POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto maja 24, 2011 8:54 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Straszny z niego bidulek, jest taki nieporadny. Idę z nim dziś "na przegląd" do weta. Chyba muszę go odrobaczyć żeby nie zaraził moich pupili. Może macie jakieś rady, na co powinnam zwrócić uwagę żeby nie sprowadzić na swoje domowe koty jakiejś choroby (oprócz psa mam w domu jeszcze dwa koty). Nie jestem doświadczoną ratowniczką, więc nie za bardzo wiem, na co zwracać uwagę. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie zarówno, jeśli chodzi o zdrowie kociaka jak też o skuteczne poszukiwanie domu tymczasowego lub stałego.

meliska1979

Od: Wto gru 28, 2010 21:48

Post » Wto maja 24, 2011 14:36 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Hej,

to straszne że tylu kociaków potrzebuje nowego domu :)

sercem jestem z wami :wink: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

-------------------------
Tylko u mnie karma ZiwiPeak dla psów i kotów

misia24

Od: Pt maja 20, 2011 22:01

Post » Wto maja 24, 2011 21:41 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

meliska1979 pisze:Straszny z niego bidulek, jest taki nieporadny. Idę z nim dziś "na przegląd" do weta. Chyba muszę go odrobaczyć żeby nie zaraził moich pupili. Może macie jakieś rady, na co powinnam zwrócić uwagę żeby nie sprowadzić na swoje domowe koty jakiejś choroby (oprócz psa mam w domu jeszcze dwa koty). Nie jestem doświadczoną ratowniczką, więc nie za bardzo wiem, na co zwracać uwagę. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie zarówno, jeśli chodzi o zdrowie kociaka jak też o skuteczne poszukiwanie domu tymczasowego lub stałego.

Załóż mu może nowy wątek... Będzie lepiej. Podaj tutaj link!
Na nowym wklej zdjęcia, zrobię banerek, ktoś pomoże z ogłoszeniami, jakoś się uda!!!...
Niestety nie od razu kociki znajdują nowe domy....
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Wto maja 24, 2011 22:35 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Dziękuję za odzew. Trochę nie wiem jak to wszystko ogarnąć, brak mi doświadczenia, chce jak najlepiej i chciałabym żeby mały znalazł kochający domek.
Kot od wczoraj śpi. Miał tylko krótką przerwę na wizytę u weta no i posiłki :ok: Odwiedził kuwetkę i chyba nie jest źle jeśli chodzi pasożyty :wink: Dziś dostał tabletkę na robaki, kropelki do oczu i antybiotyk. Weterynarz wykluczył jakieś uszkodzenia neurologiczne sugerując, że niezgrabnie poruszanie jest spowodowane brakiem wąsików i brwi, które są jak czułki i ułatwiają koordynację, ale kazał się tym nie przejmować.

Kota mogłabym zachwalać do jutra, ale napiszę tylko jak poszedł do weta, bo mnie totalnie rozbroił :) Był kapitalny, nieźle się lansował przechodząc przez pasy z postawioną antenką :lol:
W szelkach i na smyczy szedł jak pies, marzenie po prostu, nie to co np. moje koty, te od razu pokładają się na podłodze bewładne jak tylko zapnę im szelki a na schodach wpadają w panikę.
Ten kot to marzenie dla kogoś, kto chciałby kotka, który wie, do czego służy kuweta, lubi psy i może być doskonałym towarzyszem w domu i w podróży, normalnie cud miód murzynek z niego :wink: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

