pamiętnik Poldka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pon wrz 12, 2011 20:27 Re: pamiętnik Poldka

My pod meblami mamy akurat taki prześwit, że łapka wejdzie. To i wszystkie zabawki łatwo wygrzebać. Tylko czasami gremliny chowają tam różne rzeczy naumyślnie i wtedy one czekają na generalne porządki Dużej.
Bardzo jestem ciekaw co Duża ma w tej łazience. Tylko jak łazienka jest otwarta to Duża jest w środku, a jak Dużej nie ma to łazienka jest zamknięta. I jak ja mam obejrzeć co tam jest? No dzisiaj czekałem zaraz za drzwiami aż Duża skończy to może chyłkiem bym się wślizgnął. A tu nic! I jeszcze Duża mnie po tyłku pogłaskała jak tak siedziałem. Nie wiem czy mi teraz futro tam nie wyłysieje.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Iman się budzi, zaraz będzie gremlinić
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Wto wrz 13, 2011 6:16 Re: pamiętnik Poldka

Killatha pisze:My pod meblami mamy akurat taki prześwit, że łapka wejdzie. To i wszystkie zabawki łatwo wygrzebać. Tylko czasami gremliny chowają tam różne rzeczy naumyślnie i wtedy one czekają na generalne porządki Dużej.
Bardzo jestem ciekaw co Duża ma w tej łazience. Tylko jak łazienka jest otwarta to Duża jest w środku, a jak Dużej nie ma to łazienka jest zamknięta. I jak ja mam obejrzeć co tam jest? No dzisiaj czekałem zaraz za drzwiami aż Duża skończy to może chyłkiem bym się wślizgnął. A tu nic! I jeszcze Duża mnie po tyłku pogłaskała jak tak siedziałem. Nie wiem czy mi teraz futro tam nie wyłysieje.

Iman się budzi, zaraz będzie gremlinić

eeeeetaaaam. zaraz wyłysiejesz, panikujesz chłopie i tyle
Michał
ps. a Iman coraz bardziej mi sie podoba :wink:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto wrz 13, 2011 21:06 Re: pamiętnik Poldka

Michał nie mów tak bo nasza Duża wam ją wyśle, a wtedy wasza Duża zachwycona nie będzie. Gremlin gremlinem pozostanie. Ona jest słodziutka i kochana, a jednocześnie potrafi być potworem. Sam czasem mam ochotę pacnąć ją łapą jak mi przeszkadza w spaniu.

Obrazek Obrazek
pobudka gremlinów
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Wto wrz 13, 2011 22:41 Re: pamiętnik Poldka

Killatha pisze:Michał nie mów tak bo nasza Duża wam ją wyśle, a wtedy wasza Duża zachwycona nie będzie. Gremlin gremlinem pozostanie. Ona jest słodziutka i kochana, a jednocześnie potrafi być potworem. Sam czasem mam ochotę pacnąć ją łapą jak mi przeszkadza w spaniu.

Obrazek Obrazek
pobudka gremlinów

Zdobądź się na trochę tolerancji. Co byś zrobił, jakby Ci gremlin właził na grzbiecik i futerko ciumkał? A ja tak miałem z malutką Gabisią. Ale jak podrosła, to już uznałem, że koniec tej zabawy. Naprychałem, nasyczałem i się odkolegowała od mojego futerka grzbiecikowego. Z maluchami zawsze problemy...

Wedelek

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro wrz 14, 2011 6:46 Re: pamiętnik Poldka

Killatha pisze:Michał nie mów tak bo nasza Duża wam ją wyśle, a wtedy wasza Duża zachwycona nie będzie. Gremlin gremlinem pozostanie. Ona jest słodziutka i kochana, a jednocześnie potrafi być potworem. Sam czasem mam ochotę pacnąć ją łapą jak mi przeszkadza w spaniu.

