♥ Niezwykle kochani Piotruś i Emilka proszą o głosy♥

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie kwi 21, 2013 11:38 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Ludzie chcą kota a nie mają pojęcia jak z nim postępować niestety. I wierzą w mity co do kociego jedzenia.

Szkoda że Piotruś przy robieniu zdjęcia mruży oczki na fotkach wychodzi jakby był ebe-ebe.
A on jest znacznie urodziwszy na żywo niż na tych fotkach przez tą minę jaką robi od błysku.
Ale on już ciężki się zrobił prawdziwy klops.
Będzie duży kocio. Ale dalej chudziak. Pewnie to dlatego że to kot-pająk a kto widział grubego pająka ;).

piano

Od: Śro paź 26, 2011 11:15

Post » Nie kwi 21, 2013 21:41 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Ludzie jeszcze dużo nie wiedzą o kotach. O karmieniu wcale a najbardziej o sterylizacji. Wyrzucają na ulicę oswojoną kotkę bo zaszła w ciązę, potwory. Pewnie z tą twoją biedaczką było podobnie.
Pozdrowienia dla kocurka, trzymam kciuki za dom dla niego. Chciałabym żeby się szybko zalazł.

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Pon kwi 22, 2013 12:14 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Kotkę ciężarną traktują jak zadżumioną :( zauważyłam jak taka się przybłąka albo jak własna z głupoty i niewiedzy w ciążę zajdzie :(.

Dziś malutka kociczka została złapana ta z bandy 5 kocurków. Ale ona jest kochana. Jak o niej myślę to się bardzo wzruszam. Taka malusia szarusia.
2 kotka do złapania jest w stanie niewiadomym bo nie wiem czy aby nie karmiąca a może nie była w ciąży. Co za skomplikowane dylematy przede mną.
Chyba mi głowa wybuchnie od nadmiaru informacji do przetworzenia i decyzji do podjęcia bez jednoznacznych danych wejściowych.

piano

Post » Pon kwi 22, 2013 12:35 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Ja tą babcię czarną był łapała. Jesli dwa mioty rok temu porzuciła to w tym roku najprawdopodobniej zrobiłaby to samo. Zawsze można sprawdzić czy karmi, ryzykowne, bo drugi raz może się nie złapać, ale jesli chodzi o nią to myślę, że każdy następny miot może ją doprowadzić do śmierci, ona jest bardzo bardzo licha. W zeszłym roku dogorywała, z tego co mówiła jedna pani - dozorca, pewnie po tych dwóch miotach, teraz widać, że się trzyma, ale jest mizerna i duuuuużo pije wody. Może to już chore nerki a może pragnienie, trudno powiedzieć, sierść raczej w połowie brunatna, za zdrowa ona nie jest. Sterylizacja może z jednej strony być dla niej wyczerpująca ale z drugiej ona nie jest w stanie wykarmić swojego miotu. Ja bym ją łapała, tak teraz myslę, jak ją wczoraj zobaczyłam, no i ma dadatkowo przewlekły kaszel. Trudna decyzja, wiem.

golla

Post » Pon kwi 22, 2013 12:45 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Ostatnio edytowano Pon kwi 22, 2013 12:49 przez piano, łącznie edytowano 1 raz

piano

Post » Pon kwi 22, 2013 12:48 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

piano

Post » Pon kwi 22, 2013 12:51 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Myślę że starsza kotka potrzebuje dłuższej obserwacji. Dużo pije co może oznaczać nerki wtedy ją operacja zabije - ludzie zaczną przeszkadzać w sterylizacjach i wszystko tu się odtworzy.
Najwyżej na końcu ona.

piano

Post » Pon kwi 22, 2013 12:59 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Została ci ta trikolorka czy jest coś jeszcze oprócz babci?

golla

Post » Pon kwi 22, 2013 13:07 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

A ta malutka złapana to taka rudo-biała jak braciszek czy inna, braciszek jest przecudny i zwinny, poobserwowalam go trochę, podobał mi się, Tżowi też. 8)

golla

Post » Pon kwi 22, 2013 13:14 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Te rudziaki to słodziaki. Ta kiciunia jest bardzo malutka ok. 2kg i szara w białych skarpeciach i kołnierzyku.
Ona się z rudzinkami trzyma i zresztą kocurzysk młodych 2 szarakami z białym i 1 białaskiem z szarym.

piano

Post » Pon kwi 22, 2013 13:16 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Rude kocice to rzadkość, najczęściej rude są kocurki i tu właśnie tak jest. No bo mamusie same szylkretki i tricolorki. To synalki rude.

piano

Post » Pon kwi 22, 2013 18:00 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

ogromny kawał dobrej roboty odwaliłyście na swoim terenie, nie wiem kiedy byśmy tam dotarły

chce Wam się i świetnie sobie radzicie; zdążyłyście ze wszystkimi kotkami, z niektórymi w najostatniejszym z ostatnich momencie :wink:

dzisiejsza malutka była bez ciąży;

a stara kocica zostanie potraktowana z największą ostrożnością, mam nadzieję, że uda się pobrać jej krew bez znieczulenia,
jeśli będzie miała zostać poddana narkozie to odpowiednio dobranej

Marta, czy ona jest bardzo dzika?

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Pon kwi 22, 2013 19:30 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Jak się trochę przyzwyczai to chyba nie. Do mnie zbliża się na małą odległość jak sypie chrupki. Ona ma troszkę jakby spóźniony refleks i nie jest już taka zwinna. Podobno jest też głucha i niedowidząca. Ale jest bardzo fajna i ma sprytny pyszczek. Zwłaszcza jak przywala kocurom łapom.

piano

Post » Pon kwi 22, 2013 19:36 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Studenci chcieli zając się sami problemem już dawno przy współpracy schroniska. Ale nic nie wyszło...
Bo nie było tam klatki łapki i schronisko ciągle coś wymyślało...
Kotki na tym terenie mają dobrze. Ładna zieleń, spokój, przyjazne osoby, domki, ulica dość daleko.
Jakbym była kotkiem chciałabym tam mieszkać. Oczywiście jakby tych lisów nie było.

piano

Post » Pon kwi 22, 2013 20:01 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Ma się koty ma się czerwony nos w strupach ;). Albo czerwony polik w strupach. Mam koci trądzik ;).

piano

[poprzednia][następna]