LUBELSKIE TYMCZASY-Proszę o zamknięcie wątku.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lip 08, 2008 22:37

Tiger_ pisze: Pozdrawiam wszystkie ciocie lubelanki i caluje mocno w pyszczki wszystkie nasze tymczasiki , ktorych liczba niestety jednak od mojego wyjazdu sie nie zmienila - co mnie troche martwi :(

A ciocia chełmianka to pies :( ....
chyba tak :wink: , bo wątku Charliego i Gabrysi pilnuję kiedy tylko czasu wystarcza
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro lip 09, 2008 9:00

Oooo, Tigerowa dała plamę :lol:

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Śro lip 09, 2008 9:08

Dzień dobry. U nas wszystko dobrze.
Oprócz zachowania Soksika, które zaczyna mnie martwić, bo...
Soks nie jest zbyt delikatnym kociakiem, ciągle rozpiera go energia i biega prawie przez cały czas. W dzień biega po papierach, półkach, wspina się na wszystko co wisi, skacze po kanapie... W nocy - skacze po mnie... Kociaki dzisiaj z tego powodu spały w łazience, bo on po prostu centralnie przebiega po głowie, a czasem i po twarzy, więc boję się, że mi w końcu trafi w oko. Jagutka jego gnębienia znosi, chociaż drze się często i wyrywa, ale ja czasem mam dość, bo on jest wszędzie i wspina się nawet po gołej nodze. A swoje waży - to już nie jest kociątko. A jak już zabiera się do spania, to szuka czegoś do possania - ssie moje ręce, szyję i twarz - o 5 rano i nie zadowala się jednym miejsce, tylko przez godzinę szuka nie wiadomo czego. Dzięki temu Jagutka w ogóle nie ma szans na spanie obok mnie, bo on ciągle łazi...
Dzisiaj miałam go najserdeczniej dość... Nie wyspałam się, i jeszcze burdel musiałam sprzątać, bo chłopak czepia się wszystkiego...

Co mnie niepokoi - ja nie wiem kto z nim wytrzyma w mieszkaniu... To nie jest kot do małego mieszkania. Ale też nie jest kotem nadającym się do wychodzenia... I jesteśmy w kropce. Jest, niestety, coraz większy, więc biegając może zrobić krzywdę albo szkodę. A uspokoi się pewnie dopiero za ładnych parę miesięcy - jeżeli w ogóle...

Powinien wychodzić na dwór, bo zamęczy tych, z którymi zamieszka.
Ja już mam chwilami dość, a biedna Jagutka w związku z Soksem musi siedzieć w łazience, bo tam jest kuweta. I tak o... Nie wygląda to dobrze, ze Soksem będzie trudno. Spidi był zdecydowanie delikatniejszy.

kwiatkowa

Post » Śro lip 09, 2008 9:35

Amika6 pisze:
Tiger_ pisze: Pozdrawiam wszystkie ciocie lubelanki i caluje mocno w pyszczki wszystkie nasze tymczasiki , ktorych liczba niestety jednak od mojego wyjazdu sie nie zmienila - co mnie troche martwi :(

A ciocia chełmianka to pies :( ....
chyba tak :wink: , bo wątku Charliego i Gabrysi pilnuję kiedy tylko czasu wystarcza

Amika, ja myslę, że ciotce dunce 8) Tigerowej szło o calutkie lubelskie województwo.
Nie załamuj się :wink:

A Soksik faktycznie nadaje się na duże przestrzenie - szkoda, ze nie pojechał ze Spidkiem.
Dzwonił tatuś wczoraj wieczorem, że kociak wychodzi z synem na podwórko i obaj hasają 8O Musi to nieźle wyglądać, bo syn ma 18 lat.

Ale dziwne, ze nikt sie nie odzywa w sprawie maluchów :roll:

Ciepło - wyległam przed chatę. Michał własnie odjechał z Lublina.
Ostał sie ino Piotrek i tatus w domu i koci.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Śro lip 09, 2008 9:40

No to pięknie... 8O
Salsa Nexus*PL & Calisi Salicat*PL
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=158088
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Od: Pon cze 09, 2008 14:20

Post » Śro lip 09, 2008 9:44

Anda, a może ci ludzie od Spidka chcieliby jeszcze Soksa...? Może by spytac, czy nie chcą drugiego...? Braciszka...? Czy oni w ogóle chcieli tylko jednego kota i na tym koniec?
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Śro lip 09, 2008 9:47

Moge zapytac, jak zadzwonią, ale chcieli tylko jednego buraska lub buranię.
Dlatego zamiast jagutki pojechał Spidek z racji większej przydatności na tereny wiejsko-miejskie.

