Czwórka z autobusu-zostaje u tymczasowej opiekunki na stałe!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Nie wrz 21, 2008 19:04

Taaa...przedsiębiorcza to ona jest... :roll:

Mówisz, że nie lubi Poli. Tak, to podobne do tego potworka :twisted: Tzn myślę, że po dłuższym przebywaniu ze sobą by się polubiły, ale Pola przecież niedługo jedzie. Ja jednak nie izolowałabym ich. Czwórka może trafić do domu gdzie będą już koty. Wtedy pojawi sie problem. Lepiej, żeby wiedziała, że nie jest na świecie sama. Oczywiście jeśli przeszkadza to Twojej babci to nie ma sprawy.

Co do Hardcore to jestem na wielkie TAK! Czwórka to wiecie, takie robocze było, krzyknęliśmy to z TZtem gdy wyrwaliśmy ją z tego autobusu :lol: i tak zostało. Możesz Bloo przechrzcić kocinę, po wcześniejszym obgadaniu sprawy na forum oczywiście ;)

Co do jedzenia, to tak jak mówiłam-ona je prawie wszystko. Sporo też pije. Siku-i tu wielka ulga, że do kuwety, bo raz zdarzyło jej się w szale radości zsikać na łóżko...

Gdy Czwórka była u mojego znajomego to przychodziła na ręcę bardzo często. Była niesamowicie stęskniona. No ale wiesz-to trochę inne warunki były, niż u Ciebie. Ktoś zaglądał do niej zaledwie parę razy dziennie. A teraz kicia ma w końcu raj :D

Odetchnęłam z ulgą, gdy dałaś nam tymczas. Ja nie wyobrażam sobie tego kociaka w schronie. Rozniosłaby wszystko w drobny mak :P Można ją za to pokochać. Ona jest taka kocia, ma prawdziwie koci charakter :D

masza4

Od: Nie gru 04, 2005 12:58

Post » Nie wrz 21, 2008 20:22

Ja też byłabym za nie-izolowaniem, gdyby Czwórka/Hardcore nie podnosiła takiego krzyku i rabanu, kiedy tylko Pola jest w jej pobliżu. Wtedy to istne piekło jest - jakby kota ze skóry obdzierać, a to tylko Młoda krzyczy i ucieka biegnąc po wszystkim co ma na drodze :lol:

Pewnie, że można pokochać takiego tygrysa, wręcz trzeba! To jest taki prawdziwie koci kot. Ona w ogóle to przypomina mi niewykastrowanego dorosłego kocura, taka "co-to-nie-ja" :D Uwielbiam takie zadziory :!: :twisted:

Zdjęcia jutro na 100% Może i byłyby dziś, ale zagadałyśmy się z koleżanką, i tak dziwnym trafem zleciało ze dwie i pół godziny... :oops:

Co do tego, że będzie sama - mi też nie za bardzo to pasuje. Najbardziej bym chciała przenieść ją do siebie, bo koty są no i większa wygoda, wiadomo. Tylko tutaj wkracza moja rodzicielka z argumentem: senior będzie się stresował. I faktycznie, przyjście Bandziora przeżył i to nawet bardzo. Może do drugiego podchodziłby łagodniej. Ale faktem też jest, że teraz obaj piraci żyć bez siebie nie mogą :wink:

Jeszcze mała prośba dotycząca wyboru imienia: co proponujecie? Pamiętajcie dobrze by było, gdyby imie było adekwatne do charakteru, inaczej będzie się gryźć :twisted: Hardcore, kurcze idealne, tylko jakby ciut za długie, a Progres (krócej się wymawia niż pisze :wink: ) to takie obcobrzmiące, chociaż mi się podoba :twisted:

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Nie wrz 21, 2008 20:49

Progres spoko, ale takie...męskie...A to przecież dziewczyna jest! Z kocurzym charakterem, ale dziewczyna!

A propos imion. Ostatnio czekam u weta w poczekalni. Tłum ludzi. Jakaś babka siedzi z kontenerkiem na kolanach.
Recepcjonistka pyta:
-'...a pani? jak nazywa się kotek?'.
Na co odpowiada dziewczyna:
-'Cholera'.
Wszyscy zaczęliśmy się tak smiać, że hej, a dziewczyna oblała się rumieńcem.
Takie imię do progresywnej Czwórki by pasowało :twisted:

masza4

Post » Pon wrz 22, 2008 10:04

Niedlugo odwiedzę Czwórę-Cholerę-Progresiw ;)
I będziemy się szczepić :D

masza4

Post » Pon wrz 22, 2008 18:05

Po prostu dziewczyna z charrrakterem! :)

Agnie Koty

Od: Śro paź 24, 2007 13:02

Post » Pon wrz 22, 2008 22:15

Czwórencjusz-Tiger mówi grzecznie dobranoc!

masza4

Post » Pon wrz 22, 2008 22:24

masza4 pisze:Czwórencjusz-Tiger mówi grzecznie dobranoc!