Obrazek Obrazek
pobudka gremlinów

Poldek, ale Ty masz powodzenie u dziewczyn :lol:
Michał
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro wrz 14, 2011 8:33 Re: pamiętnik Poldka

Killatha pisze:Obrazek Obrazek

Przepiękny widok :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro wrz 14, 2011 8:36 Re: pamiętnik Poldka

Miaudoberek :)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw wrz 15, 2011 17:35 Re: pamiętnik Poldka

Nooo, jakoś mnie dziewczyny lubią. Chociaż Duża żartuje, że nie chodzi im o mnie tylko, że jestem duży i ciepły, i fajnie się do mnie przytulić. Ciekawe skąd niby Duża to wie skoro starannie pilnuję żeby czegoś takiego nie robiła. No dobra, raz miałem wpadkę.
Zresztą Kacper też mnie lubi, a on jest tylko trochę mniejszy niż ja. To znaczy wagowo. Duża pilnuje żeby za bardzo nie przytył bo on ma tylko trzy łapki. Ja mam cztery to mogę ważyć więcej. Tak powiedziała Duża i coś w tym jest bo przecież cztery łapki udźwigną więcej niż trzy.
I Duża powiedziała, że mam podziękować cioci Grażynie za szczepienie tałatajstwa.
No to ja dziękuję bardzo. Ja szczepiony nie byłem. Ja nie jestem tałatajstwo.

Obrazek
Tu leżymy sobie z Kacprem i gremlinem

Killatha

Post » Pt wrz 16, 2011 6:03 Re: pamiętnik Poldka

Killatha pisze:Nooo, jakoś mnie dziewczyny lubią. Chociaż Duża żartuje, że nie chodzi im o mnie tylko, że jestem duży i ciepły, i fajnie się do mnie przytulić. Ciekawe skąd niby Duża to wie skoro starannie pilnuję żeby czegoś takiego nie robiła. No dobra, raz miałem wpadkę.
Zresztą Kacper też mnie lubi, a on jest tylko trochę mniejszy niż ja. To znaczy wagowo. Duża pilnuje żeby za bardzo nie przytył bo on ma tylko trzy łapki. Ja mam cztery to mogę ważyć więcej. Tak powiedziała Duża i coś w tym jest bo przecież cztery łapki udźwigną więcej niż trzy.
I Duża powiedziała, że mam podziękować cioci Grażynie za szczepienie tałatajstwa.
No to ja dziękuję bardzo. Ja szczepiony nie byłem. Ja nie jestem tałatajstwo.

Obrazek
Tu leżymy sobie z Kacprem i gremlinem

:ryk: :ryk: :ryk: Polduś, jak ja kocham Twoje teksty :ryk: :ryk: :ryk:
Duża Michała i reszty dziuplowego stadka
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pt wrz 16, 2011 9:53 Re: pamiętnik Poldka

Witaj, Poldeczku :)
Inka

MaryLux

Post » Nie wrz 18, 2011 21:32 Re: pamiętnik Poldka

Cześć Ineczko, fajnie że znowu zajrzałaś.
A teraz nowina - Duża przyniosła nam winogrona. Są bardzo ciemne z zewnątrz i mają zielonkawy środek. Są na gałązkach i bardzo fajnie się turlają. Duża nie była specjalnie zachwycona jak zaczęliśmy się tym bawić. Coś mówiła, że mamy mało zabawek. No w sumie niby jest ich sporo ale jak gremliny je pochowają to faktycznie trudno coś znaleźć.

Naomi pije. To wygląda dosyć zabawnie bo najpierw moczy łapkę, później ją obwąchuje i wylizuje, a dopiero później zabiera się za normalne picie.
Nauczyła sie tego od Gaci

Killatha

Post » Nie wrz 18, 2011 22:27 Re: pamiętnik Poldka

A może rybki by sobie kotek połowił...?

kianit

Od: Pon paź 12, 2009 17:14

Post » Pon wrz 19, 2011 6:41 Re: pamiętnik Poldka

kianit pisze:A może rybki by sobie kotek połowił...?

no właśnie, rybek pod meble nie da się schować :mrgreen:
tylko trzeba by je jakoś zabezpieczyć, coby nie stanowiły posiłku pierwszego dnia pobytu :wink:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon wrz 19, 2011 10:01 Re: pamiętnik Poldka

Miaudobry :) Zawsze mówiłam, że najlepszymi zabawkami są owoce!
Inka

MaryLux

Post » Pon wrz 19, 2011 20:46 Re: pamiętnik Poldka

Rybki to my dostajemy gotowane w rosołku. Bardzo dobre. A dzisiaj na kolacje są kurze udka gotowane rosołku i paszteciki z gourmeta na deser.
A to wzorce łobuzowania dla gremlinów: Gacia i Gemma:
Obrazek Obrazek
a tak niewinnie wyglądają, prawda.
Na szczęście dla mnie i Gemma i Agatka są miłe. No Gema jest nawet bardzo miła :oops:

Killatha

[poprzednia][następna]