rudy point długowłosy z niebieskimi oczami ZNALAZŁ DS <3

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 28, 2013 13:12 Re: rudy point długowłosy z niebieskimi oczami ZNALAZŁ DS <3

A co tam słychać u pana Kota ????? :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Pon paź 28, 2013 13:26 Re: rudy point długowłosy z niebieskimi oczami ZNALAZŁ DS <3

Pan Kot ma zamiar w środę się przeprowadzić do wymarzonego przeze mnie nowego domu. Poszliśmy na kontrolę do pana doktora i jest zdrowym, wolnym od pasożytów kocurkiem, spokojnym bardzo, co moich wetów zawsze zaskakuje (moja osobista kotka bardzo dobrze zachowuje się u weterynarza, zawsze ją chwalą, ale o innych kocich pacjentach nie mogą tego powiedzieć). Zasłużył na naklejkę "Dzielny pacjent" . :mrgreen:

A poza tym to wyleguje się na kanapach, mruczy i zagłusza film, który chcę obejrzeć. Jest mu tak.. normalnie. :wink:
(...) powiedział kiedyś do mnie: „Nie wiem, czy uda ci się poprawić rasę, ale zrób wszystko, żeby przynajmniej jej nie zepsuć". Zrozumiałam wtedy, jak wielka odpowiedzialność ciąży na hodowcach i jak ważne są podstawowe zasady, którym powinni oni pozostać wierni przez całe życie. (...)

mów mi Fatum

Od: Pon maja 03, 2010 13:39

Post » Pon paź 28, 2013 13:32 Re: rudy point długowłosy z niebieskimi oczami ZNALAZŁ DS <3

A ja się doczekać nie mogę! Jak mnie szef w pracy zdybie na wpatrywaniu się w fotę na pulpicie, zamiast pracy - to będę miała za swoje....

Aha, i konkurs chciałabym ogłosić, na imię dla Pana Kota. Z nagrodą! :mrgreen: Tylko nie wiem czy mogę tu czy w innej części forum? Podpowiedzcie pliss :-)

bietas

Od: Sob lip 21, 2007 9:52

Post » Pon paź 28, 2013 13:35 Re: rudy point długowłosy z niebieskimi oczami ZNALAZŁ DS <3

Pozostaje tylko życzyć obu stronom szczęśliwego "pożycia". :)

Póki nie masz cudaka w domu, ogłaszaj tutaj. Jak już będzie u Ciebie, możesz mu założyć watek na podforum "Nasze Koty" i tam opisywać jego dalsze dzieje. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon paź 28, 2013 13:53 Re: rudy point długowłosy z niebieskimi oczami ZNALAZŁ DS <3

Dziękuję Mario za poradę !

W takim razie niniejszym uurooszszczyyyyście ogłaszam konkurs na imię dla Pana Kota.
Moje własne typy to:
1. Pan Kot
2. Ragi
3. Borys
4. Ryszard
5. Wowa (zdrobnienie od rosyjskiego Wołodii ;-)

6. Bursztyn - propozycja od Annaa :-)
7. Nikita - propozycja ciotki Haliny :-)

wiem, wiem... z tymi rosyjskimi skłonnościami przeginam, ale On chyba ma jakichś przodków syberyjskich...? to jest jakieś uzasadnienie, prawda?

Tak więc proszę o zgłaszanie innych propozycji imion. Jeśli uznam, że któraś do niego lepiej pasuje, osoba, która zgłosiła propozycję otrzyma ode mnie nagrodę w postaci mojego udziergu (czapka, szalik lub rękawiczki do wyboru z gotowych - wieczorem przygotuję link do albumu z propozycjami giftów, lub będzie można zamówić coś specjalnego - wtedy wydziergam tę nowość, mam nadzieję, że z Panem Kotem mruczącym na kolanach :1luvu:

Czas trwania konkursu- do 5 listopada, do godz. 24. następnego dnia ogłoszę wybór i zwycięzcę :mrgreen:

a tu nagroda do wyboru: https://plus.google.com/u/0/photos/1119 ... 0592963185 :-))
Ostatnio edytowano Pon lis 04, 2013 7:21 przez bietas, łącznie edytowano 3 razy

bietas

Od: Sob lip 21, 2007 9:52

Post » Pon paź 28, 2013 13:56 Re: rudy point długowłosy z niebieskimi oczami ZNALAZŁ DS <3

Mnie sie podoba Pan Kot :) Jak go obserwowałam, to zachowywał się spokojnie, dostojnie, elegancko. Dżentelmen pełnym pyszczkiem :) Tak więc ja głosuję na 1.
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pon paź 28, 2013 14:17 Re: rudy point długowłosy z niebieskimi oczami ZNALAZŁ DS <3

To i ja się zastanowię, bo Pan kot to zbyt proste do jego złożonej osobowości moim zdaniem. 8)

