Poszukuję spokojnego kota akceptującego dzieci

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 23, 2013 21:44 Re: Poszukuję spokojnego kota akceptującego dzieci

Ok 2 Pani rozumiem, mój tata kupił psa identycznego jak pierwszy który ciężko chorował, ale może on jest inny.
Natomiast oddać kota bo miauczy, bo przejdzie, bo zapiszczy...
Może ja jestem dziwna, ale to zwierzę. Kurde nie rozumiem ludzi...

Zanotowałam parę numerów i jutro może w środę postaram się dzwonić. Umawiam się też na oglądanie kotka - jest z domu z dziećmi małymi i chcę pojechać z córą. Tak jak mi tu radziliście :)

Magda86

Od: Sob wrz 21, 2013 20:39

Post » Wto wrz 24, 2013 16:38 Re: Poszukuję spokojnego kota akceptującego dzieci

Magda86 pisze:Bagienko dziękuję!! PW już poszło. Piękny jest :) I widziałam dziecięce obrazki na jednym zdjęciu, więc może kociak przebywa w domu z dziećmi... A to dla mnie bardzo ważne. Zobaczymy :)

Kotek jest miziasty,w domu jest 6 letnia dziewczynka,tylko boi sie innych kocurow,natomiast do glaskanie i przytulania to superowy kociak :D
Kod:
Obrazek

dora1020

Od: Nie maja 09, 2010 21:31

Post » Wto wrz 24, 2013 17:31 Re: Poszukuję spokojnego kota akceptującego dzieci

dora1020 dzięki za info :)

Powiem tak... Ciężko mi jak diabli. Bo myślę, analizuję, rozmawiam. Chcę podjąć jak najlepszą decyzję, tak żeby kociak był szczęśliwy i ja również. Nie uznaję oddawania, to wszystko musi być dograne. Tym bardziej mi ciężko teraz, gdy widzę jak różne są ogłoszenia. Np koty w ogłoszeniu super, w rozmowie nagle słyszę, że nie nadaje się. Koty w ogłoszeniu niezbyt odpowiadające, w rozmowie są anielskie i idealne.
Tak dziwnie ludzie mówią, czasem wciskają na siłę... A ja muszę to przefiltrować teraz...

Mam upatrzoną trójkę.
Kotka i 2 koty. Zdaję sobie sprawę, że zaraz może ich nie być - może nawet już. Ale muszę jakoś podjąć właściwą decyzję, a to takie trudne... Który będzie najlepszy, którego opis jest szczery itp...

Miseczki i transporter czekają... Dziś zakupione.
Jeszcze reszta.

ps. Kot ma mieć swoje leżenie, czy wystarczy mu jakiś kocyk gdzieś??

Magda86

Post » Wto wrz 24, 2013 17:41 Re: Poszukuję spokojnego kota akceptującego dzieci

Magda86, którego kotka byś nie wybrała, to i tak będzie świetny wybór, bo one wszystkie potrzebują domu :ok:

Ogłoszenia powinny być szczere, bo każdemu zależy raczej, żeby kotek nie wracał z adopcji - to dla niego ogromny stres...

U mnie koty same sobie wybrały swoje miejsca ;)

Jedyne narzucone przez nas, to hamaczki na grzejnikach, ale tym chyba żaden kot nie pogardzi :)
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Wto wrz 24, 2013 17:49 Re: Poszukuję spokojnego kota akceptującego dzieci

Acha :) Hehe dobrze, że nie kupiłam ;)

Serce wybrało :) Mam nadzieję, że jak zwykle się nie myliło :)

Magda86

Post » Wto wrz 24, 2013 17:59 Re: Poszukuję spokojnego kota akceptującego dzieci

Magda86 pisze:Acha :) Hehe dobrze, że nie kupiłam ;)

Serce wybrało :) Mam nadzieję, że jak zwykle się nie myliło :)

:lol:

No jeżeli ma być jak zwykle, to na pewno się nie myliło :ok:
Obrazek

Bagienka

Post » Wto wrz 24, 2013 18:28 Re: Poszukuję spokojnego kota akceptującego dzieci

Magda86 pisze:ps. Kot ma mieć swoje leżenie, czy wystarczy mu jakiś kocyk gdzieś??

