.s.4. Chyba mamy pchły, (chyba bo zlapałam na nodze jedna, ale nie wiem czyją?) oświeście mnie jak to sie usuwa? preparatem na kark? tego jeszcze nie było... ale koty wyłaża dopiero pierwszy sezon,
ps. 5. dobrej nocy
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Czw sie 11, 2011 22:31 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

maria_kania pisze:p.s.2. kiedy w końcu jest zebranie?

Zdaje się, że jednak w poniedziałek, ale to Marlena oficjalnie potwierdzi chyba ;)

Ponieważ maluchy szybko zaczęły jeść samodzielnie, zostało mi po nich sporo mleka dla kociąt RC i prawie cała paczka Bebiko oraz butelka + dwa smoczki. RC dostałam od Marei, Bebiko od Echtom, dziewczyny kazały przekazać dalej. Ktoś chętny? Szkoda, by się zmarnowało.
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Czw sie 11, 2011 23:17 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Harrusiowa pisze:Dziękuję za porady odnośnie Imaverolu ;) Wczoraj po partyzancku wysmarowałam koty wacikiem, ale dzisiaj jednak spróbuję pryskaczem ;)

Mam pytanie o dojazd do gabinetu lek. wet. Dominiki Dymalskiej. Nie mogę namierzyć tego adresu na mapie :oops: Abrahama 13 w Gdyni odpada, ale Zumi wywala mi oprócz tego lokalizacje:
gdzieś na Kosakowie (?)
a GoogleMaps: gdzieś przy Dworcu PKP w Rumi

To gdzie to jest w końcu? :) Miałam tam jutro jechać z kotką na sterylkę. Chociaż problem może rozwiązać się sam, bo póki co żadnej nie złapałam :oops:

Edit: Sprawa jednak pilna. Złapałam kotkę :)

KOSAKOWO!!!!!!!!!!!!
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw sie 11, 2011 23:22 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

anula790820 pisze:Przynioslam dzisiaj do domu kolejnego kota... Kociaka 0,5 kg. Wypatrzylam przez okno w pracy mala, pelzajaca po mokrej trawie w deszczu kulke nieszczescia :( Jak do niego dotarlam, wygladal jak mokra szmatka...
Wzielam do kartonika, ogrzalam, zaczal dawac oznaki zycia. Zawiozlam do weta. Wiek - ok 4 tygodni. Zaczal nawet sam jesc. Mam nadzieje, ze przezyje...
Oznak kk nie ma, ale za to robale... Cala masa bialych robaczkow wokol odbytu!!! Wetka powiedziala, ze to takie larwy jak od much. Dostal na skore spray i do pyszczka jakas lagodniejsza paste odrobaczajaca. NIe wiem co z nim bedzie, ale pocieszajace ze zjadl odrobinke Recovery RC. Teraz spi jak susel zamkniety w lazience. Na razie nie wyjmuje go w ogole z karotnika, boje sie tych robali, zeby mi sie to po mieszkaniu nie rozprzestrzenilo :!: :?: Boje sie o moje trzy futra!

We wtorek wyjezdzam na tygodniowy urlop, moje futrzaki oddaje do Sabiny do hotelu, nie mam pojecia co z nim z robie?? :!: Jestem z tym praktycznie sama... Ani jednej duszy tutaj nie mam kochajacej i poswiecajacej sie tym zwierzetom tak jak ja... Mama juz nie chce slyszec o kolejnych kotach :(
No zobaczymy, czy maly w ogole przezyje...
Jest z niego cudny pingwinek, siersc jakas taka dluzsza, pyszczek lekko splaszczony. Nazwalysmy go z wetka tymczasowo Robal :) Nad wlasciwym imieniem jeszcze pomysle. I pomysle co dalej...

PRZYWIEŹ GO!!!!!!! mój wet nie jedzie na urlop, bo jego zona bardzo zaniemogła, więc damy kota do boksu w klinice jak będzie zły stan lub do mojej królikarni na zewnątrz. dobre warunki- ocieplana buda z 2 wybiegami. głowa do góry.....heheheh... a nie chcesz go wcisnąć mojej siostrze po sąsiedzku? :ryk: przecież już poszły pierwsze koty za płoty

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Czw sie 11, 2011 23:54 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

potwierdzam że nieskutecznie zabieram się do zrobienia stanu tymczasów, jakoś idzie mi to jak krew z nosa, bo mam masę kotów i nie wyrabiam a po północy po prostu padam.
marlena jak mi zwieziesz teczke fakturową- to równie nieskutecznie będę się przez tydzień zabierać do sprawozdania.

monika pacz- chyba będziesz mi musiała jeszcze raz podesłać stan kotów, bo zwiesił mi sie na pocz. tyg komp i musiałam kasować pocztę. dam znać- jeszcze poszukam twojego spisu.

szymon tak bardzo cię zamęczyłyśmy? 8O a mój miau hotel od czasu do czasu zmoderujesz? czy też mnie rzucisz? :wink:

maria spokojnie, jestem w domku. czekamy na ciebie ale nie spiesz się :) dług za pilnik musze ci oddać i to mnie bardziej niepokoi niż fotki :oops: a póki sa wakacje to i tak adopcje stoją.
moje murzyny miziaki straszne. gremliny zaś udają groźne, ale jak łapię, tule , ściskam i całuję- to gruchają.