Wiecie, on reaguje na "chodź tu" i klaśnięcie lub pstryknięcie palcami. Przychodzi, choć wydawało się się, że mam zwidy. Jak takie cudo mogło mieszkać poza obrębem domowego ciepła?
(...) powiedział kiedyś do mnie: „Nie wiem, czy uda ci się poprawić rasę, ale zrób wszystko, żeby przynajmniej jej nie zepsuć". Zrozumiałam wtedy, jak wielka odpowiedzialność ciąży na hodowcach i jak ważne są podstawowe zasady, którym powinni oni pozostać wierni przez całe życie. (...)

mów mi Fatum

Post » Pon paź 28, 2013 15:58 Re: rudy point długowłosy z niebieskimi oczami ZNALAZŁ DS <3

ja głosuję na Ryszarda 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pon paź 28, 2013 21:47 Re: rudy point długowłosy z niebieskimi oczami ZNALAZŁ DS <3

Borys ....bardzo ładne , przypomina mi rudego syberyjczyka , który był na wystawie ,piękny kot . I wydaje mi sie ,ze pasuje do niego !!!!
Śliczny kotek !!!!
Pozdrawiamy pana kota i włascicielkę I TD!
:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Pon paź 28, 2013 22:44 Re: rudy point długowłosy z niebieskimi oczami ZNALAZŁ DS <3

On jest taki piękny że kojarzy mi się z Bursztynem :)
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto paź 29, 2013 1:19 Re: rudy point długowłosy z niebieskimi oczami ZNALAZŁ DS <3

Się wyłamię :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nie będę głosować - kot sam sobie imię wymruczy , jak juz go poznasz. Pietruszka bardzo długo był Bezimiennym Z Ganku. Aż mnie na forum opieprzano , ze mam mu dać choć imię. Ale jak w końcu się odważył wejść do domu, to imię miał następnego dnia. TŻ ochrzcił go swoim drugim imieniem - Piotr. Więc jest Piotruś, Pitek , Pietruszka....
Pan Kot bardzo mi się podoba, ale ......no sama zobaczysz, że może nie żaden Pan , tylko swojski Wowka :mrgreen: :mrgreen:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto paź 29, 2013 8:13 Re: rudy point długowłosy z niebieskimi oczami ZNALAZŁ DS <3

My prawie wszystkie SIb urodzone u nas nazywałyśmy tak bardziej z rosyjska :mrgreen: Ale jedno było nie do pobicie :ryk: Wszyscy pytający chcieli wlasnie jego, mimo, że brat był identyczny i imie miał podobne.
Ilicz :ryk: :ryk: :ryk: a braciszek Ilia już nie był tak zauważalny!
izka53 pisze: kot sam sobie imię wymruczy ,
I tu zgadzam sie Izką :D prawie wszystkie nasze koty wolamy inaczej niż maja w rodowodzie! Na ten przyklad, Amilkar jest Klusiem, Ginger jest Pynzia, Peperonia w domu zwie sie Szurka!
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Wto paź 29, 2013 8:21 Re: rudy point długowłosy z niebieskimi oczami ZNALAZŁ DS <3

Mój pies zaczął od nazywania się Kari, przez Kara, Skaranie boskie, Karalaja, Karaluch, zimą dochodzimy do wołania za nią Harry, kiedy przywdziewam czerwono-żółty szalik Gryffindoru i robię zamieszanie na spacerach z nią - wszyscy obcy odwracają głowę widząc długowłosą gówniarę wołającą "Harry!" i chyba czekają, aż dodam "Potter". :mrgreen:

mów mi Fatum

Post » Wto paź 29, 2013 8:51 Re: rudy point długowłosy z niebieskimi oczami ZNALAZŁ DS <3

mów mi Fatum pisze:Mój pies zaczął od nazywania się Kari, przez Kara, Skaranie boskie, Karalaja, Karaluch, zimą dochodzimy do wołania za nią Harry, kiedy przywdziewam czerwono-żółty szalik Gryffindoru i robię zamieszanie na spacerach z nią - wszyscy obcy odwracają głowę widząc długowłosą gówniarę wołającą "Harry!" i chyba czekają, aż dodam "Potter". :mrgreen:

Nasz pies, jamnik nazywal sie Dolar (matko moja jak ja go kochalam) :mrgreen: Było to w czasach dawno minionych, a przy spacerowniku był Pewex . Skubaniec był mało karny (a w zasadzie wcale ) i często wolałam onego drąc pysk Dolar, Dolar ! Kilka razy podchodzili do mnie ludziska i pytali "po ile" :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Wto paź 29, 2013 11:00 Re: rudy point długowłosy z niebieskimi oczami ZNALAZŁ DS <3

Mnie się podoba Borys lub Wowa.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

[poprzednia][następna]