OTW9- ...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 06, 2013 6:59 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

MalgWroclaw pisze:Czyli wieści są. Dobrze, że zadbano o inne Wasze koty.

Tak przy okazji Tami zadbano o inne koty :wink:
Ręcę wet załamał jak usłyszał ile ich jest. Ale trzeba wszystko zakropić .Wszystko co się da, oczywiście. Chodzi w tym kropieniu o to ,że któryś z nich mimo braku objawów może być nosicielem i Tami od niego wtórnie załapie. Może tak być ale nie musi. Jednak kropelkować trzeba przez 4 dni raz dziennie. Tamunia będzie się kropić dłużej.

Smutny poranek gdzie więcej czasu jest. Nie ma kroplówek, nie ma dwójki dzieci do obsługi...Smutno zawsze jest nam jak okazuje się,że możemy usiąść i kawkę wypić.
Tamuni oczki powczorajszym czyszczeniu paskudnie wyglądają. Widać,że jej dokuczają. Wiem,że to jest normalne ale i tak smutno. Dziewczynie humor dopisuje. Kocha się bawić i to jest najlepszy objaw zdrowienia u niej. Szybko sie męczy ale to też normalne. Znielubiła nas bardzo bo już skojarzyła żeśmy oprawcy co małe dzieci oprawiają. Szybko o tych przemyśleniach zapomina przy posiłkach. Zaczyna po swojemu wspinać mi się po spodniach jak coś szykuję. Ale wyżej wyciągnięcia łapek nie ma sił się podskoczyć.
Muszę jej wreszcie jakieś gumreciki na próbę kupić bo na dzień dzisiejszy odstawiła się od Gerberka i Animondki. Może mleczko dobrze przyswoi się .
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Czw cze 06, 2013 7:13 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

Identyczna sytuacja z oczkami była u moich tymczasów, w zeszłym roku. Oczy udało się wyprowadzić, Lolek nie widział początkowo na obydwa, w jednym wróciło widzenie, u obu kocurków udało się uratować oczka mimo niewidzenia na nie (tzn każdy z nich nie widzi na jedno). Ważne są odpowiednie krople (żeby nie były za słabe i nie było ich za mało :mrgreen: ) i kropienie kilka miesięcy. U mnie pierwsze efekty były już po kilku dniach leczenia, ale wiadomo, ze to były oznaki rozpoczecia walki z chorobskiem.
A chlamydię i herpesa, będąc dt, pewnie macie od dawna. Takie to paskudztwo. Można być bezobjawowym noisicielem wiele lat i zarażać.
:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw cze 06, 2013 7:29 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

Za śliczną małą Tami - niech zdrowieje :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw cze 06, 2013 7:59 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

Hania66 pisze:Widziałam, poznałam i potwierdzam: to śliczna dziewczynka :1luvu:
I musi jej się udać :ok:

Nam też było bardzo miło choć przez chwilkę pogadać. Kocur piękny był z tobą. Taki facio to ozdoba kobiety :kotek:
Obrazek

ASK@

Post » Pt cze 07, 2013 8:35 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

Taktinek to nie tylko widokowo piękny, ale i z charakteru cudny koto :1luvu:

A co tam u Was, jak maleńka i jak reszta stadka się miewa?
Nieustające :ok:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Pt cze 07, 2013 8:54 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

Mam nadzieję, że to tylko kiepska pogoda, gdy otworzyć cudne oczęta trudniej jest powodem że jeszcze ASK@ nie napisała co u Tami. Mamy nadzieję na dobre wieści o dalszych postępach w zdrowieniu :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pt cze 07, 2013 9:35 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

Szukam wytłumaczenia na 2,96zł bo mi sie nie zgadza a będę miec kontrolkę...

