Potrzebna pilna pomoc z Gdańska !!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 13, 2008 22:31

Dziewczyny czy Wy płacicie za sterylki bezdomniaków z Gdańska? Można załatwić za darmo, fakt że jest jakas pula darmowych kastracji i tylko kilka lecznic ma podpisane umowy, ale to zawsze coś, pieniądze moga iśc na leczenie kotowatych. Niedawno rozmawiałam w sprawie kilku bezdomnych zakładowych kotek z Panią, która może wypisywać takie kupony i nie robiła problemu...Tylk zawsze największym problemem jest wyłapanie zwierzyńca.
No i przepraszam, że sie wcinam w wątek :oops:
ObrazekObrazek

cropka

Od: Czw lip 17, 2008 12:42

Post » Pt lis 14, 2008 8:25

cropka pisze:No i przepraszam, że sie wcinam w wątek :oops:

Wątek jest ogólnodostępny i zapraszamy do niego wszystkich zainteresowanych:)

ilijen

Od: Nie wrz 14, 2008 20:02

Post » Pt lis 14, 2008 8:27

cropka pisze: Niedawno rozmawiałam w sprawie kilku bezdomnych zakładowych kotek z Panią, która może wypisywać takie kupony i nie robiła problemu...

Jeśli masz taka możliwośc, to chętnie skorzystamy, w tych lecznicach w których pytałam, pula na ten rok jest już wykorzystana...

ilijen

Post » Pt lis 14, 2008 8:50

Ja osobiście takiej możliwości nie mam, bo z panią musi się spotkać osoba, która kotkami się opiekuje i zobowiąże się mieć je na oku po sterylce. Ostatnio mówiła, że chyba jeszcze na Żabiance w jakiejś lecznicy powinni wykastrować. Ale to było jakiś miesiąc temu. Pani, o której mowa prowadzi mały sklepik zoologiczny w falowcy na Przymorzu na ul.Obrońców Wybrzeża.
ObrazekObrazek

cropka

Post » Sob lis 15, 2008 1:44 Re: Potrzebna pilna pomoc z Gdańska !!!

_Aga_ pisze:Najwcześniej ta lekcja będzie przeprowadzona 27listopada :D Pani powiedziała,że temat ten jest zawsze na czasie i nie ma sprawy. :wink:

tak się składa, że mam urodziny 24, fajny prezent będę miała :D

jeśli nie uda wam się znaleźć darmowego zabiegu dla mojej imienniczki ;) , oczywiście pokryję koszt, tak jak obiecałam, o to się nie martwcie :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob lis 15, 2008 12:37 Potrzebna pilna pomoc z Gdańska !!!

cropka jak nazywa się ta pani :?: Moja babcia mieszka na przymorzu więc nie byłoby problemu z zajściem do niej.By Wegę wysterylizować trzeba znaleźć miejsce by zrobić jej głodówkę oraz by mogła jej się ta rana zagoić.Moja mama nie chce jej w domu ani w suszarni(nawet gdyby była zamknięta :( )Nie wiem co zrobić... :x

_Aga_

Od: Śro sie 27, 2008 13:02

Post » Sob lis 15, 2008 15:36

Nie mam pojęcia jak nazywa się pani :roll: Rozmawiałam z nia kilka razy, ale o to akurat nie pytałam. Ona z tego co zauwazyłam zawsze jest w tym sklepiku. Sklepik mieści sie od strony balkonów dośc blisko McDonalda. Mam nadzieję, ze uda się załatwic darmową sterylkę, może jeszcze są wolne zabiegi na miasto, trzymam kciuki, każdy grosz owszczędzony na sterylce przyda sie na leczenie innych kociastych.
ObrazekObrazek

cropka

Post » Sob lis 15, 2008 22:07 Re: Potrzebna pilna pomoc z Gdańska !!!

_Aga_ pisze:By Wegę wysterylizować trzeba znaleźć miejsce by zrobić jej głodówkę oraz by mogła jej się ta rana zagoić.Moja mama nie chce jej w domu ani w suszarni(nawet gdyby była zamknięta :( )Nie wiem co zrobić... :x

_Aga_, a nie mogłaby przeczekać w piwnicy, tej z której są zdjęcia? Można piwnicę zamknąć na kilka dni?

ilijen

Post » Sob lis 15, 2008 22:54

Ja bym mogła przetrzymać kotkę tydzień po sterylce, ale tylko w święta. Na codzień dużo pracuję, a teściowa, która przychodzi zajmować sie synkiem chyba by mnie na smierć zamarudziła :x .
Dajcie znać, w razie czego mam wieeeelką klatke dla psów(nie, nie siedzą w klatce całymi dniami, są zamykane jak są same, bo demolowały dom :roll: nic innego nie działało-są szczęśliwymi psami, możecie wpaść i się ich spytać :P ). Kotka mogłaby dochodzić w klatce spokojnie do siebie (i miałaby trochę swobody(120x90x100cm).
Jeśli do świąt nic nie wykombinujecie, to kociczka może dojśc do siebie u mnie. Tylko dzikuska nie będzie mogła u mnie zostać jak skończy się wolne, po prostu nie dam rady jej oswoić :? przy tak małej ilości wolnego czasu.

