Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sty 30, 2010 2:00 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

ok, jest mało czasu, więc na razie wrzucam swoje zdjęcia, a jutro pewnie dodam lepsze - np. koteczka, która w linku jest jako ostatnia, to straszny pieszczoch i w związku z tym bardzo ruchliwa, więc mi nie wyszły te zdjęcia. Ale może jutro będzie lepiej.

Koty do adopcji z Koterii

I tak - kotka ze zdjęć 1 i 2 wymaga szczególnej opieki. Raczej dom wychodzący, ale pilnujący, ze względu na jej zdrowie.
Kotek ze zdjęć 3 i 4 na moje oko spokojny, trochę wystraszony, ale miziak, chyba młody
Kotka ze zdjęć 5 i 6 mega miziak, traktor non-stop, ciekawe ubarwienie, młodziak
Na zdj. 7 i 8 Gremlisia - przestraszona, ale do kotów garnie się strasznie
9 i 10 to rudzielec, milutki, młodziak, ale nie do adopcji. Natomiast ważne, żeby znalazł się dom dla jego siostry
- ze zdjęć 13 i 14 - dymnej, nieco przestraszonej z okrąglutkimi oczami. Inaczej oba koty wrócą na działki, bo pani, która je przywiozła, nie chce żeby na te działki wrócił tylko jeden kot, a na rudego ma już chętnych, niestety nie chcą wziąć parki, więc albo oba koty znajdą dom, albo oba wrócą na działki.
Na zdj. 11 i 12 "rezydent" - kot, który ma charakterek i szuka domu jako jedynak. Już długo go szuka... Taki duży z okrągłym pyszczkiem :)
Zdj. 15 - 17 to mega rozmiziana młoda panienka, która tylko na widok człowieka rzuca się do kratek i może łasić się bez końca. Stąd trudno ją uchwycić :)

Będę pewnie potrzebowała pomocy w ogłoszeniach, gdyby ktoś jutro znalazł czas, to możemy razem działać.
Dobrej nocy.
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Sob sty 30, 2010 10:43 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

przypomniało mi się - koteczka za zdj. 15-17 do potwierdzenia z Agnieszką, czy do adopcji. Agnieszko odezwij się :)
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Sob sty 30, 2010 10:45 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

Tpanią od kotów z działek to bym tego... :twisted:
Ale siostra rudego jest piękna, powinna znaleźć domek...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Sob sty 30, 2010 12:27 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

A ile czasu ma ta dymna koteczka ze zdjęć 13-14? Ona szuka tylko DS czy DT też jest poszukiwany? Czy jest dzikunkiem, czy daje się głaskać? Czy miała może testy na FIV/FeLV? Miała sterylkę? Szczepienie? Coś więcej o niej wiadomo?
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Sob sty 30, 2010 16:10 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

Dzisiaj dodamy nowe zdjęcia, muszę tylko zaczekać aż TŻ mi je udostępni.

Co do dymnej koteczki ze zdj. 13-14 to ona wraz z rudzielcem mają być zabrane przez tą panią, która przywiozła je do sterylki, we wtorek. Ale jakby co mam do niej telefon, więc można się pewnie z nią dogadać, ale chyba nie jest z Warszawy, dlatego trzeba by wcześniej z nią wszystko ustalić. Z tego co wiem to kotka jest już po sterylce i pewnie po szczepieniu też, bo to standard w Koterii z tego co wiem. Jak i odrobaczanie i czyszczenie uszu. Co do testów - nie wiem, ale obawiam się, że ich nie miała. Wydaje mi się, że ona nie jest dzika, tylko bojaźliwa. Podobno daje się głaskać, ja nie próbowałam, nie byłam "u siebie" i nie bardzo wiedziałam na co mogę sobie pozwolić. Myślę, że dt może być świetny na początek, zawsze to coś - czyli wtedy żadne z rodzeństwa nie wraca na działki. W sumie fajnie by było, gdyby ktoś chciał tę dwójkę, podobno są zżyte...

