PILNE! 3 koty.. DS dla Kuby!!! Kocice mają dom!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 02, 2015 12:28 Re: PILNE! 3 koty.. DT dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

Bardzo dziękuję :oops: :1luvu:
A to jest w ogóle czytelne na fejsiku? 8O
Bo jeszcze nawet nie sprawdziłam :oops:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt paź 02, 2015 12:44 Re: PILNE! 3 koty.. DT dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

OKI pisze:Bardzo dziękuję :oops: :1luvu:

Zerknij:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
Obrazek

aleusha

Od: Pon lip 09, 2012 14:19

Post » Pt paź 02, 2015 12:57 Re: PILNE! 3 koty.. DT dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

aleusha pisze:

Zerknij:

Dzięki!
Tak jak myślałam, mało czytelne, przynajmniej na moim mikroekraniku :)
Ale to nic, przynajmniej widzę co poprawić :D Dzięki! :D
Żeby tak jeszcze doba zechciała się rozciągać :x

OKI

Post » Pt paź 02, 2015 13:10 Re: PILNE! 3 koty.. DT dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

OKI pisze:
aleusha pisze:

Zerknij:

Dzięki!
Tak jak myślałam, mało czytelne, przynajmniej na moim mikroekraniku :)
Ale to nic, przynajmniej widzę co poprawić :D Dzięki! :D
Żeby tak jeszcze doba zechciała się rozciągać :x

Nie jest źle, jeszcze jak się kliknie na zdjęcie, to lepiej widać. Jak zmienisz, to się wstawi nowy :D . W gr. "udostępniamy potrzebujące zwierzęta" są wrzucone posty z 50 kotów z opisem i zdjęciami każdego z kitków. Wystarczy tam wejść i polubić lub udostępnić, to wskoczy wyżej.
Obrazek

aleusha

Post » Pt paź 02, 2015 13:13 Re: PILNE! 3 koty.. DT dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

Dołączyłam do grupy - muszę poczekać na klepnięcie :)

OKI

Post » Pt paź 02, 2015 13:16 Re: PILNE! 3 koty.. DT dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

OKI pisze:Dołączyłam do grupy - muszę poczekać na klepnięcie :)

Możesz dodać mnie do znajomych, to chyba będę mogła Cię tam wpuścić.
Obrazek

aleusha

Post » Pt paź 02, 2015 13:17 Re: PILNE! 3 koty.. DT dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

Ju :1luvu:

OKI

Post » Pt paź 02, 2015 13:20 Re: PILNE! 3 koty.. DT dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

OKI pisze:Ju :1luvu:

Nie w tej grupie :( , szkoda. Musisz czekać na admina.
Obrazek

aleusha

Post » Pt paź 02, 2015 13:21 Re: PILNE! 3 koty.. DT dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

Poczekam :) I tak się muszę zabrać za robotę :roll:

OKI

Post » Pt paź 02, 2015 17:50 Re: PILNE! 3 koty.. DT dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

:!:

OKI

Post » Pt paź 02, 2015 18:26 Re: PILNE! 3 koty.. DT dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

Jak ktoś ma FB, to niech podrzuca też na gr. udostępniamy potrzebujące zwierzęta. Wrzuciłam tam posty.
Obrazek

aleusha

Post » Pt paź 02, 2015 18:58 Re: PILNE! 3 koty.. DT dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

Ja wrzuciłam na "Warszawskie Kocie Domy Tymczasowe" i na "Koty chore, stare, niepełnosprawne..."
Jest zerowy odzew :(

OKI

Post » Pt paź 02, 2015 19:22 Re: PILNE! 3 koty.. DT dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

OKI pisze:Ja wrzuciłam na "Warszawskie Kocie Domy Tymczasowe" i na "Koty chore, stare, niepełnosprawne..."
Jest zerowy odzew :(

Jeszcze będzie :D .

