Kropla optymizmu - przed morzem kolejnych kotów w naszych dt.....
Feluś
Trafł do domu, któremu nie przeszkadzają jego szalone figle.
Plamka 
Oczarowała biuro, do którego trafila, teraz czasuje swoim domu
Mizia i Kizia
Hitachi
Od razu "kupiła" sympatycznych młodych ludzi wywalając brzuszek, a teraz rządzi w domu
Lucky Luck
Leczył się z grzyba, dwójka dzieci i piec cierpliwie na niego czekała przez kilka tygodni, regularnie odwiedzając...
Marchewkowa Królowa
Do państwa tak w niej zakochanych, że dobierają zielone kocie posłanka, bo gwiazda chętnie układa się na zielnym.
Bury chłopczyk i dwie czarne dziewczynki,

Rosną szczęsliwe i kochane
Santorka i Sinatra
Państwo przyjechali po jednego kota, ale skoro takie zżyte - to i dwa się w domu zmieszcza
Jasień
Pan z Pabianic, umówiony na niedzielę rano. Był idealnie punktualnie – przyjechał tramwajem, bo w sobotę zepsuł mu się samochód, ale skoro się umówił, to… Dwoje dzieci, pies, poprzednio królik, ktory przeżył 10 lat. Jasień ma do towarzystwa sunię, powąchali się bardzo spokojnie.
Stella Ślimaczek
Sypiają razem z czterolatką, objęte łapkami.
Malinka z Popiela
Zadzwonił pan szukający małej kotki czarnej z białym, dałam mi kilka telefonów, zaprosiłam do siebie, nie przyszedł. Następnego dnia przeglądałam zdjęcia, zobaczyłam Malinkę i jej komórkę, skojarzyłam, ze pan niedaleko mieszka, zadzwoniłam – i Malinka wczoraj spała u niego w domu na fotelu. Oby się szybko zaaklimatyzowała.
Gipsy z rodzeństwa Energetyków

Początkowo chowala się pod szafami, ale już wychodzi