Dzień jak co dzień. Szum ,poszum w domu wielki nastał, bo zakrapiamy oczy. Popłoch straszny jest .Od rana jest wielka ostrożność w postępowaniu kocim. Pikuś kontrolnie syczy widząc mój cień tylko. Podejście do miski porannej jest także deczko z przyczajki. A jak na kimś mój wzrok zawiśnie dłużej, to jego niebiesko-powalająca moc apetyt odbiera. Spitala ktoś taki migusiem, nawet nie oglądając się tęsknie za michą.
Chciałabym spotkać takie gadzinowe spojrzenie jak wczoraj chlebem się opychałam nocka ciemną. Koty go nie doceniają ,ja bym pokłony biła. Coś by mnie odstraszyło i opychać bym się nie musiałą. Nie chciało mi się obiadku grzać po powrocie z pracy. Wytrzymam ,mówił żołądek pewnie i dumnie. A wieczorem zamiast schabowego i ziemniaczków ekstra smażonych na blaszkę zaserwowanych o porzez przyzwoitej , pożarłam ci ja po kromeczce 1/2 ciemnego chlebka wykańczając wszelkie serki z lodówki.Coby sie nie zmarnowały. W ramach gimnastyki dołaziłam sobie do kuchni i po kromce dorabiałam. Zamiast od razu bochen skroić. Ot taka popitolona ideologia mnie dopadła.

Alem wczoraj sobie popcorn zaserwowałąm z masełkiem. Nie lubię z masełkiem ale innego nie było. Poświeciłam się. Szumiące kulki skusiły Tamunię. Nie zastanawiając sie wiele wlazłą w michę i dreptałą w niej jak dzieci w kulkach na placu zabaw. Co i raz przewracałą się na boczek, podskakiwała, chwytała w pyś i podrzucała... Ale ścieszona była. Obie udałyśmy ,że nie widzimy gromów w oczach paniusia. Z ust różanych TZ nie padła jednak nagana. Strategicznie udał ,że nic nie widzi. Zaznaczę dla obrońców zwierząt,ż e masełka i soli to tam za dużo nie władowali.
Za późno dopadła mnie jasność pomyślenia, że ja mam nową komórkę z bajerami i mogłam coś cyknąć. Potem znów mnie dół pogrążył. Bo od myślenia do działania droga daleka. Przy rozgryzieniu sprzęcicha też komórki muszą pracować. A to już za duży wysiłek.

Tamuni oczki brzydkie. W środku czerowne. Sklejają się więc płuczemy i przemywamy. Ponoć ma tak być. Uprzedzono nas, że cudu nie będzie. Więc zakrapiamy oczyska biedne , przemywamy, nie kłócimy się i nie wdajemy w dyskusję z gówniarstwem. Mus zabiegowy jest. Fluczy cały czas i zaciąga noskiem. Od dziś nie bierze antybiotyku. Kciuki potrzebne. Malunia jest jak na swój wiek. Doskonale radzi sobie ze starszakami.
A Tamunia pięknie bawi się . Najlepiej siedząc w dużym opakowaniu chusteczek lub na talerzu kocim od cioci Nas troje. No jeszcze ślepaczek na drapaki się pcha. Potrafi tak się zaszyć, że znaleźć jej nie można. Z apetytem różnie. Smakuje jej Bozita kurakowa ,śmietanka i mleko kocie firmy Gampit czy jakoś tak.

Tosia małej matkuje. Ale tylko wtedy jak ma nastrój na takie macierzyńskie dyrdymały. Jak sobie przypomni ,że ona też dziecko to leci, leci... Ranka pięknie goi się na grzbiecie. Żwirek spasł się. Swoje chęci poleżenia na kolanach schował na pawlacz , głęboko, bo łapanie na zapuszczanie kropelek odebrało mu chęci miziankowe. Topnik leje ostatnio koty. Ma takie naloty napadowe. Rozdaje buziaki, głaski i razy. Kolejność dowolna. On i Tosia mocno misek Tami pilnując. Trzeba stać nad dzieckiem i pilnować by z niebytu jakaś łapa żarcia nie zabrała. Mania utyła i ma w nosie inne koty. Wirus poscielowy rozłożył ją na dobre. W weekend pójdzie już do właściwego DT. Tam koty też są ale jest więcej miejsca i wyjście na zabezpieczony ogródek też jest. Szkoda mi jej bo tak sama siedzi cięgiem często.
Obrazek

ASK@

Post » Pt cze 07, 2013 9:37 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

:ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Sob cze 08, 2013 8:21 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

Strasznie zakaźna ta pościelówa otwocka, u mnie już Rudy i Astra złapali na dobre :lol:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob cze 08, 2013 9:09 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

Wszystko w porządku? Bo znów weekend czyli czas najchętniej wybierany na choroby przez kociaste :roll: .

