Huciane kotycz.IV.Bartuś w swoim domku.Jadzi nie ma...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie mar 19, 2017 7:43 Re: Huciane kotycz.IV.Bartuś w swoim domku.Misi nie ma...

Kotka u p.Izy nie je nic :( Raz tylko zrobiła siusiu do kuwety i to by było na tyle.Zaraz zadzwonię i zapytam, czy coś się zmieniło.Oby. P.Iza zrobiła jej kartonowy domek, ale kotka wciąż siedzi pod szafką.Rozpacz, po prostu.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie mar 19, 2017 9:06 Re: Huciane kotycz.IV.Bartuś w swoim domku.Misi nie ma...

Dzwoniłam.Kotka w nocy pochlipała trochę słodkiej śmietanki, jeżeli zjadła coś to bardzo malutko.Była w kuwecie, zrobiła siusiu, kupki jeszcze nie było, ale po czym? P.Iza dała jej takie posłanko uszyte z resztek różowego baranka i kotce się spodobało.Wyszła spod szafki i na baranku leżała.Tyle umiarkowanie optymistycznych wieści.Dodam, że z tego samego miejsca została zabrana siostra kotki, mama Kubusia, który od dawna już we wspólnym domku z Tusią.Kubusiowi przetrącono ogonek, musiał być amputowany i to bardzo wysoko.

ewar

Post » Nie mar 19, 2017 10:56 Re: Huciane kotycz.IV.Bartuś w swoim domku.Misi nie ma...

Za dobre fluidy u p. Izy :ok:

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Nie mar 19, 2017 14:33 Re: Huciane kotycz.IV.Bartuś w swoim domku.Misi nie ma...

P.Iza jest bardzo dobrym DT, naprawdę.
Dzisiaj bałam się jechać pod hutę, wiało okrutnie, a po drodze są stare, spróchniałe drzewa.Sama jazda to jak pobyt na siłowni :mrgreen: Sowa czekała na mnie, ale na miejscu jej stołówki ktoś postawił zardzewiały rower, musiałam przenieść cegły i miski.Sówcia się najadła na pewno.Jadzia wybiegła mi na spotkanie i wsuwała surowe mięsko aż miło.Z daleka widziałam jakiegoś czarnego kota, wyglądało to na jakiegoś młodego, dość chudego osobnika.Na moje wołanie nie zareagowało, pobiegło wgłąb huty.W śmietniku też zostawiłam jedzenie i przed chwilą siostra dzwoniła, że pojawiła się mała czarna.Teraz ja muszę nakarmić siebie.

ewar

Post » Pon mar 20, 2017 8:42 Re: Huciane kotycz.IV.Bartuś w swoim domku.Misi nie ma...

Pamietam, z wcześniejszych wpisów :D ale kciuki i tak potrzymam za koteczkę :201461

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Pon mar 20, 2017 10:13 Re: Huciane kotycz.IV.Bartuś w swoim domku.Misi nie ma...

To niedługo się pani Iza cieszyła wolnością od tymczasowania :)

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Pon mar 20, 2017 11:48 Re: Huciane kotycz.IV.Bartuś w swoim domku.Misi nie ma...

ewar, napiszę ku pocieszeniu. Może u ciebie też się jeszcze Misia pojawi. Po bardzo długiej nie obecności wczoraj widziałam swojego czarnego dzikunka. Od jesieni mi znikł. Już się z nim pożegnałam. Chude toto było bardzo. Biegło od misek kotłownianych gdzieś pod inny blok. Nie namierzyłam gdzie. za szybki i za bojaźliwy. Ale to na pewno on. Życzę by Misia się pokazała.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon mar 20, 2017 13:35 Re: Huciane kotycz.IV.Bartuś w swoim domku.Misi nie ma...

