LUBELSKIE TYMCZASY-Proszę o zamknięcie wątku.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 21, 2008 11:06

Tiger_ pisze:
magdaradek pisze:super!! wstanę, dotrę :) postaram się jak najszybciej. Jestem w trakcie ustalania z kim pojadę, czy sama :)

Dzięki Tigra :)

Soksik będzie w Głuchowie od 5 rano do 11-tej .
Jakby Ci sie nie udało nad ranem , to po prostu troszkę sobie posiedzi w transporterku .....

Tiger a nie Tigra :)

:oops: :oops: :oops: wybacz tę Tigrę Tiger ;)

mam tylko jeszcze pytanie a'propos Głuchowa. Czy to jest ten za Tuszynem pod Łodzią, gdzie zagłębie ciuchowe, czy to Głuchów pod Rawą Mazowiecką? No bo są dwa Głuchowa.......
podejrzewam, że to ten obok Tuszyna, ale wolę się upewnić, żeby nie pojechać w inne miejsce ;)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw sie 21, 2008 11:13

Abi , nie płacz .........najgorzej oddaje się pierwszego tymczasa .....
Ile to się łez wyleje .....

Będę potrzebowała za kilka dni tymczasu dla koteczki , która jest w klinice po cięzkim wypadku i miała amputowaną tylną nóżkę :(
Nie mam kompletnie co z nią zrobić:(
Nózka ładnie się goi....kicia dochodzi do siebie ...
Po tak powaznej amputacji powinna być w domu , a najprawdopodobniej zostanie wypuszczona w piwnicy :( jeśli nie znajdę jej DT :cry: :cry: :cry: Kicia ma ok. 1 roku , jest całą czarna i długowłosa .......
Założe jej wątek dopiero jutro , bo jutro pojadę do kliniki zrobić jej fotki .

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Czw sie 21, 2008 11:15

Magda po południu będę miała nr telefonu do siostry męża Tiger z którą przyjedzie Soks - wyślę Ci go sms-em - zadzwonisz do nich i się upewnisz. Teraz oni są w pracy i trzeba poczekać do popołudnia.

Chyba, że Tiger wyśle Ci go na pw.

Tiger, podaje Ci nr tel. do Magdy na wszelki wypadek - masz pw.
Salsa Nexus*PL & Calisi Salicat*PL
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=158088
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Od: Pon cze 09, 2008 14:20

Post » Czw sie 21, 2008 11:20

kwiatkowa pisze:Oleska, ja nie wiem gdzie się te podkłady kupuje na sztuki. Byłam w marketowych sklepach, ale oni sprzedają po 5 sztuk, za ok. 30 zł.
Bez sensu. Ja bym dała jakieś stare niepotrzebne ręczniki, albo poszewkę na poduszkę.

Ej no...Ciotki.... 8)
Podkłady nazywają się Seni Soft - do nabycia w prawie każdej aptece, nie zawsze na sztuki ale przeważnie owszem.
Podkład 40x50 mieści się "pojedynczo" do transporterka i kosztuje jakieś 1.00zł za sztukę. Podkład 60x90 trzeba złożyć na połowę (wtedy ma się ewentualnie dwie strony do wykorzystania). Albo można kupić pampersa dla dorosłych, poobcinać gumki i zniego zrobić podkład (lepiej chłonny niż cienkie seni softy).
Ale może to już za późno piszę...? Bo ja się pogubiłam kiedy i dokąd Soksik jedzie... :oops:

edit: doczytałam, że Soks jedzie jutro od Kwiatkowej - jak by się komu chciało wpaść do mnie to mam i podkłady i papmpersy...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Czw sie 21, 2008 11:22

Magda , to jest ten koło Tuszyna , na pewno ,bo siostra TŻ-ta tam własnie ciuchami handluje ...

Tiger_

Post » Czw sie 21, 2008 11:25

pixie65 pisze:
kwiatkowa pisze:Oleska, ja nie wiem gdzie się te podkłady kupuje na sztuki. Byłam w marketowych sklepach, ale oni sprzedają po 5 sztuk, za ok. 30 zł.
Bez sensu. Ja bym dała jakieś stare niepotrzebne ręczniki, albo poszewkę na poduszkę.

Ej no...Ciotki.... 8)
Podkłady nazywają się Seni Soft - do nabycia w prawie każdej aptece, nie zawsze na sztuki ale przeważnie owszem.
Podkład 40x50 mieści się "pojedynczo" do transporterka i kosztuje jakieś 1.00zł za sztukę. Podkład 60x90 trzeba złożyć na połowę (wtedy ma się ewentualnie dwie strony do wykorzystania). Albo można kupić pampersa dla dorosłych, poobcinać gumki i zniego zrobić podkład (lepiej chłonny niż cienkie seni softy).
Ale może to już za późno piszę...? Bo ja się pogubiłam kiedy i dokąd Soksik jedzie... :oops:

Oj nie za późno, nie nie :)

Soks wyrusza dzisiaj w nocy, o 1.45 dostarczamy go z Kwiatkową do siostry męża Tiger, o 5 rano będzie (prawie) w Łodzi.