Pa, ide w las.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Śro lip 09, 2008 10:11

Spidek nadaje się tam idealnie:)
Bardzo się cieszę, że ma się dobrze i sobie bryka ze swoim panem;)
Jagutka mogłaby, niestety, zmarnieć. Bo jest szansa, że ona będzie musiała specjalną karmę jeść... Była najmniejsza i najsłabsza z towarzystwa.

Soksik będzie miał utrudnioną orientację przez to oczko i to jest problem.
Ale to kot zdecydowanie na większe obszary.

kwiatkowa

Post » Śro lip 09, 2008 10:13

Dzisiaj robię im nowe allegro. Zrobię każdemu z osobna.

kwiatkowa

Post » Śro lip 09, 2008 10:23

Kwiatkowa tylko pisz jak pani z kiosku :lol:
nie jak pani dohtor :D
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Śro lip 09, 2008 12:06

To chyba muszę w kiosku postażować :lol:

Jagutka :1luvu:

Obrazek

kwiatkowa

Post » Śro lip 09, 2008 18:43

Kochana ciociu Amiko!!!!!!!!!

Oczywiscie, ze chodzilo mi o cale wojewodztwo lubelskie !!!!!!!

Myslalam , ze to zupelnie jasne :twisted:

W dalszym ciagu nie widzialam tutaj ani jednego futerka :(

Ale juz niedlugo bede ich miala w nadmiarze :) , bo wracam w piatek wieczorkiem do domciu

Boje sie latac jak cholera wiec kciuki w piatek czymajcie !!!!!! Pliiiiissssss :oops:

Moje tymczasiki ok, mysle , ze sporo urosly , ale fotek nie obiecuje w piatek , bo wroce pozno......ale w sobote , to juz na pewno beda i wysle do cioci oleski ,zeby wstawila do pierwszego postu .....

Aczolwiek , tak tylko na marginesie, powiem Wam w sekrecie , ze zycie bez siersci w domu (mieszkam u znajomych w mieszkaniu, torzy nie maja zadnego zwierzaka) jest blogie i o wiele , wiele prostrze .... :oops:

Nabralam mase czarnych ciuchow i rozkoszuje sie chodzeniem w nich .... :wink:

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Śro lip 09, 2008 19:19

Aczolwiek , tak tylko na marginesie, powiem Wam w sekrecie , ze zycie bez siersci w domu (mieszkam u znajomych w mieszkaniu, torzy nie maja zadnego zwierzaka) jest blogie i o wiele , wiele prostrze ....

Nabralam mase czarnych ciuchow i rozkoszuje sie chodzeniem w nich ....

Marzenia... :roll:

Moje tymczasiki ok, mysle , ze sporo urosly , ale fotek nie obiecuje w piatek , bo wroce pozno......ale w sobote , to juz na pewno beda i wysle do cioci oleski ,zeby wstawila do pierwszego postu .....

Ok, to ja czekam na fotki w sobotę i trzymam kciuki za piątkowy lot. :ok: :ok: :ok: Latanie jest faaajne :twisted:
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Śro lip 09, 2008 20:50

Wlasnie dzwonil moj TZ..

Jacus jest zasmarkany , kicha, podobno z nosa kapie ropa :(

Podalam im nr do Moniki - maja dzwonic , jesli Monika jest w Lublinie ,to pojedzie z nim jutro do weta, a jesli jej nie ma , to dopiero ja pojade w sobote :(

Martwie sie bardzo , bo co to sie moglo stac ?
Taki byl zdrowiutenki....
Przeciez nie moze miec kk , bo niby skad?!
Moze sie przeziebil po prostu ?
Zeby tylko nie zarazil pozostalych kociakow :(

Cholera , cholera , cholera :(

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Czw lip 10, 2008 9:43

Podrzuuucam.

Kwiatkowa jak tam potwór Soks vel Pudzian vel Demolka?? 8O
Stefan [*]
Henia [*]