meliska1979

Od: Wto gru 28, 2010 21:48

Post » Śro maja 25, 2011 14:22 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Od dwóch miesięcy przebywa w Koterii (Warszawa) kotka trikolor, przywieziona z jakichś działek na sterylkę (standard). Okazało się, że ma guzy na sutkach, zostały usunięte. Przez kilka dni po zabiegu wszystko było dobrze, nagle kotka bardzo się rozchorowała (obawialiśmy sie nawet czy to nie pp). Po dłuższym leczeniu - dzięki Bogu - kicia doszła do siebie, ale być może przez tak długi pobyt w koteryjnej klatce, kilka dni temu znów się rozchorowała, na szczęście tym razem łagodniej, ma straszny katar (prawdopodbnie zaatakowane są zatoki) i kiepski apetyt. Nie dziwne, z takim katarem bardzo ciężko jej sie oddycha...
Potrzebujemy dla niej "na wczoraj" domu tymczasowego, tak długi pobyt w klatce zdecydowanie jej nie służy. Boję się, że niedługo w ogóle straci chęć do życia... Na chwilę obecną kompletnie nie mamy jej gdzie "upchnąć", wiadomo, wysyp kociąt.
Ale może znajdzie się ktoś, kto chciałby pomóc tej bidulce, ona tak bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem, jest mega-miziakiem!
To jedyne zdjęcie, jakie posiadam:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Sob maja 28, 2011 21:45 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Agness78 pisze:Kolejna niezwykle urocza i miziasta koteczka wywalona na ulicę :cry: :cry: :cry:
Pilnie potrzebny DT dla koteczki: viewtopic.php?f=1&t=128308&p=7526546#p7526546
Koteczka jest po sterylce aborcyjnej, jak nie znajdzie się DT będzie musiała wrócić na ulicę :cry:
Prosimy o pomoc.... w znalezieniu TDT/DT/DS i zapraszamy do odwiedzania wątku :oops:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon maja 30, 2011 12:47 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Od dwóch miesięcy przebywa w Koterii kotka trikolor, przywieziona z jakichś działek na sterylkę (standard). Okazało się, że ma guzy na sutkach, zostały usunięte. Przez kilka dni po zabiegu wszystko było dobrze, nagle kotka bardzo się rozchorowała (obawialiśmy sie nawet czy to nie pp). Po dłuższym leczeniu - dzięki Bogu - kicia doszła do siebie, ale być może przez tak długi pobyt w koteryjnej klatce, kilka dni temu znów się rozchorowała, na szczęście tym razem łagodniej, ma straszny katar (prawdopodbnie zaatakowane są zatoki) i kiepski apetyt. Nie dziwne, z takim katarem bardzo ciężko jej sie oddycha...
Potrzebujemy dla niej "na wczoraj" domu tymczasowego, tak długi pobyt w klatce zdecydowanie jej nie służy. Boję się, że niedługo w ogóle straci chęć do życia... Na chwilę obecną kompletnie nie mamy jej gdzie "upchnąć", wiadomo, wysyp kociąt.
Ale może znajdzie się ktoś, kto chciałby pomóc tej bidulce, ona tak bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem, jest mega-miziakiem!
To jedyne zdjęcie, jakie posiadam:
Obrazek

Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Czw cze 02, 2011 10:15 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Potrzebny dom dla kotki z małymi w ŻORACH i pomoc w dokarmianiu, łapaniu itp. zanim domek się znajdzie:
viewtopic.php?f=13&t=128527&start=0.
Pilne!!! Ulica, centrum itp.!
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Sob cze 04, 2011 14:08 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

potrzebny DT lub DS dla małego, całego białego kociaka po PP który obecnie przebywa w lecznicy w Zabrzu - ma czas do poniedziałku
viewtopic.php?f=1&t=128378&start=45
Obrazek

PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Sob cze 04, 2011 18:17 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Co to jest PP?

Agasha

Od: Śro cze 23, 2010 13:55

Post » Sob cze 04, 2011 18:34 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Agasha pisze:Co to jest PP?

panleukopenia, inaczej koci tyfus. brat kociaka zmarł na to a obecny będzie zarażał jeszcze przez pół roku więc potrzebuje domu w którym nie ma małych kotów albo w którym są same dorosłe i regularnie szczepione koty.
ObrazekObrazek

andrzej780

Post » Sob cze 04, 2011 18:54 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

moje koteczka jak ją przyniosłam do domu (dawno temu) miała właśnie tyfus,przechorowała go i nie zaraziła żadnego z moich trzech rezydentów a więc przy zachowaniu zasad i rozsądku,wszystko powinno być w porządku i nie trzeba się obawiać :D
Ostatnio edytowano Sob cze 04, 2011 18:57 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob cze 04, 2011 18:56 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Dziękuję-jak bym dłużej pomyślała-to bym sobie przypomniała :( To u mnie odpada mam teraz 7 maluchów, ale mogę podnieść :!: I dobrego domku dla cudo puszka okruszka :ok:

Agasha

Post » Nie cze 05, 2011 14:16 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

andrzej780 pisze:potrzebny DT lub DS dla małego, całego białego kociaka po PP który obecnie przebywa w lecznicy w Zabrzu - ma czas do poniedziałku
viewtopic.php?f=1&t=128378&start=45
Obrazek

mały biały nadal szuką domku !
ObrazekObrazek

andrzej780

Post » Pon cze 06, 2011 18:58 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

podnoszę :D

Agasha

[poprzednia][następna]