[WAW]Kocięta z Nowolipia.POMOCY! Szukamy DS! foto s 93

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sie 18, 2012 21:23 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

OKI pisze:Że w zasadzie dalej nic nie wiadomo - stan zapalny jest spory, ale to i bez badania krwi wiadomo było.
ALT... może być podniesiony przez leki, może przez co innego, odchyłka nie jest jakaś duża (zwłaszcza jak się ma Fostera pod ręką :twisted: )
No i tyle, dalej nic nie wiadomo...
Może wyniki badania płynu coś więcej podpowiedzą :roll:
Jak nie, to USG trzeba będzie zrobić. Jeszcze w poniedziałek chyba zrobię jej szybki RTG, żeby sprawdzić, czy ten płyn się znowu zbiera, ew. w jakim tempie.
Szczęście w nieszczęściu, że antybiotyk w Stomorgylu, który dostaje na zęby, działa też na zapalenie płuc, w tym powodowane przez najgorsze gówna typu gronkowiec.
O ile to tylko zapalenie płuc, to może się uda ją wyciągnąć :roll:
Ale weci raczej węszą coś więcej, choć nie chcą się dzielić na razie.
Zobaczymy.
Mała czuje się dziś znacznie lepiej w każdym razie. Ciągle ma apetyt, choć już nie wciąga aż tyle, co przez pierwsze dni ;)
Bardzo dużo sika, kupa ładna, raz dziennie, ale sika okropnie dużo.

Kurczę, najgorzej jak nic nie wiadomo.
Oby szybko zosta la postawiona prawidłowa diagnoza i szybko mało udało się wyleczyć.....

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Sob sie 18, 2012 21:42 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

Szalony Kot pisze:OKI, te choroby to przez te ogłoszenia ;]

To Ci mały update zrobię :evil:
Miron - 3 powieka i zapalenie spojówek - w momencie jak zaczęły przychodzić aktywacje.
Witalis - temperatura, powiększone węzły chłonne i jakaś cholerna ropa na dziąsłach.
Wit - właśnie mu wyciągnęłam jakąś koszmarną ropę z oka.
Dziękować :twisted:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie sie 19, 2012 6:23 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

OKI pisze:

Miron - 3 powieka i zapalenie spojówek - w momencie jak zaczęły przychodzić aktywacje.
Witalis - temperatura, powiększone węzły chłonne i jakaś cholerna ropa na dziąsłach.

To przynajmniej nudno nie jest :twisted: :evil: -to taki czarny humor oczywiście :|

Za zdrowie kociarstwa, a Tobie oby sił starczyło :ok: :ok: :ok:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Nie sie 19, 2012 9:01 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

Dać to dam, tylko cholernie nie lubię szukać domu chorującym kotom :?

OKI

Post » Nie sie 19, 2012 10:07 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

OKI pisze:

Oj.... :( Trochę lipa bo faktycznie, jak szukać takim kociakom domów

_ogonek_

Post » Nie sie 19, 2012 10:13 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

Stary numer :roll:
Najbardziej mnie martwi Witalis obecnie, te węzły chłonne. Pyszcz mu się zrobił jak u brytka reproduktora :?
Mam nadzieję, że to tylko od tych zębów.
Gadałam wczoraj z wetką o wymazie, ale żeby zrobić dobry wymaz z j. ustnej, to tej ropy musiałoby być dużo, a u niego to tak po mikrokropelce z każdej strony tylko była. Na razie dostał Stomorgyl.
Przydałby się jeszcze Orozyme lub Dentisept miejscowo, tylko nie mam kasy na takie zbytki.

OKI

Post » Nie sie 19, 2012 19:44 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

OKI pisze:Stary numer :roll:
Najbardziej mnie martwi Witalis obecnie, te węzły chłonne. Pyszcz mu się zrobił jak u brytka reproduktora :?
Mam nadzieję, że to tylko od tych zębów.
Gadałam wczoraj z wetką o wymazie, ale żeby zrobić dobry wymaz z j. ustnej, to tej ropy musiałoby być dużo, a u niego to tak po mikrokropelce z każdej strony tylko była. Na razie dostał Stomorgyl.
Przydałby się jeszcze Orozyme lub Dentisept miejscowo, tylko nie mam kasy na takie zbytki.
A jak drogi jest to interes?

PS. Na miau się aktywnie udzielam od niedawna- jak tutaj wyglądają bazarki cegiełkowe?

_ogonek_

Post » Nie sie 19, 2012 22:09 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

Dentisept ok. 30, Orozyme bliżej 40 :?

Co do bazarków cegiełkowych, to nic mi nie wiadomo, żeby miau to regulowało specjalnie, ale one z definicji podlegają pod ustawę o zbiórkach publicznych i w związku z tym bez zezwolenia są po prostu nielegalne.

OKI

Post » Nie sie 19, 2012 22:13 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

A to do smarowania dziąseł?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Nie sie 19, 2012 22:16 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

Tak, to pierwsze to żel z chlorcheksydryną, w zasadzie nawet smarować mocno nie trzeba, bo się przykleja do śluzówki. Orozyme jest bez chlorcheksydryny, ale działanie ma podobne - lekko dezynfekuje, pomaga zagoić stany zapalne, zapobiega narastaniu kamienia, też nie trzeba smarować, bo się przykleja.

OKI

Post » Nie sie 19, 2012 23:13 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

Kurczę, kilka dych...
Jakieś nowości w sprawie małej Nendzy?

_ogonek_

Post » Nie sie 19, 2012 23:18 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

Dziś odpoczywamy od wetów :roll:
Mała czuje się ciągle nieźle, jutro pewnie zrobimy jakiś kontrolny RTG, żeby sprawdzić czy płynu przybywa i jak szybko.

OKI

Post » Pon sie 20, 2012 9:26 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

Nendza - jedno ten mały kotek ma na pewno zdrowe - apetyt :twisted:
Śmieszna jest, bo nawet jak mruczy i wystawia brzucho, to usiłuje warczeć i udaje, że gryzie :wink:
Przy czym pieszczoch z niej pierwszej wody :lol:

Zapraszam fejsbukowych ludziów na wydarzenie dotyczące głosowania na JoKot w KV http://www.facebook.com/events/426121127429655/

A Dobrej Duszy ogromnie dziękuję za sfinansowanie Orozyme'u dla moich spróchnialców :1luvu: :1luvu: :1luvu:

OKI

Post » Pon sie 20, 2012 11:24 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pon sie 20, 2012 16:07 Re: [WAW]Chłopcy... Głosujemy na JOKOT! Dziewuszka s.34 :( H

No niestety, płyn się znowu zbiera :(
Wyniki badań płynu na nic konkretnego nie wskazują, tzn. jest b. duża leukocytoza, komórek atypowych nie znaleziono. Wszystko wskazuje na jakąś wirusówkę...
Musimy zrobić USG :?

Mała na razie czuje się świetnie, waży już równy kilogram :)

OKI

[poprzednia][następna]