GLIWICE-DT Gosi B-POŁAMANA CZESIA Z WYPADKU - RATUNKU - s.43

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw lis 17, 2011 19:04 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, 4 malce, Bobek i Buba

:ok: :ok: :ok: dla Huberta
a jak się ma Buba?
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Czw lis 17, 2011 19:05 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, 4 malce, Bobek i Buba

Co raz lepiej. Jest wesoła, mizia się i mruczy, wczoraj przez półtorej godziny nie pozwoliła mojej mamie wstać z fotela, bo tak się na kolanach rozwaliła :D Pięknie korzysta z kuwety, radzi też sobie co raz lepiej z jedzeniem. Jutro kontrola.

Gosia B

Od: Nie maja 17, 2009 9:35

Post » Czw lis 17, 2011 19:11 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, 4 malce, Bobek i Buba

Gosia B pisze:Co raz lepiej. Jest wesoła, mizia się i mruczy, wczoraj przez półtorej godziny nie pozwoliła mojej mamie wstać z fotela, bo tak się na kolanach rozwaliła :D Pięknie korzysta z kuwety, radzi też sobie co raz lepiej z jedzeniem. Jutro kontrola.

mądra kocina :ok:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Czw lis 17, 2011 19:31 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, 4 malce, Bobek i Buba

3mam moccccno. :ok:
Neska za TM :-( Zuzia za TM :-( [*][*]
"Kiedy żegnasz przyjaciela, nie smuć się, ponieważ jego nieobecność pozwoli ci dostrzec to, co najbardziej w nim kochasz."
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

grzes78b

Od: Sob paź 31, 2009 18:39

Post » Czw lis 17, 2011 20:44 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, 4 malce, Bobek i Buba

Za Hubercika :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt lis 18, 2011 22:47 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, 4 malce, Bobek i Buba

Dzisiaj udalo sie zlapac synka Buby. :ok: Ładnego,dostojnego rudego kocurka.Jutro idzie na kastracje i popołudniu bedzie już ze swoją mamą. :wink:

Oto on:
Obrazek

A tu z Swoją mamą Bubą:
Obrazek

Ostatnio edytowano Sob lis 19, 2011 14:46 przez grzes78b, łącznie edytowano 1 raz
"Kiedy żegnasz przyjaciela, nie smuć się, ponieważ jego nieobecność pozwoli ci dostrzec to, co najbardziej w nim kochasz."
Obrazek

grzes78b

Post » Sob lis 19, 2011 8:55 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, 4 malce, Bobek i Buba

Dokładnie tak. A żeby nam się nie nudziło, to dwa dni temu okazało się, ze mały Bobek ma grzybicę. Zlokalizowałam już 3 ogniska. Not o się leczymy....

Gosia B

Post » Sob lis 19, 2011 9:02 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, 4 malce, Bobek i Buba

No a u mnie mały czarny Tymek(zlapany w poniedzialek dwoma kicicami)dochodzi do siebie.Zaczyna sie w koncu zachowywac jak kot. :D Do tej pory choroba skutecznie blokowala go i jego zachowanie.Antybiotyk pomaga i Tymek zaczyna powoli "rozrabiac" jak przystalo na kociego oseska.Jedno jest juz stwierdzone-uwielbia byc glaskany i mruczy przy tym tak że cała klatka wibruje. :ryk:
Obrazek

grzes78b

Post » Pt lis 25, 2011 9:23 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, 4 malce, Bobek i Buba

Od wczoraj mieszka z nami nowy tymczas. Przywiózł nam go kolega... Przybłąkał się do niego pod firmę wczoraj i za żadne skarby nie chciał się odkleić. W związku z tym że był miły i sympatyczny Paweł przywiózł go do nas.