w weekend będę mieć na stanie do obrobienia 36 kotów, jeden odpadł bo miało być 37. ciekawe kiedy pobiję swój zeszłoroczny rekord liczby 37. czy jeszcze mam na to szansę w tym roku? :ryk: jakaś masakra 8O wieczorami tv i padam jak flak, nie daje rady nic obejrzeć. beton.........zero energii. pełen odlot.

a i ciekawostka nie kocia. czytam dziś piratkom książkę o jakimś karle. i daję polecenia: ramona pokaż na obrazku dziewczynkę- od razu trafiła. mówię- pokaż króla....myśli. podpowiadam- król to taki chłopczyk jak tatuś i ma korone na głowie. po chwili pokazała. na to ja sprytnie- ramona pokaż karła- a ona , sru i celnie paluchem w karła na obrazku.... wszystko rozumiem ze dzieci sa mądre. szybko załapuja nowe rzeczy. ale byłam w szoku skąd ona wiedziała że mały ludek to karzeł :roll: ?

ech.............jakaś straszna czarna seria na te kocięta, aż słabo się robi jak się to czyta. a już wogóle felek w podpisie gosi- cały czas łzy mi stoja w oczach...

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pt sie 12, 2011 2:41 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Tak, spotkanie w poniedziałek. Nie wiem czy coś wymyślimy, jest straszna lipa... z kasą i z rękoma do pracy, mi też sie robić nie chce, ale musze, myślę że 40 kotów to moje max, jestem strasznie zmęczona, zwłaszcza, że w kotach sie zakochuje i wcale nie chce ich oddawać.. :( ale nie mam jeszcze tego problemu bo nikt nie dzwoni...dół za dołem...

a Felek, jego zdjęcie, płacze jak widze :( :( :(
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pt sie 12, 2011 6:57 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

maria_kania pisze:p.s.1. echtom bedziesz na zebraniu? brać torbę?

Qrczę, zupełnie zapomniałam o torbie. Na zebraniu nie będę, od 14 do 22 sierpnia jestem wyjechana :wink: Potem mam jeszcze tydzień urlopu, więc może jakoś podjadę towarzysko.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Pt sie 12, 2011 8:05 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

echtom pisze:
maria_kania pisze:p.s.1. echtom bedziesz na zebraniu? brać torbę?

Qrczę, zupełnie zapomniałam o torbie. Na zebraniu nie będę, od 14 do 22 sierpnia jestem wyjechana :wink: Potem mam jeszcze tydzień urlopu, więc może jakoś podjadę towarzysko.

torba czeka bezpieczna w szafie na spokojny odbiór
pozdrawiam i miłego urlopu życzę
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pt sie 12, 2011 8:42 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

magradz czy Ty będziesz na zebraniu? bo ja odwożąc Ci małe mogłabym podrzucić fanty na bazarek w poniedziałek. Gdybyś wzięła je na zebranie to maria może by je odebrała? Na dogomanii na rzecz psów szły fenomenalnie, to sa nowiutkie płyty z muzyką i bajkami dla dzieci, plus nowiutkie laczki góralskie 3 pary (skórzane) + szalik kibica i jeszcze jakieś pierdoły.
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Pt sie 12, 2011 9:02 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

ssb pisze:
sabina skaza pisze:
ssb pisze:Hej, składam wypowiedzenie z miesięcznym wyprzedzeniem, tzn. dobrze by było gdybyście do 10 września znaleźli sobie nowego administratora.

pzdr.
a co się stało że nas już nie chcesz? juz widzę tłum nowych modów walących do pkdt dniami i nocami.
nie mam już ochoty się tym zajmować. Dopiero dziś sprawdziłem pocztę, Marlena prosi o hasła, jutro jej wyślę. Z tym że od momentu wysłania haseł nie odpowiadam za to że ktoś je przechwyci, itp. oraz za to że coś będzie "popsute". Osobom grzebiącym w joomli pierwszy raz proponuję instalację na localhoście i przećwiczenie jak to działa.

Jeśli chcecie mogę pozakładać konta osobom które chcą same wstawiać swoje/czyjeś ogłoszenia (z ograniczonymi uprawnieniami, żeby niechcący nie popsuły tego czy tamtego).

Szymonie, to ja poprosiłam o kody do strony. Moderuję swoją stronę firmową. Jeśli będzie jakiś problem, nauczę się lub poproszę o pomoc jakiegoś fachowca. Od dawna rozmawiamy o konieczności wprowadzenia zmian na stronie. Poczynając od kwestii czcionek po inne rzeczy. Poruszalismy tę kwestię na kilku spotkaniach. Działamy jak firma - strona jest naszą wizytówką. Dlatego Twoja praca nad stroną była i jest ważna.Nie możemy sobie tego odpuścić. Mamy za dużo zwierząt i innych zobowiązań.
Ograniczone uprawnienia nic nie dadzą, jeśli nie chcesz dalej tego prowadzić. Natomiast jeśli rozważasz to jeszcze, można pogadać o innych rozwiązaniach.
Strona wymaga zmian!

menial

Od: Czw lis 12, 2009 22:15

Post » Pt sie 12, 2011 9:22 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Sabina, posłałam Ci spis tymczasów za 08.2011 i interwencje lipcowe. :kotek:
.......
Małgosiu, dałam ogłoszenie na 3-mieście o zbiórce naczyń na cele stoczniowe. Gdyby się ktoś odezwał na emalię biurną - daj znać mnie albo Marlenie.
Ostatnio edytowano Pt sie 12, 2011 10:41 przez menial, łącznie edytowano 1 raz

menial

Od: Czw lis 12, 2009 22:15

[poprzednia][następna]