.Aż Ci zazdroszcze tych kotów piotrmj pisze:Ach, to już rozumiem dlaczego p. Paulina nie odpowiada na PW
Wkleję więc ostatni raport na temat kotów:
27.08 - koty w porządku. W "swoim" pokoju czują się całkiem pewnie. Trzymam je jeszcze na suchym RC, kupy jeszcze nie idealne, choć lepsze. Kupiliśmy większą, zamkniętą kuwetę. Lea jest sprytniejsza, od razu wiedziała o co chodzi. Leon przeżył mały stres, bo wejść to pół biedy, ale jak wyjść?? Leon za to jest pierwszy do zabawy i do jedzenia, wtedy zapomina o swoim strasznym strachu przed ludźmi, nawet przypadkowe dotknięcia są akceptowalne. Lea daje się z rzadka pogłaskać, choć bez entuzjazmu. Próbowałem ją raz wziąć na ręce - duży błąd - kota tego nie lubi, ma ostre pazury i wie jak ich użyćTrzeba cierpliwości, przecież to dopiero tydzień w nowym domu. Martwię się trochę, że do weterynarza będę musiał koty złapać, i że wtedy to niewielkie zbudowane już zaufanie pryśnie.
A czemu do weterynarza? Narazie jak nic im nie jest to można chyba sobie odpuścić,żeby się jeszcze trochę bardziej przekonały do nowych ludzi.
Lea na pewno niebawem będzie dawała sie brać na ręce bo u nas nie było z tym problemu,glaskanki też lubi.Pewnie się dziewczyna jeszcze obawia.
Pozdrawiamy
P.
piotrmj pisze:Nie, nie wygląda na to by kotom coś było, poza lekkim rozwolnieniem, chyba już tylko u Leona. Brykały kiedy wczoraj zasypiałem, brykały kiedy się obudziłem. Za to w dzień śpią na łóżku lub parapecie. Myślałem, że nawet zdrowe powinienem tak kontrolnie zawieźć do obejrzenia, po paru tygodniach u nas.
P.

Shilay pisze:Puśka się trochę na nas obraziła, ale pofuczała, pofuczała i jej przeszło. Nie mogę powiedzieć, że są w przyjacielskich stosunkach, bo bym grubo przesadziła, ale nie jest w stosunku do nich agresywna i powoli zaczyna je akceptować. Przynajmniej jedzą obok siebie, bo tak to, stara się ich unikać jak może, co nawet nieźle się jej udaje.
A Natuś nadal nie lubi być brany na ręce, w przeciwieństwie do Musi, która sama się wciska na kolanka i zaczyna mruczeć, jak tylko się ją podniesie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: ASK@ i 5 gości