Oby, oby :ok: Misia jednak nigdy nie znikała na tak długo, często siedziała na dachu banku, grzała się przy kominie.
Pod hutą byłam, Sowa czekała na mnie i czekało to piękne czarne z żółtymi oczami.Mam zdjęcia.Już tak nie panikuje, zawsze jest bardzo głodne.Po dłuższej chwili przyszła Jadzia.Byłam dzisiaj dość wcześnie i dobrze, bo zaraz potem zaczęło padać.Dorota chora, nie wychodzi, dałam więc i kotom w śmietniku sporo jedzenia.

ewar

Post » Pon mar 20, 2017 13:42 Re: Huciane kotycz.IV.Bartuś w swoim domku.Misi nie ma...

Kotka u p.Izy nic nie je, całą noc miauczała żałośnie.Siusiu zrobiła do kuwetki, ale tak chyba się dalej nie da.Czekamy z p.Izą do jutra, jeśli nic się nie ruszy to kotka będzie musiała wrócić na działki.Przecież nie może umrzeć z głodu.

ewar

Post » Wto mar 21, 2017 6:36 Re: Huciane kotycz.IV.Bartuś w swoim domku.Misi nie ma...

Taki rower ktoś zaparkował w miejscu, gdzie karmię Sowę :wink:
Obrazek
Jadzia
Obrazek
Czarne z żółtymi oczami
Obrazek

ewar

Post » Wto mar 21, 2017 8:16 Re: Huciane kotycz.IV.Bartuś w swoim domku.Misi nie ma...

Kotka u p.Izy nadal nie je, wypiła tylko spodeczek słodkiej śmietanki.Jest problem, bo ponoć kobieta z działki obok przyznała, że sypała truciznę do jedzenia i będzie to robić, bo koty jej przeszkadzają.To blisko 80-letnia zdziwaczała, a nawet chyba z zaburzeniami psychicznymi kobieta.Używa języka, jaki można usłyszeć wyłącznie pod budką z piwem, ale jednocześnie modli się namiętnie, głównie o dzieci poczęte.Chyba nawet nie wie, o co chodzi.Nie ma z nią żadnej rozmowy.Sytuacja patowa.

ewar

Post » Wto mar 21, 2017 13:54 Re: Huciane kotycz.IV.Bartuś w swoim domku.Misi nie ma...

Jak już ciepło :D Pod hutą były trzy koty, Sowa, Jadzia i czarne żółtookie płci mi nieznanej.Koty mają jakiś wyjątkowo dobry apetyt, wylizują miski aż miło, zwłaszcza to żółtookie.Po drodze do śmietnika spotkałam grubego rudo-białego kocura, który prawdopodobnie posilił się i szedł gdzieś, aby pospać.Ładny jest, ale masakrycznie brudny.

ewar

Post » Śro mar 22, 2017 15:38 Re: Huciane kotycz.IV.Bartuś w swoim domku.Misi nie ma...

Dzisiaj jest koszmarna pogoda.Leje :( Pod hutą byłam dość wcześnie, bo spieszyłam się, aby odebrać Pusię z lecznicy.Była tylko Sowa, czekało biedactwo pomimo deszczu.Miałam śmietanę i od tego zaczęła jeść, to jej przysmak.Trawnik koło stołówki Sowy został posprzątany i po raz pierwszy nie usunięto jej misek :ok:

ewar

Post » Czw mar 23, 2017 9:44 Re: Huciane kotycz.IV.Bartuś w swoim domku.Misi nie ma...

Na moim osiedlu wiszą dwa ogłoszenia.Szara kotka i biała w czarne łatki wypadły z okna.Jedna z czwartego, druga z piątego piętra :( Bez komentarza.Pani ze sklepu zoologicznego ma widok na blok, gdzie na czwartym pietrze po zewnętrznym parapecie chodzą dwa koty.Mówi, że boi się nawet patrzeć.Obok jest bardzo ruchliwa ulica.

ewar

Post » Pt mar 24, 2017 10:36 Re: Huciane kotycz.IV.Bartuś w swoim domku.Misi nie ma...

Mam nadzieję, że ów minister od niszczenia środowiska będzie się smażył w piekle, albo i w tym życiu jakoś odpokutuje za to, co robi :evil: Piękne, zdrowe drzewo dawało cień i zakrywało trochę obrzydliwy śmietnik.Już go nie ma :evil:
Obrazek

ewar

[poprzednia][następna]