Puma i Arek. Arek ma DT! Puma ma dom stały! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lis 08, 2013 15:25 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Proszę, zajrzyjcie do tego wątku: viewtopic.php?f=13&t=158156 i jak najdokładniej, bez owijania w bawełnę, opiszcie, jak bardzo Arek i Puma wymagają opieki weterynaryjnej. Konkretnie - jak bardzo obciążające jest to dla opiekuna?

Tylko bez ściemy, proszę. Chyba nie chcecie, by koty trafiły do domku, który nie zajmie się nimi tak, jak tego wymagają?

Wasylisa

Od: Sob lis 02, 2013 14:43

Post » Sob lis 09, 2013 9:29 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Wasylisa, bardzo słusznie :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lis 09, 2013 10:11 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Trzymam kciukasy za Panów Kotów :ok: :ok:
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Sob lis 09, 2013 10:40 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Wasylisa pisze:Proszę, zajrzyjcie do tego wątku: viewtopic.php?f=13&t=158156 i jak najdokładniej, bez owijania w bawełnę, opiszcie, jak bardzo Arek i Puma wymagają opieki weterynaryjnej. Konkretnie - jak bardzo obciążające jest to dla opiekuna?

Tylko bez ściemy, proszę. Chyba nie chcecie, by koty trafiły do domku, który nie zajmie się nimi tak, jak tego wymagają?

Wasyliso-Julia jest bardzo zajęta, ale na pewno odpisze, mało bywa na forum, bo opieka nad zwierzakami w schronie to harówa bez końca, a przeciez jeszcze ma choraski na DT

Edit.-jest w pracy, po pracy na pewno wejdzie na Miau-właśnie sms-owałam z Nią.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob lis 09, 2013 19:22 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Kasieńko dziękuję :1luvu: , już odpisałam :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Nie lis 10, 2013 16:21 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Mam nadzieję, że dostaną szanse na dom, to ich jedyna szansa :( :( :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Nie lis 10, 2013 16:30 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Ale biedne kociaki. Trzymam kciuki za dom dla nich, cudowni są.
:)

Trzynastka

Od: Wto lis 05, 2013 16:21

Post » Nie lis 10, 2013 16:32 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Dziękujemy w ich imieniu!!!! :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie lis 10, 2013 16:36 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Szkoda, że mieszkamy tak daleko i nie możemy ich wziąć chociaż na DT. Każda zima w schronisku dla takiego staruszka to ciężkie przeżycie...

Trzynastka

Post » Nie lis 10, 2013 16:42 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Transport to nie problem-Wy juz macie wybrane koty na DT, a im dom na dożycie jest potrzebny :( :(
Wasylisa i Jej dom, to dla nich jedyna szansa, innej nigdy nie miały i boję się, że juz nie dostaną :cry: :cry: :cry:
U mnie na dom czeka Wituś-duże ciałko z duszą małego zajączka-kochany miziak, ale nikt nawet o niego nie pyta :(
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie lis 10, 2013 16:47 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Im potrzebny stabilny finansowo DT, który ma świadomość, że może zostać DS bez wyboru, dlatego nawet nie proponowaliśmy... Trzymam kciuki, mam nadzieję, że niedługo będą grzały się w jakimś przytulnym domu :)

Trzynastka

Post » Nie lis 10, 2013 16:50 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Serce mi pęka na myśl, że nigdy nie zaznają domu, że odejdą w schronie nie znając miłości i troski, domowego ciepła. :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie lis 10, 2013 18:38 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Trzynastka pisze:Im potrzebny stabilny finansowo DT, który ma świadomość, że może zostać DS bez wyboru, dlatego nawet nie proponowaliśmy... Trzymam kciuki, mam nadzieję, że niedługo będą grzały się w jakimś przytulnym domu :)

Jeśli kot jest specjalnej troski i droższy w utrzymaniu/leczeniu, albo DT pęka w szwach od ilości zwierząt pod swoim dachem, robimy zbiórki i zawsze jakoś wspólnymi siłami wspomagamy jak możemy. Na leczenie Arka i Pumy mamy nasze wspólne pieniądze, w ich przypadku wyjątkowo nie brak finansów jest problemem. Jak pisałam na wątku Wasylisy, oba koty możemy odpicować przed przekazaniem do DT/DS, jak również w ramach wyprawki przekażemy po worku specjalistycznej karmy.
Może jestem niepoprawną optymistką, ale myślę, że jak się chłopaków raz na prostą wyprowadzi, to w domowych warunkach, przy odpowiedniej diecie, nie będą "kosztowni" bardziej, niż młodsze, zdrowe koty. Pisałam i powtórzę raz jeszcze - dla nich najlepszym lekarstwem byłby ciepły dom :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Nie lis 10, 2013 18:47 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Mam i tak nadzieję, że Wasylisa się na nie zdecyduje. I za to trzymam kciuki najmocniej :)

Trzynastka

Post » Wto lis 12, 2013 18:54 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Niestety-one nie zostały wybrane :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

[poprzednia][następna]