:lol:
Kot będzie leżał tam, gdzie sam uzna za stosowne.
Nie inwestuj w legowiska. Czas pokaże, czy warto.
Jedyne legowisko akceptowane przez moje koty, to takie na parapet. Zwłaszcza, gdy pod nim kaloryfer grzeje.
Poza tym, trzeba się trochę posunąć i kawałek łóżka udostępnić. Jedna z moich kotek wymogła dodatkową= własną poduszkę. 8)
Ostatnio edytowano Wto wrz 24, 2013 18:28 przez MaybeXX, łącznie edytowano 1 raz

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Wto wrz 24, 2013 18:28 Re: Poszukuję spokojnego kota akceptującego dzieci

Magda86 pisze: koty w ogłoszeniu super, w rozmowie nagle słyszę, że nie nadaje się. Koty w ogłoszeniu niezbyt odpowiadające, w rozmowie są anielskie i idealne.

Nie rozumiem takich rzeczy :evil: Potem się dziwić, że ludzie podchodzą sceptycznie do ogłoszeń.Dziewczyna z forum zdecydowała się dawno temu na moją kotkę, bo ...nie była idealna.Pisałam, że gryzie, że potrafi drapnąć, zupełnie nie miziasta.Ma super domek, jest jednym z piękniejszych kotów na forum i jest miziakiem.Nie była, naprawdę.Wolę eksponować wady, żeby nie było rozczarowania, ale piszę zawsze szczerą prawdę.Tak jest najbezpieczniej dla wszystkich.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto wrz 24, 2013 19:07 Re: Poszukuję spokojnego kota akceptującego dzieci

ewar cóż też nie rozumiem ludzi, wcale nie pomagają tym co robią...
MaybeXX i poduszka się znajdzie :lol:

Nooo to trzymajcie kciuki teraz ;)

Magda86

Post » Wto wrz 24, 2013 20:06 Re: Poszukuję spokojnego kota akceptującego dzieci

Kropka XL masz pieknego kota do adopcji. Chętnie pomogę Ci wyadoptować tego przystojniaka. Szczegóły omówimy na pw.

hugulaśny

Od: Nie gru 04, 2011 23:21

Post » Wto wrz 24, 2013 21:01 Re: Poszukuję spokojnego kota akceptującego dzieci

Magda86 pisze:ewar cóż też nie rozumiem ludzi, wcale nie pomagają tym co robią...
MaybeXX i poduszka się znajdzie :lol:

Nooo to trzymajcie kciuki teraz ;)

A zdradzisz nam tajemnicę wyboru? :P
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Wto wrz 24, 2013 21:35 Re: Poszukuję spokojnego kota akceptującego dzieci

Hmm dokładnie powiem jak już będzie w domku, żeby nie zapeszyć :)
Powiem tylko, że jest to Kotka :)

Magda86

Post » Wto wrz 24, 2013 21:39 Re: Poszukuję spokojnego kota akceptującego dzieci

hugulaśny pisze:Kropka XL masz pieknego kota do adopcji. Chętnie pomogę Ci wyadoptować tego przystojniaka. Szczegóły omówimy na pw.

Dzięki wielkie!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto wrz 24, 2013 21:43 Re: Poszukuję spokojnego kota akceptującego dzieci

Magda86 pisze:Hmm dokładnie powiem jak już będzie w domku, żeby nie zapeszyć :)
Powiem tylko, że jest to Kotka :)

:ok:

To czekamy i kciuki trzymamy :ok:
Obrazek

Bagienka

[poprzednia][następna]