Maluszki [*] Szczytno-nadal potrzebne DT.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro maja 11, 2011 21:43 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

Na transportowym alma_uk pisze:

moge przewiezc jakies zwierze, byle bylo w transporterze, lub szelki do zapiecia w przypadku psa :oops:
15 maja 2011 Niedziela wczesnie rano trasa- Olsztyn- Gdańsk lotnisko.
wyjazd ok. 5.30-6.00 rano z Olsztyna. samochodem. planowany przyjazd do Gdańska ok. 8 rano

Powrot z Gdańska jeszczde nie wiem o której, ale jakby co da rade zabrac w powrotna droge tez w niedziele.
chetni proszeni sa o pw
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro maja 11, 2011 21:54 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

Możemy już się zająć dalej kotami :) bo przez to co się działo parę stron wcześniej nie miałam ochoty wchodzić na wątek :roll: :roll: bo i tak wiedziałam, że tak się skończy ta kłótnia.

U Brysia na FB też cisza, ale rozsyłamy dalej, słyszysz Adam Kinia :twisted: rozsyłać, rozsyłać (z takimi kotami jest po prostu troszkę trudniej)
Co tam macie jeszcze pilnego. Za dużo niepotrzebnych postów :roll: i nic nie mogę znaleźć :roll:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro maja 11, 2011 22:05 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

a ja tylko chciałam napisac że w ogóle kiciami ze Szczytna zainteresowałam się wyłącznie dzięki Marzeni11.
Ja z braku czasu nie wiedziałam nawet wątku szczytnieńskiego...
to Ona prosiła,wręcz błagała mnie ,od ponad dwóch miesięcy, abym wzięła te kicie jak tylko pozwalnia mi się miejsce i uporam się ze swoimi problemmi zdrowotnymi..

pisała miże w Szczytnie są dwie dziewczyny ale bardzo rozsądne i chętne do współpracy....

wzięłyśmy kicie-jeszcze raz podkreślam-tylko dzięki Marzeni te kicie są juz bezpieczne i mają zapewniony szczęśliwy i pewny los.-ja nawet nie miałam czasu ani "głowy" aby wyławiać potrzebujace kicie i wątki..

21 kiciów!!!!
...nie jest nam lekko ale nie narzekamy i dajemy sobie radę- kicie lada dzień bedą gotowe do adopcji....

i co teraz czytam????? 8O
że to Marzenia jest ta złą,jest winna że ktoś w schronisku będzie teraz miał jakieś trudności,że Marzenia ośmiela się radzić a nie powinna itp.itd.

wygląda to tak, że jak już koty wzięte to nagle Marzenia jest ta zła..
bardzo,bardzo to niesprawiedliwe i bardzo mi się takie podejście nie podoba.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro maja 11, 2011 22:14 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

kinia098 pisze:Na transportowym alma_uk pisze:

moge przewiezc jakies zwierze, byle bylo w transporterze, lub szelki do zapiecia w przypadku psa :oops:
15 maja 2011 Niedziela wczesnie rano trasa- Olsztyn- Gdańsk lotnisko.
wyjazd ok. 5.30-6.00 rano z Olsztyna. samochodem. planowany przyjazd do Gdańska ok. 8 rano

Powrot z Gdańska jeszczde nie wiem o której, ale jakby co da rade zabrac w powrotna droge tez w niedziele.
chetni proszeni sa o pw

O, fajnie, to by załatwiło przynajmniej dużą część trasy! Tylko trzeba jeszcze Szczytno -> Olsztyn i lotnisko w Gdańsku -> Jarosławiec. Ten ostatni odcinek to już chyba wiem do kogo warto się uśmiechnąć: sbb, który transportował Maliznę i Kominiarza :) Tylko chyba nie ma co wysyłać kota w świat zanim wizyta przedadopcyjna nie wyjdzie pozytywnie, nie?