Alienor

Post » Sob cze 08, 2013 12:08 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

Niezmiennie kciuki i wyrazy podziwu za opiekę :ok: :ok: :ok:

A mnie dzis dziewczyny z Dogo z Zamoscia podrzucily kolejne maluchy do szukania domow, cztery 5 tygodniowe srajdki wyciagniete ze schronu, gdzie lazily po terenie. Podobno zdrowe i pilnie szukaja DS, bo dziewczyny maja dosc psow, koty to juz nadmiar szczescia.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 2 >>

Post » Sob cze 08, 2013 17:31 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

Okolice Wyszkowa, miejscowość Tuchlin.

PILNIE !!! Kocie dzieci szukają ratunku!

Zadzwoniła do mnie DS bo zadzwoniła do niej znajoma doktorka...
Na "popasie" znaleziono w lesie trójkę kocich dzieci. Nie weźmie ich jeśli nie znajdzie się tymczas. Ona wraca do W-wy w środę ale nie chce ich przetrzymać tak długo. Jak zwykle w takich wypadkach padła groźba uśpienia. Nic nie wiadomo o nich bliżej prócz tego, że już widzą.
Może ktoś z okolic może podjechać i pomóc. Może ktoś może zaoferować DT to Justyna będzie negocjować zostanie. Ona wydzwania ja obiecałam wrzucić na stronę.
Wiem,że konkretów mało ale kociki pomocy potrzebują ....

FB
https://www.facebook.com/events/4371139 ... ext=create
Ostatnio edytowano Nie cze 09, 2013 5:44 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ASK@

Post » Sob cze 08, 2013 17:57 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

Arcana pisze:Niezmiennie kciuki i wyrazy podziwu za opiekę :ok: :ok: :ok:

A mnie dzis dziewczyny z Dogo z Zamoscia podrzucily kolejne maluchy do szukania domow, cztery 5 tygodniowe srajdki wyciagniete ze schronu, gdzie lazily po terenie. Podobno zdrowe i pilnie szukaja DS, bo dziewczyny maja dosc psow, koty to juz nadmiar szczescia.

Grażynko, nie ma co podziwiać. Taszeńka odeszła i to boli. zapraszam zawsze jeśli chcesz Tamunię przytulić.

viewtopic.php?f=13&t=153722&p=9884731#p9884731
Dziewczyny, zaglądajcie do Arcany.

I proszę podbijajcie leśne koty.Może wieczorem więcej wiedzieć będę.
Obrazek

ASK@

Post » Sob cze 08, 2013 20:14 Re: OTW9-Żuk(*)...Tasza ...

ASK@ pisze:Okolice Wyszkowa, miejscowość Tuchlin.

PILNIE !!! Kocie dzieci szukają ratunku!

Zadzwoniła do mnie DS bo zadzwoniła do niej znajoma doktorka...
Na "popasie" znaleziono w lesie trójkę kocich dzieci. Nie weźmie ich jeśli nie znajdzie się tymczas. Ona wraca do W-wy w środę ale nie chce ich przetrzymać tak długo. Jak zwykle w takich wypadkach padła groźba uśpienia. Nic nie wiadomo o nich bliżej prócz tego, że już widzą.
Może ktoś z okolic może podjechać i pomóc. Może ktoś może zaoferować DT to Justyna będzie negocjować zostanie. Ona wydzwania ja obiecałam wrzucić na stronę.
Pomoc w zrobieniu FB pilnie potrzebna. Wiem, że konkretów mało ale....

:!: :!: :!:
Obrazek

ASK@

Post » Sob cze 08, 2013 21:04 Re: OTW9-Żuk(*)Wyszków/okolice.3 dzieci w lesie.s41/FB?PILNE

Jesli bedzie DT, to ja moge po nie jutro pojechac.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

[poprzednia][następna]