Ewentualnie w grę wchodzi weekend, ale to chyba za mało...

Czy kota jest zupełnie dzika?
ObrazekObrazek

cropka

Post » Sob lis 15, 2008 23:30 Potrzebna pilna pomoc z Gdańska !!!

cropka Wega nie jest zupełnie dzika.Da się głaskać choć tak bardzo się nie klei do ludzkich rąk.Jak próbuje się ją podnieść to się boi.Powiedziałam mojej mamie o twojej propozycji cropka.I się zapytałam czy wtedy chociaż głodówkę przeprowadzimy.Moja mama odpowiedziała : Zobaczymy.Więc jest jakaś szansa :) Tylko jeszcze załatwić kupon trzeba,ale tym to już ja się zajmę. :D

_Aga_

Post » Sob lis 15, 2008 23:35

No to trzymam kciuki. Mogę spokojnie zostać z kocią na weekend, dłużej może być problem, ale jeśli będzie spokojna, to teściowa może mi nagwizdać :twisted: moje mieszkanie, zwierzakami sie jej nie każę zajmować .
Im szybciej się ciachnie kotę tym lepiej, najlepiej by było znaleźć domek stały, kiedy będzie u mnie...ale to takie marzenie. W końcu czasem sie spełniają :wink: .
ObrazekObrazek

cropka

Post » Nie lis 16, 2008 13:00 Potrzebna pilna pomoc z Gdańska !!!

Kotka gdzieś zniknęła :!: :x Dwa tygodnie temu była tu jakaś dziewczyna z dwoma transportówkami.Może ona ją zabrała,ale nie mam pewności.Jak się pojawi Wega od razu dam znać.Dopiero dziś się o tym dowiedziałam :!: :evil: od mojej mamy :? Ale mam też dobrą wiadomość Maluszek mniej się boi :wink: Już ociera się trochę o rękę.Jeśli Wega się nie znajdzie może mogłabyś przetrzymać kocurka po kastracji :?: A ten największy kocur zaczyna działać mi na nerwy(przegania tego małego) :evil: A jest teraz taki gruby że wygląda jakby był w ciąży :lol: To pewnie przez to,że nie tylko ja go dokarmiam...Dziś także dałam mu jeść ale bardziej się starałam by więcej zjadł ten mały.A co do tej dziewczyny z transportówką to ona nie jest z mojego osiedla.Może zabrała ją do schroniska albo znalazła dom... :?:

_Aga_

Post » Nie lis 16, 2008 13:09

A w jakim wieku kotek? Łagodny do innych kociaków? Możliwe że na dniach będę miała tymczasika, ale na weekend albo na świętqa mogłabym jeszcze jednego delikwenta przetrzymać :wink: .
ObrazekObrazek

cropka

Post » Nie lis 16, 2008 13:24 Potrzebna pilna pomoc z Gdańska!!!

Nie wiem w jakim wieku jest kotek.Jest trochę mniejszy od dorosłego kocura.Nie umiem ocenić jego wieku. :oops: Kotek nie zaczepia innych(w gruncie rzeczy kogo ma zaczepiać jak są tam tylko dorosłe koty).Jest obojętny na inne koty.Jak miał jeszcze swojego brata/siostrę :?: to razem brykały.

_Aga_

Post » Nie lis 16, 2008 15:20

_Aga_, podczytuje regularnie Twoj watek i trzymam bezustannie kciuki.
Jestem pelna podziwu dla Tojego zaangazowania :D
Pomysl z lekcja jest fantastyczny i super, ze pani sie zgodzila na nia.
:ok: :ok: :ok:
Misia, Misieczka zawsze będziesz w naszych sercach [*] Mróweczek 15.08.2003-06.02.2020 [*] Biedronka maj 2004-18.10.2021 [*] Kitka10.05.2023 [*]
Z nami : Filemon, Maciek, Lilek, Dzidka, MałeMałe, Tobiś, Mufi, Rudek - został w domu, który kupiliśmy..., dziadeczek Domi zgarnięty ze środka wsi

kiwi

Od: Pt lis 14, 2003 22:32

[poprzednia][następna]