CatAngel pisze:U Brysia na FB też cisza, ale rozsyłamy dalej, słyszysz Adam Kinia :twisted: rozsyłać, rozsyłać (z takimi kotami jest po prostu troszkę trudniej)
Co tam macie jeszcze pilnego.

Myślę, że Zosia. Ma pecha, wróciła jakiś czas temu z adopcji, a to piękna szylkretka, jest w domu u horacy 7. Miałem o nią pytania, ale na razie bez skutku. Tu jest wątek Zosi:
viewtopic.php?f=13&t=124117

a tu Allegro które jej zrobiłem:
http://allegro.pl/zosia-szylkretka-dla- ... 97572.html

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Śro maja 11, 2011 22:18 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

No tak do końca Smarti to ja jestem ta zła, bo to ja Marzeni trułam tyłek, żeby się Ciebie zapytała czy może byś nie przygarnęła kićków ze Szczytna :oops: E... z resztą, nie chce mi się już o tym pisać, never mind.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro maja 11, 2011 22:21 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

CatAngel pisze:Co tam macie jeszcze pilnego.

Oprócz Zosi przypomniała mi się Falusia. Jest chyba w piwnicy u horacy 7 (ale nie w tym samym pomieszczeniu co Bryś). Miła koteczka, ale nie ze schroniska tylko przygarnięta na zimę. O ile dobrze pamiętam, horacy 7 pisała niedawno że chce ją wypuścić z powrotem, ale chyba domu nadal szukamy.

Tu jest Allegro Falusi:
http://allegro.pl/falusia-sliczna-biala ... 97518.html

Kolejny przypadek do bury młody kotek, który ma na liście nr 2. Falusia i ten burasek mają chyba tylko po 1 zdjęciu (nie znalazłem na wątkach niczego więcej).

Adam
aburacze

Post » Śro maja 11, 2011 22:24 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

Dzięki Adam zapisze sobie :D i poszukam maile które mam w rezerwie :) i wrócę.

CatAngel

Post » Śro maja 11, 2011 22:26 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

CatAngel pisze:
U Brysia na FB też cisza, ale rozsyłamy dalej, słyszysz Adam Kinia :twisted: rozsyłać, rozsyłać (z takimi kotami jest po prostu troszkę trudniej)

To się okaże po PCR. Jak już pisałam Przemkowi - pasek to jednak 20% niepewnych dodatnich a to już jest jakaś szansa na to że Bryś nie ma jednak białaczki. Z resztą z białaczką tak jest że kot może ją całkowicie pokonać. Ja się na tych medycznych nazwach nie znam (jakieś wiremie czy coś) ale to też można określić czy wirus jest, czy jest nosicielem itp.
Allegro dla Brysia gotowe, jutro Mru wystawi a może jak pisałam się uda wcześniej kaskę "uzbierać". To by dawało dużą szansę na szybszą adopcje i to myślę niezależnie od wyniku, bo wtedy dochodzą albo koty zdrowe jak Bryś zdrowy albo chore jak chory lub też zdrowe szczepione. Tu jest o tyle "dobrze" że białaczkowy kot może być ze zdrowymi szczepionymi, na FIV na ten przykład szczepionki nie ma.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro maja 11, 2011 22:30 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

Gibutkowa pisze:
CatAngel pisze:

To się okaże po PCR. Jak już pisałam Przemkowi - pasek to jednak 20% niepewnych dodatnich a to już jest jakaś szansa na to że Bryś nie ma jednak białaczki. Z resztą z białaczką tak jest że kot może ją całkowicie pokonać. Ja się na tych medycznych nazwach nie znam (jakieś wiremie czy coś) ale to też można określić czy wirus jest, czy jest nosicielem itp.
Allegro dla Brysia gotowe, jutro Mru wystawi a może jak pisałam się uda wcześniej kaskę "uzbierać". To by dawało dużą szansę na szybszą adopcje i to myślę niezależnie od wyniku, bo wtedy dochodzą albo koty zdrowe jak Bryś zdrowy albo chore jak chory lub też zdrowe szczepione. Tu jest o tyle "dobrze" że białaczkowy kot może być ze zdrowymi szczepionymi, na FIV na ten przykład szczepionki nie ma.