Oluś to śliczny, młody kocurek, ma na oko skończone 3 miesiące. Jest w dobrej kondycji, choć to kot z dworu - ma niezwykle grube i puszyste futro. Był bardzo brudny - musiał spać w jakichś piwnicach czy szopach. Oprócz tego ze na początku bardzo głośno płakał to jak na razie jest bezproblemowy - ładnie załapał kuwetkę, dał się odrobaczyć i odpchlić, wcina chrupki, głaskany mruczy. Zagaduje inne koty. Początkowo na nie syczał ale teraz co raz bardziej dociera do niego, że to nie ma sensu - zwłaszcza gdy się syczy na głuchego Kiwaczka. Kiedy nikt nic od niego nie chce wyciąga się na kocyku i zasypia. Prawdopodobnie już dziś wypuścimy go z Klatki. Sądzę, ze ten maluch łatwo znajdzie dom bo jest na prawdę przepięknym kociakiem. Wystraszony Oluś wczoraj wyglądał tak:

Obrazek

Gosia B

Post » Śro gru 07, 2011 12:29 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, Bobek, Buba i połamana Sajgonka

Mamy nową podopieczną - to młoda kicia o imieniu Sajgonka, potrącona przez samochód 3.12.2011. Kotka ma złamaną miednicę oraz uraz przedniej łapki w rejonie nadgarstka. Obecnie mieszka w transporterze, bo musi mieć ograniczony ruch, aby miednica mogła się zrosnąć - to bardzo powolny proces, trwający ok. 5 tygodni. Kicia jest bardzo dzielna i kochana, ale niestety wymaga stałej opieki. Mieszka w naszej pralni, ku obrzydzeniu Stefana.
Obrazek Obrazek Obrazek

Ponieważ potrzeba nam masy pieniążków na opiekę nad nią zapraszam na nasz forumowy bazarek - może ktoś z Was skusi się an jakiś gadżet i w ten sposób wspomoże utrzymanie Sajgonki. Kicia pomieszka z nami dłuuugo (szacujemy, ze nawet kilka miesięcy) dlatego każdy grosik się przyda. Zapraszam serdecznie...
viewtopic.php?f=20&t=136674

Gosia B

Post » Śro gru 07, 2011 13:36 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, Bobek, Buba i połamana Sajgonka

Witam się w wątku i również zapraszam na bazarek - fajne fanty są :)

A Sajgonia jest super koteczka :kotek:
Głaski dla dzielnej dziewczynki i pozostałych futerek :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw gru 08, 2011 20:55 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, Bobek, Buba i połamana Sajgonka

Co u Sajgoni?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw gru 08, 2011 21:30 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, Bobek, Buba i połamana Sajgonka

Dziewczynka co raz weselsza, powoli zaczyna wstawać. Ale jeszcze jej nie pozwalam, bo to zdecydowanie za wcześnie. Znalazłma na boczku kolejną rankę powypadkową - przemywamy. Goi się ładnie. Do rana kotka ma głodówkę bo kupka nam się w ostatnich dniach rozmiękczyła za bardzo - przechodzimy więc na suchego Intestinala (ehh, droga karma, ale co zrobić...). A ja się martwiłam, czy jej się jelitka z braku ruchu nie przytkają.

Jutro mam całodniowy wyjazd, więc Sajgonka spędzi dzień u mojej mamy. Nie wyobrażam sobie żeby została sama na 12 godzin...

Gosia B

Post » Sob gru 10, 2011 9:48 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, Bobek, Buba i połamana Sajgonka

Sajgonka robi dalsze postępy. Powolutku zaczyna siadać w prawidłowy sposób, dzięki czemu co raz bardziej przypomina kota :) Nauczyła się też zakopywać siku i kupę w podkładzie tak, żeby siedzieć możliwie na suchym. To bardzo grzeczna i pomysłowa dziewczynka. Kupa wróciła do normy, kotka nie jest już odwodniona. Tak więc wszystko idzie ku dobremu. Jeszcze kilka dni w transporterze i pomyślimy o przenosinach do klatki. Takiej z prawdziwą kuwetą :)

Gosia B

Post » Sob gru 10, 2011 10:29 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, Bobek, Buba i połamana Sajgonka

Wspaniałe wieści.

Koty nie przestaną mnie zadziwiać, zwłaszcza teraz jak mam okazję obserwować szczeniaki.
Durne toto, lata w kółko bez celu, wszystko zżera, robi siku i kupy gdzie popadnie apotem po tym lata albo się kładzie na zasikanym podkładzie.
Który kot by coś takiego zrobił, nawet w tym samym wieku??? :roll:

Moja Iskierka przypadkiem zamknięta w łazience, zrobiła kupę na podłodze i przykryła dokładnie znalezionym papierkiem :mrgreen:

Trzymam kciuki za kicię, dzielna jest bardzo :ok:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

[poprzednia][następna]