8O 8O 8O
Czy.... Czwórka to Czwórek :?: 8O Czy to gra słowna tylko...? :wink:
Salsa Nexus*PL & Calisi Salicat*PL
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=158088
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Od: Pon cze 09, 2008 14:20

Post » Pon wrz 22, 2008 22:43

Spokojnie, to gra słowna :D Panika się włączyła? :P Z charakteru to może i bardziej kocur, ale pod ogonem co innego :lol:

masza4

Post » Wto wrz 23, 2008 8:19

A jednak zdjęć wczoraj nie było :? :oops:
Postaram się, na prawdę, tylko teraz na wszystko mam tak mało czasu :evil:

Zdjęcia, tak żeby nacieszyć oko :wink: :

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

bloo

Post » Wto wrz 23, 2008 11:51

Och jejku, jaka piękna zadziorna koteczka :1luvu:

Masza, mi się maga zdziwienie włączyło, że ciotki Masza i Bloo pomponików wcześniej nie zauważyły, hihi :twisted:
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Od: Pon cze 09, 2008 14:20

Post » Wto wrz 23, 2008 14:23

Ta jeszcze nam tu pomponików brakuje :P

Na fotkach to cała Czwóra w akcji-drrrrapieżnik kochany! Tęskni mi się za nią cholera...

masza4

Post » Wto wrz 23, 2008 19:28

Fajna!

Agnie Koty

Od: Śro paź 24, 2007 13:02

Post » Wto wrz 23, 2008 20:18

Dziś kota przywitała mnie...warczeniem :lol:
Wzięłam ją na ręce - wrrr. Zaczęłam ją głaskać - ryk lwa. No to poszłam do kuchni, rozmawiam z babcią - przyszła, na lodówkę i obserwuje. Więc ja nieśmiało wyciągam rękę - jest ok, pozwala się dotknąć, głasze dalej, za uszami - jest milutko! No to w końcu - chaps - na ręce - mrruczy :D :D :twisted: A to wszystko w przeciągu kilku minut :twisted: Ajj ta dziewucha. W ogóle dostałam informacje, że kicia ślicznie przychodzi sama na kolana, kiedy tylko nikt nie krząta się po mieszkaniu i nie ma kogo łapać za nogi, jak chodzi :wink:

Narobiłam sobie sama dzisiaj niezłego strachu, mianowicie: moja niezawodna pamięć powiedziała mi, że Pola została adoptowana nie wczoraj, a w sobotę :roll: Dalej podpowiedziała mi, że Czwórka w dniu wydania Cuda robiła ostatnią koopę. No to ja panika: jaki dzisiaj dzień? czyżby wtorek? O Jezu, o ludzie! co się dzieje?! I tak dobrą chwilę, w ogóle nie mogłam sobie przypomnieć jak to było... :roll: Ale w końcu mnie olśniło - ulga niesłychana :lol:

I zdarzył się wypadek - kicia w szale zabawy zrobiła siku na mieszkaniu, ale babcia, jako, że zauroczona kicią na zabój i również jako odpowiedzialna tymczasowa współopiekunka, wszystko ładnie wysprzątała, na kota się nie zezłościła, bo się przecież zdarza :wink: Późniejsze siku było oczywiście w kuwecie.

Jutro dopiero zabiorę się za ogłoszenia, bo mam natłok straszny tych wszystkich niemądrych rzeczy, które jednak koniecznie trzeba zrobić :? . Czwartek mam wolny, więc jutrzejsze popołudnie też mogę sobie odpuścić i zabrać się do właściwej roboty.

A na imię może dać jej Bandita? Już chyba gdzieś się zresztą przewinęło na wątku. Takie dziewczęce, no i ja będę miała dwóch Bandytów pod opieką :twisted:
Ostatnio edytowano Wto wrz 23, 2008 20:31 przez bloo, łącznie edytowano 1 raz

bloo

Post » Wto wrz 23, 2008 20:23

masza4 - kuwetka dotarła :wink:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto wrz 23, 2008 21:08

Bandita :ok: :ok: :ok: