Darłowo ok.40 kotów-dobiliśmy 100 :) Zapraszam na nowy wątek

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro kwi 21, 2010 21:07 Re: Darłowo/Darłówko-brakuje pieniędzy na karmę i sterylki.

kinia098 pisze:80zł wzięłam do zapłaty za sterylizację Malutkiej <info na wątku Malutkiej :arrow: viewtopic.php?f=13&t=110237>. Brakuje jeszcze 70zł :oops:

a bo ja chyba nie do końcaz zrozumiałam powyższy post, mi wyszło że 80 zł zapłaciłaś sama za sterylkę Malutkiej (i w związku z tym brakuje jeszcze 70 na zapłatę za leczenie.)
o! :wink:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Śro kwi 21, 2010 21:15 Re: Darłowo/Darłówko-brakuje pieniędzy na karmę i sterylki.

Rakea pisze:
kinia098 pisze:80zł wzięłam do zapłaty za sterylizację Malutkiej <info na wątku Malutkiej :arrow: viewtopic.php?f=13&t=110237>. Brakuje jeszcze 70zł :oops:

a bo ja chyba nie do końcaz zrozumiałam powyższy post, mi wyszło że 80 zł zapłaciłaś sama za sterylkę Malutkiej (i w związku z tym brakuje jeszcze 70 na zapłatę za leczenie.)
o! :wink:

80zł skubnęłam z konta darłowskich. W sumie to jej też się należy :D
A te 70zł na razie zapożyczyłam u mamy, żeby wet nie czekał, no i teraz muszę jej oddać.
Bo u nas sterylka kosztuje 150zł.
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro kwi 21, 2010 21:29 Re: Darłowo/Darłówko-brakuje pieniędzy na karmę i sterylki.

no właśnie o to mi chodziło : sterylka Malutkiej nie podlega KK?
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Czw kwi 22, 2010 13:58 Re: Darłowo/Darłówko-brakuje pieniędzy na karmę i sterylki.

Rakea pisze:no właśnie o to mi chodziło : sterylka Malutkiej nie podlega KK?

Alareipan już wysłała mi pieniądze dla Malutkiej, za sterylkę- 70zł. :)
Obrazek

kinia098

Post » Czw kwi 22, 2010 22:40 Re: Darłowo/Darłówko-brakuje pieniędzy na karmę i sterylki.

kinia098 pisze:
Rakea pisze:no właśnie o to mi chodziło : sterylka Malutkiej nie podlega KK?

Alareipan już wysłała mi pieniądze dla Malutkiej, za sterylkę- 70zł. :)

oj to dobrze..(choć część :ok: )
czy ktoś może pomóc Kinii!
w imieniu kotów prosimy, bardzo prosimy..
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Pt kwi 23, 2010 19:01 Re: Darłowo/Darłówko-brakuje pieniędzy na karmę i sterylki.

Czarna okocona.......... Byłam tylko przelotem.
Obrazek

kinia098

Post » Pt kwi 23, 2010 19:12 Re: Darłowo/Darłówko-brakuje pieniędzy na karmę i sterylki.

Ile maluszków?
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Pt kwi 23, 2010 23:15 Re: Darłowo/Darłówko-brakuje pieniędzy na karmę i sterylki.

i dobrze i niedobrze..
ale może maluchom się poszczęści i znajdą domy :roll:
cholera by tych urzędasów!
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Sob kwi 24, 2010 22:37 Re: Darłowo/Darłówko-brakuje pieniędzy na karmę i sterylki.

kinia098 pisze:Czarna okocona.......... Byłam tylko przelotem.

wiesz, co bym na Twoim miejscu zrobiła...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie kwi 25, 2010 6:26 Re: Darłowo/Darłówko-brakuje pieniędzy na karmę i sterylki.

Karena pisze:Ile maluszków?

Nie widziałam ich. Dostrzegłam tylko, że czarna gwałtownie schudła...
Obrazek

kinia098

Post » Nie kwi 25, 2010 6:27 Re: Darłowo/Darłówko-brakuje pieniędzy na karmę i sterylki.

XAgaX pisze:

A je nie wiem co robić :/ Są tego dwie strony. :/
Obrazek

kinia098

Post » Nie kwi 25, 2010 17:27 Re: Darłowo/Darłówko-brakuje pieniędzy na karmę i sterylki.

