Koty z azylu na Gądowie [Wrocław]

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 08, 2008 7:32

kotek w nocy jadł i teraz zmienił miejsce zza kanapy pod kanape tylko biedak zagląda przestraszonymi oczkami ale niejest agresywny tylko przestraszony i nie ufny moze jakies rady jak znim postepowac narazie dałam mu spokuj i czas zeby sie przyzwyczaił

kasia79

Od: Śro sty 02, 2008 21:44

Post » Wto sty 08, 2008 9:17

Kasiu, załóż mu osobny wątek na Kotach. Bo na kociarnię mniej ludzi zagląda. Tak aby tytuł tematu sugerował, że jest w trakcie przyzwyczajania sie do ludzi. Jak ty go założysz, to będziesz mogła ten tytuł zmieniac.
Kliknij na kotach "nowy temat" i wpisz ten tytuł.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Wto sty 08, 2008 9:23

kasia79 pisze:kotek w nocy jadł i teraz zmienił miejsce zza kanapy pod kanape tylko biedak zagląda przestraszonymi oczkami ale niejest agresywny tylko przestraszony i nie ufny moze jakies rady jak znim postepowac narazie dałam mu spokuj i czas zeby sie przyzwyczaił

Jak wyszedł i jadł, to znaczy że wszystko jest na dobrej drodze.
A czy nie nasiusiał (albo i gorzej...) tam gdzie nie trzeba?
Ja myśle, że najlepiej narazie nie zwracac na niego uwagi
Ja założysz temat na Kotach, to mozna tam jeszcze raz opisać jego losy i wtedy, może szybciej ktoś doświadczony coś poradzi.

ossett

Post » Wto sty 08, 2008 10:04

alessandra pisze:czekamy zatem na wieści z domków/DT i pierwsze wrażenia

Po prawie czterech miesiącach w klatce w piwnicy :!: Nawigator już jest w miłym, cieplutkim i kochającym zwierzęta domku tymczasowym:lol:

Do towarzystwa ma nie tylko ludzi, ale kocurka i kotkę, które są od niego starsze , ale nie chyba nie większe, i dwa urocze i bardzo łagodne psy.

Po jego zamknięciu w kontenerku trochę płakał, inne koty przychodziły i pocieszały go, a czarny Kocurro próbował go uwolnić z zamknięcia (to jest super kot, ten Kocurro, a już od lutego w piwnicy...) i strasznie szarpał pokrowiec na kontenerku.

Podczas podróży pociagiem zachowywał się spokojnie. U lekarzy (był w dwóch miejscach!) nie wyrywał się, zachowywał sie lepiej niz niejeden domowy pieszczoch, tylko strasznie sie bał. Bardzo mocno biło mu serduszko.

Bardzo długo musiał mu pan doktor czyścić uszy z pokładów czarnej wydzieliny-ma świerzba usznego! Dlatego przez tydzień musi być izolowany od innych kotów.

Kasia założy mu wątek na Kotach, bo tam może łatwiej go ktos wypatrzy
i może rad, jak jak najszybciej przekonać go, że ludzie są fajni, udzieli. No bo dopiero wtedy pewnie zechce go jakiś kochający dom stały.

Lalus i Lili jadą do Bytomia w piątek. :lol:

ossett

Post » Wto sty 08, 2008 16:23

bardzo miło czyta sie takie wieści :D
w takim razie po dalsze wiadomości o koteczku zaglądac będę na jego osobisty wątek już ? :D
wystarczy troche czasu, aby kotek poczuł sie pewniej i będzie dobrze :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro sty 09, 2008 16:30

NAWI nadal bardzo wystraszony kuli sie ze strachu chodz w nocy jak nikt na niego nie patrzył to ganiał sie z moim kotem to chyba dobry znak gorszy to ten ze nie bardzo je podsuwam mu różne smakołyki i zostawiam ale nic nie rusza bidulka ale czasem moge go pogłaskac nie protestuje byle tak dalej bedą szanse na stały domek jutro postaram sie załozyc nowy watek specjalnie dal nawigatora

kasia79

Post » Śro sty 09, 2008 21:50 nawi w dt

Kociak nadal przestraszony kuli sie ze strachu ale wyszedł z dziury i siedzi na koszu na pranie niestety nic nie je .jutro będzie nowy wątek a dziś zdjecia

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia79

Post » Śro sty 09, 2008 22:48

On jest juz teraz chyba bardziej zdziwiony tą zmianą w swoim życiu niż przestraszony.
To, że sobie znalazł takie fajne miesce do leżenia i dał się sfotografować, a nie umknął do jakiejś dziury bardzo dobrze rokuje.
Pewnie w nocy cos sobie znowu zje.
Ale z ręki to chyba tak szybko jeść nie będzie!
Mam nadzieję, że ta noc będzie spokojniejsza i Nawi nie będzie się tak juz głośno "bawić" z kocurkiem -gospodarzem jak poprzedniej nocy.

ossett

Post » Czw sty 10, 2008 15:04

Odswiezylam dzisiaj ogloszenia Wikarego, Zorra i Malcow na allegro. Mam tylko pytanie, czy zmienic kontakt do maluchow? Bo podany jest telefon do p. Ani i Osset i mail do Leny. Tak ma zostac? Bo chyba lepiej byloby podac bezposredni kontakt do nowych opiekunow.
Co z rudym?
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Czw sty 10, 2008 17:42 WIEŚCI Z DT NAWIGATORA

ja bardzo bym prosiła o ogłoszenie dla nawigatora na alegro
ale to moze w poniedziałek bo bede miała nowe mam nadzieje leprze zdjecia podam kontakt na meyla mirabelka79@op.pl jak bedzie trzeba to na gg tez .Jak nartazie kot robi postepy leży narazie cały czas na praniu ale nie ucieka na czyjs widok , daje mi sie głaskac i nawet jest zadowolony bo gdy go głaskam wyciąga sie i mruczy nastawia łepek do głaskania .W nocy jadł ale martwi mnie ze od poniedziałku nie robił kupki url=http://upload.miau.pl/show.php?u=3/60041]Obrazek[/u

kasia79

Post » Czw sty 10, 2008 19:28

uhttp://upload.miau.pl/show.php?u=3/60073][img]rl=http://upload.miau.pl/3/60073m.jpg[/img][/url]

dzis Nawigator troszke bardziej toważyski aby tak dalej to bedziemy sie starac o ds

kasia79

Post » Czw sty 10, 2008 23:17

Nawi chyba troszke przestał sie bać bo gdy niechce byc głaskany poprostu prubuje pacnąć mnie łapką z wysunietymi pazurkami

Obrazek Obrazek

kasia79

Post » Pt sty 11, 2008 0:41

Kocurrro jest taki piękny... Taki piękny jak mój Maciuś ;) Oby mu się poszczęśćiło!

janta

Od: Wto gru 28, 2004 15:01

Post » Pt sty 11, 2008 10:41

do góry :!:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt sty 11, 2008 10:53

kasia79

[poprzednia][następna]