Na "udostępniamy..." też tylko parę polubień i ud, ale to zawsze coś :D . Jak będziesz mieć chwilę, to może jakieś wydarzenie dla całej trójki na FB? Nie wiem, nie znam się, ale zaprosi się znajomych i może, to coś pomoże? To tylko taki pomysł, nie wiem czy coś to pomoże?
Obrazek

aleusha

Post » Pt paź 02, 2015 21:39 Re: PILNE! 3 koty.. DT dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

Łomatko, jakie Wy komputerowo-fejsikowo-wrzuceniowo oblatane! I mówicie, że to działa? Ja tam ze wsi jestem i umiem tylko plakat przykleić. Taśmą. Szarą, w dodatku... OKI, plakaty już na wozie, jutro po południowym udoju zaprzęgam i wieze na smyntorz zwierzątkowski, coby jeden wisiał na niedzielne święto a po drodze zrobię popas przy każdej wetlecznicy i rozwieszę resztę. Dziękuję za uznanie mych talentów jako jednoosobowej grupy poszukiwawczej, ale Ciebie nikt nie przeskoczy: ogłoszenia, plakat, przeciągnięcie przez lecznicę... Zaczynam podejrzewać, że wynajmujesz kogoś, żeby jadł i spał za Ciebie! Ukłony. Do samej mazowieckiej ziemi.

kot ze wsi

Od: Czw lip 10, 2014 23:41

Post » Nie paź 04, 2015 18:12 Re: PILNE! 3 koty.. DS dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

I ja podrzucę.

Potrzebowałam chwilę na zastanowienie, ale sprawa dalej jest bardzo pilna.

Z tą różnicą, że koty jednak nie szukają domów tymczasowych - po prostu tego nie ogarnę.
Mam już zobowiązania, z których nie jestem w stanie się wywiązać i nie chcę na siebie brać kolejnych.
Dlatego koty szukają wyłącznie domów stałych.
Nie umiem prowadzić adopcji zdalnych, nie jestem w stanie utrzymywać stałych kontaktów z domem tymczasowym, nie jestem w stanie też zagwarantować, że je wyadoptuję w jakimś dającym się przewidzieć terminie :(
Jak wszyscy mogli się przekonać, kontakty międzyludzkie to zdecydowanie nie jest moja specjalność i zdaję sobie z tego sprawę.
Nie jestem i nie zamierzam być chodzącym ideałem. Nawet "dla dobra sprawy" nie będę udawać kogoś, kim nie jestem.
W związku z tym chcę uniknąć narażania kolejnych osób na kontakty ze mną, czy co gorsza tych kontaktów brak.
Bo nigdy nie odmówię pomocy, jeśli wiem, że coś się dzieje, ale podtrzymywanie kontaktów dla samego ich podtrzymywania zdecydowanie przekracza moje możliwości.

Kubuś jest już u mnie. Na razie w klatce, ale przynajmniej rozmiarów jak na doga.
Sądząc z reakcji Kubusia na stado za klatką i reakcji stada na Kubusia w klatce, to długo to klatkowanie nie potrwa i za 2-3 dni zaczniemy ostrożnie poznawać mieszkanie.

Kika i Perełka są u lefurt, której nieustająco bardzo dziękuję!
I jest to też ostatni, inny niż mój, dom tymczasowy, do którego oddałam jakiekolwiek koty.
Jest to jednak tylko TDT i jeśli nie znajdą domów stałych, Kika i Perełka również trafią do mnie.

Bardzo Was proszę o pomoc w znalezieniu tym kotom domów stałych.
Nie grozi im ulica czy schronisko, jednak mój dom dla tych kotów od schroniska niewiele się będzie różnił.
Mogę im zapewnić dach nad głową, przyzwoite żarcie i leczenie w razie potrzeby, ale nie zapewnię im ciszy, spokoju i ludzkich rąk do głaskania w takiej ilości, na jaką zasługują. Po pierwsze mam za dużo kotów, które tych rąk potrzebują, a po drugie, ja naprawdę za namolnymi miziakami nie przepadam.

Kika i Perełka nie mają wyznaczonego terminu, jednak bardzo mi zależy, żeby nie nadużywać cierpliwości lefurt.
Kubuś już u mnie jest i naprawdę nie jest to najlepsze miejsce dla niego :(
Potrzebuje normalnego domu. Stałego.

Bardzo również dziękuję osobie, która zaproponowała Kubusiowi awaryjny dt, a której już odmówiłam ze względu na powyższe - ja nie ogarnę :(

OKI

[poprzednia][następna]