Dzisiaj łapaliśmy. Najpierw Darłowo. Obleciałam wszystkie dziczki i nic... :evil: Szylka zlała sobie smaczne mięsko w łapce. Czarna nie raczyła podejść. Mamba tak samo. Pchały się za to Burasia i czarny kocurro- chyba czyjś. Tęcza wygrzewała się w słoneczku. Siostra poszła, żeby ją pogonić na dachy. Przy zastawianiu łapki ( chyba ze 4 razy próbowałyśmy zastawić, bo cały czas nam się zamykała :evil: ) Tęcza gdzieś zniknęła. Dowiedziałam się od karmicielki Tęczy, że i ona nie widziała Rudaska. Myślała, że to ja go zabrałam. Także maleństwa raczej już nie ma :( Ta karmicielka, to też mnie do nerwicy doprowadza :evil: Tęcza daje się jej głaskać itp., a ona nie wykazuje chęci, żeby mi pomóc :x Nawet nie chce mi się o niej pisać.
A, i nie zdążyłam "złapać" karmiciela. Jedzenie było już na miejscu.
Skoro w Darłowie się nie udało, to poszłyśmy z siostrą na Darłówko. Birma i jej rudy kumpel dają się głaskać. Rudy chudy jak patyk i chyba ma grzyba :| Podchodziły do nas, najadły się z toru do łapki i sobie poszły... Nie chciałyśmy na razie ich straszyć i brać w ręce, zamiast czekać aż same wejdą. Potem jeszcze w ogóle by do nas nie podchodziły. Z Birmą i rudym się nie udało, to poszłyśmy do czarnych, syjamów itp. Był syjam :love: :love: Piękny ! Ma cudne niebieskie oczy, rewelacyjne ! Dowiedziałam się, że jednak czyjś. Kotów tam jest około 10. Tak liczę, bo jedni mówią, że gdzieś 7, a inni, że z 15... Ja widziałam dziś:
* kocura syjama,
* kocura pingwinka. Niezłą ma chłopak budowę :lol: Normalnie jak Pudzian :mrgreen: Z siostrą nazywamy go Bosem, Gangsterem. Wozi się i kozaczy chłopaczyna :ryk: Bynajmniej tak wygląda. Naśmiałyśmy się przy nim :D
* kocura z plamką na nosie. Ten to znowu jak jakiś ufoludek :ryk: Śmiesznie wyglądał z ta plamką na nosku.
* delikatną chyba kotkę, którą nazywamy Mona :mrgreen: Jest na prawdę majestatyczna. Delikatna, zgrabna, ale chyba kotna...
Niestety zdjęć nie mam, bo baterie w aparacie miałam wyładowane.
Koty widzę, że mają tam dobrze :D Widziałam garnek z makaronem, chlebem i mięskiem :D Domki też są, ale już niestety zniszczone :( No i wreszcie spotkałam tam NORMALNYCH ludzi ! Chętni do pomocy, za sterylkami i kastracjami, bo mówią, że tu strasznie jest, jak zaczną się kocić. Syjamki też są po tych kotkach. A jak są malutkie, to wyjadają je lisy :(
No i chyba oczekiwana wiadomość- udało mi się złapać Monę :kotek: Jednak sterylka chyba gdzieś dopiero za 2 tygodnie, bo Mona ugryzła siostrę :|
Obrazek

kinia098

Post » Nie kwi 25, 2010 17:35 Re: Darłowo/Darłówko-brakuje pieniędzy na karmę i sterylki.

Mona

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rudziaczek

Obrazek

Mona ma coś chyba z oczami. Wychodzi jej z jednego oka powieka. W ogóle w okół oka ma strasznie rozwleczoną, miękką skórę. Dziwnie to wygląda.
Obrazek

kinia098

Post » Nie kwi 25, 2010 20:21 Re: Darłowo/Darłówko-brakuje pieniędzy na karmę i sterylki.

kinia098 pisze:
XAgaX pisze:

A je nie wiem co robić :/ Są tego dwie strony. :/

w takim razie napiszę wprost: jestem zwolenniczką usypiania ślepych miotów, uważam, że to mniejsze zło.

o ile kotka faktycznie się okociła, a nie miała np. wzdęcia (proszę się nie śmiać, miałam taki przypadek na podwórku- kotka niekastrowana, więc usilnie próbowałam ją złapać, niestety się nie udało, po czym kotka schudła równie gwałtownie jak przytyła - cóż, podejrzewam, że jedzonko nie było zbyt świeże...) - trochę dziwnie się zachowuje jak na kotkę z małymi, ale zdolności jasnowidzenia niestety nie mam...

a niełapalnym kotkom (wielki szacun jak to mówią za dzielne próby) podawałabym (wierząc, że tymczasowo) hormony, zawsze maluchów będzie mniej, mam nadzieję, że prędzej czy później uda się je złapać i ciachnąć :) trzymam kciuki :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie kwi 25, 2010 20:24 Re: Darłowo/Darłówko-brakuje pieniędzy na karmę i sterylki.

Wyraźnie coś nie tak z oczami. Rudziaszek to piękny dorodny kocur :D
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

[poprzednia][następna]