Dziękuję bardzo za informacje :)
to jak będzie Allegro proszę o link porozsyłam na FB trochę :) to też na pewno cosik się doskłada. :)
Muszę poczytać o tej białaczce jakie to są objawy co i jak. Bo człowiek całe życie ciemny :oops:

CatAngel

Post » Śro maja 11, 2011 22:35 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

Gibutkowa pisze:No tak do końca Smarti to ja jestem ta zła, bo to ja Marzeni trułam tyłek, żeby się Ciebie zapytała czy może byś nie przygarnęła kićków ze Szczytna :oops: E... z resztą, nie chce mi się już o tym pisać, never mind.

no.... i właśnie dlatego żal ściska...
...dziewczyny zajmujące się schronem robią sobie przerwę-są zmęczone...a czy Ciebie,Marzenię.czy np.mnie lub mojego TŻ-ta ktoś w ogóle zapytał czy przypadkiem nie jesteśmy zmęczeni...np.zbieraniem gówienek po zarobaczonych i niewychowanych kotach przez cały kolejny dzień..i mnóstwem innych spraw..

ale spoko-my damy rade...
tylko irytujące jest, ze niektórych tak łatwo urazić i tak szybko się obrażają..
aby zajmować się pomocą zwierzętom trzeba mieć twardy tyłek i twarde nerwy i to chyba żadna nowość..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw maja 12, 2011 6:30 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

PAX...

Bo jako żywo nie wyjdę z tej czarnej dziury, do której wczoraj wpadłam.

Mila jest przepiękna... Wcale a wcale nie wygląda na chorego kota i już zaczyna pacyfikować doniczki :evil:
Dziękuję za ożwyienie wątku :1luvu:
Tylko proszę same pozytywy :1luvu:
Ja nic o negatywach...

PAX HOMINIBUS
I
:kotek:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw maja 12, 2011 6:51 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

Czy ktoś może mi przesłac foty Brynia w standardowej rozdzielczości? Na maila? (podam na PW).
Mam możliwość przygotowania ogłoszeń papierowych i porozwieszania ich w niektórych warszawskich i pruszkowskich lecznicach plus ogłoszenia kotka na SGGW na Wydziale Weterynarii. W sumie byłoby ze 20 ogłoszeń w różnych miejscach.
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Czw maja 12, 2011 8:03 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

Mam jeszcze jedno pytanie...
Jak sprawa ze zbieraniem pieniędzy na badania Brysia - gdzie i jak trzeba wpłacać?
Ile brakuje? etc...
Bo ja nie mogę złapać fazy
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw maja 12, 2011 8:12 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

Więc dziewczyny działajcie w taki sposób jak uważacie i liczę na to ,ze będzie to wasza dłuższa współpraca ze schroniskiem.My będziemy robić swoje tak jak umiemy.Meksykanko pieniądze na Brysia zbiera chyba Marzenia ja mam chyba pieniążki od Magaa to zwrócę.Adamie pytałeś o Falusię jest już w mojej pracy pod moją opieką i oczywiście do adopcji,tylko ma niewidzące jedno oczko.Muszę kończyć bo jestem w pracy.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw maja 12, 2011 8:23 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

meksykanka pisze:Dziękuję za ożwyienie wątku :1luvu:
Tylko proszę same pozytywy :1luvu:
Ja nic o negatywach...

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Mruśkowo pisze:Czy ktoś może mi przesłac foty Brynia w standardowej rozdzielczości? Na maila? (podam na PW).

Hm, to chyba napisz od razu PW do po_prostu_kaska, ona te zdjęcia dostawała od horacy 7, zmniejszała i umieszczała na wątku. Ja do ogłoszeń używałem już tylko tych zdjęć.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

Adam
aburacze

[poprzednia][następna]