Może ja mam gdzieś pampersa dużego ludzkiego... :roll: Muszę przegrzebać pawlacz... A jak nie to gonię do apteki - lepiej się zabezpieczyć na wszelką okoliczność.

Dzięki Pixie :!: :D
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Czw sie 21, 2008 11:26

Cicoiu pixie, Soks jedzie dziś do kwiatkowej ,bo już dziś w nocy jedzie do domku :)
POdkłady są w każdej aptece chyba ........w najgorszym wypadku można kupić w Chironie po 2 zł sprzedają ....

Tiger_

Post » Czw sie 21, 2008 11:27

Pixie to ja chętnie wpadnę po podkład/pampersa jak masz do odsprzedania jak będę wieczorem jechała po Soksa do Abi. Tylko wykasowałam sobie Twój telefon z pw jak czyściłam skrzynkę... :oops:

Dam jeszcze znać - może kupię w aptece!
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Czw sie 21, 2008 11:35

Tiger_ pisze:Magda , to jest ten koło Tuszyna , na pewno ,bo siostra TŻ-ta tam własnie ciuchami handluje ...

Rewelacja :) to bardzo blisko Łodzi. To teraz tylko po poludniu domówię się, gdzie konkretnie Soks będzie do odebrania ;)

Dziewczyny nawet nie wiecie, jak się cieszę!! :lol:

A transport już mam. Jestem umówiona z kolegą (nieocenionym) o 4.30 u mnie pod domem i W DROGĘ!! :)
Obrazek

magdaradek

Post » Czw sie 21, 2008 11:41

magdaradek pisze:
Tiger_ pisze:Magda , to jest ten koło Tuszyna , na pewno ,bo siostra TŻ-ta tam własnie ciuchami handluje ...

Rewelacja :) to bardzo blisko Łodzi. To teraz tylko po poludniu domówię się, gdzie konkretnie Soks będzie do odebrania ;)

Dziewczyny nawet nie wiecie, jak się cieszę!! :lol:

A transport już mam. Jestem umówiona z kolegą (nieocenionym) o 4.30 u mnie pod domem i W DROGĘ!! :)

A skąd się bierze takich kolegów...? Ja też chcem :!: :(
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Czw sie 21, 2008 15:02

ten kolega naprawdę jest nieoceniony, po pierwszego kociaka zawiózł mnie do wawy i z powrotem bezkosztowo ;)

złoty człowiek

jak Soksik do mnie jutro dotrze i jakoś znajdzie swoje miejsce, to od razu napiszę na miau :)
Obrazek

magdaradek

Post » Czw sie 21, 2008 18:45

Soksik już u mnie.
Od razu rozpoczęła się zabawa w pacanki z Synkiem :P
Synek zadowolony, że ma kolegę, a Soksik, jak to Soksik, przyzwyczajony do kotów, kulturalnie tłucze Synka, ale z zachowaniem dobrych manier i względu na Synkowe gabaryty.
Troszkę Soksik bardziej stonowany jest, niż wcześniej. Widać, że dorasta i nieco poważnieje :P

Fajny z niego kot, takstwierdziłyśmy z Oleśką...

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Czw sie 21, 2008 19:39

Dzisiaj dostałam maila od Jezyny.
Wszystko u niej dobrze, wychodzi do ogródka, ma tam swoje ulubione miejsce pod iglaczkiem ( mam na zdjęciu, ale słabe zdjęcie)
ma tez koleżankę, bo dziewczynie ktos podrzucił kotkę.

W nocy chyba sobie zawiąże te kciuki dla Soksa.
Szerokiej drogi koteczku. :lol:
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Czw sie 21, 2008 20:09

Cieszę się, że u Jeżynki wszystko dobrze :)

Soksik i Synio bawią się. Właśnie sparzyłam im kurczaczka.
Ale wiecie, to ciekawe - u Abi Soks miauczał, u mnie ani razu...
Kot chyba w jakiś sposób dostraja się do człowieka, domu?
Co u mnie szalało, u Andy spokojne było, co u Abi miauczało, u mnie ciche... :roll:
Chociaż na blat kuchenny wskoczył, jak to miał w zwyczaju...

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Czw sie 21, 2008 20:14

kwiatkowa pisze:Co u mnie szalało, u Andy spokojne było, co u Abi miauczało, u mnie ciche... :roll:

Ciociu kwiatek, no to weźże marmurka, może u Ciebie będzie wszystkim lazł na kolanka??:twisted:

marmurzątko uwielbia pastwic sie nad wujkiem Jaśkiem, dzisiaj np skakał przez śpiącego Jasia w tę i wewtę, az Jas go przywalił łapą.
No on musi byc z innym kotem.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

[poprzednia][następna]