Dzisiaj się dowiedziałam, że kotka ze zdjęć 1 i 2 chyba jednak nie szuka domu.
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Sob sty 30, 2010 21:01 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

ta dymna koteczka jest przepiękna :1luvu: :1luvu: mam nadzieję, że znajdzie do wtorku chociaż dt, bo szkoda ją z powrotem oddawać na działki :( każdego szkoda oddawać, wiele kotków to mruczące miziaki :(
Obrazek Obrazek

Gośkas

Od: Nie sty 04, 2009 18:22

Post » Sob sty 30, 2010 21:46 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

może akurat ktoś marzy o dymnej koteczce? :wink:
ech, wszystkie są kochane.
zaraz wrzucę nowe zdjęcia, tylko dalej na picasie, bo ja tu na miau to się poddaję, nie potrafię...
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Sob sty 30, 2010 22:08 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

podrzucam...

strasznie mało czasu na cud :( tym bardziej, jeśli opiekunka tej kici jest spoza forum i spoza Wawy :(

przyznam, że te jej oczy mnie po prostu przykuły do monitoru. Teraz dużo adopcji - miałaby szansę, ale parę dni to nierealne :(
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Post » Sob sty 30, 2010 22:51 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

W końcu dodaję album z dzisiejszej wizyty w Koterii - wrzuciłam chyba wszystkie zdjęcia, bo jakbym jeszcze miała przebierać, to by się dłużej zeszło.

Wizyta w Koterii 30.01.2010

Nie dodaję ich tutaj na miau, jakoś mi to nigdy nie wychodzi.

Czy jest szansa, że ktoś pomoże w ogłoszeniach? Ja niestety jutro jestem pewnie do wieczora offline, może będę dorywczo przed 15.

Mamy mało czasu...

ps. Jakby co dysponuję numerami z klatek poszczególnych kotów.
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Sob sty 30, 2010 23:22 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

tak sobie teraz myślę, że gdyby nie finansowa strona tej decyzji, to na pewno znalazłabym jakieś dt...

sama o tym wciąż myślę, ale parę rzeczy mnie powstrzymuje :(
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Sob sty 30, 2010 23:24 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

A czy wiadomo ile każde z nich ma czasu na znalezienie domku?
Z tego co załapałam to jedna z burasek i ten miziak to kotki od genowefy i mają czas do poniedziałku? Dymna ma czas do wtorku? A reszta?

Kurcze... że ja nie mam dziesięciu par łap i willi i 72 godzinnej doby :( Czy one wszystkie wrócą na mróz? :crying:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Sob sty 30, 2010 23:35 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

wydaje mi się, że to trzeba potwierdzić z p. Anią. Ale np. chłopaki ze zdjęć 39-47 miały być już dzisiaj zabrane :(

Sama nie wiem jak tu działać, bo jak je ogłaszać, jeśli nie wiem, jak długo będą w Koterii... Co do reszty kotów, to jest szansa, że mają więcej czasu. Nie wiem, czy wypada dzwonić i pytać o to jutro, najpóźniej w poniedziałek spróbuję dowiedzieć się.

Wie ktoś może, czy gdyby znalazł się tymczas dla kotów z Koterii, to czy można liczyć na leczenie ich tam w razie czego? Bo to są największe koszty... karma to nic przy tym.
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Nie sty 31, 2010 9:23 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

do góry!!!

a czy wiadomo ile czasu ma Gremlisia? I ta kicia ala pingwinka ze zdjęć 5-6 z pierwszego albumu?

a może odnośnie dymnej jednak ktoś się zgłosił? :( Może ta kobieta się zlituje i nie wywiezie na działki na mróz :(
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Nie sty 31, 2010 10:57 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

Nie chcę wprowadzać w błąd, najlepiej dowiedzieć się u samej p. Ani, ale myślę, że Gremlisia ma czas, bo ma dt. Pingwinka pewnie też, ona kichająca, poza tym być może też jest czyimś tymczasem... Nie znam niestety dokładnie faktów.
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Nie sty 31, 2010 21:44 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

kto pomoże? ja za chwilę spróbuje zrobić ogłoszenia - może chociaż 2-3 kotom, zobaczę jak mi to będzie szło...
Ktoś jeszcze mógłby?
ObrazekObrazek

rudomi

[poprzednia][następna]