Gingembre w DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro maja 22, 2013 12:32 Re: Gingembre (Imbir)coraz grubszy - będzie drugi Garfie

No to odrobinę nieśmiałym przy pierwszym spotkaniu się wywali :ok:
Napisałam do ewar z prośbą o pomoc przy wymyśleniu imienia. Ewar ma fajne pomysły na imiona :wink:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pon cze 03, 2013 9:08 Re: Gingembre (Imbir)coraz grubszy - będzie drugi Garfie

Jest fajne zapytanie o Gingembre. Dom z kotem.
Zobaczymy.
Gingembre jest niesłychanie żarłoczny. Jedzenie to podstawa jego egzystencji. Wyjada jedzenie psom, i wciąz mysli o jedzeniu.
I tyje. :evil:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon cze 03, 2013 10:45 Re: Gingembre (Imbir)coraz grubszy - będzie drugi Garfie

Za domek :ok: :ok: :ok:
Obrazek

nelka83

Post » Pon cze 03, 2013 10:53 Re: Gingembre (Imbir)coraz grubszy - będzie drugi Garfie

No to kciuki :ok:
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Śro cze 05, 2013 8:50 Re: Gingembre (Imbir)coraz grubszy - będzie drugi Garfie

Pani mi odpisała wczoraj -że już właśnie wczoraj adoptowała kota z Wrocławia.
Albo to prawda, albo tak napisała - bo poprosiłam ją o adres.
Nieistotne.

Robie mu nowe ogłoszenia. To naprawdę fajny kot.

Patmol

Post » Śro cze 05, 2013 8:57 Re: rudy jak kot. leniwy jak kot, łakomy jak kot-czyli Ginge

Buuuu :(
Widocznie to nie był TEN dom :roll:

No to trzymamy nadal za poszukiwanie tego jedynego, już na zawsze :ok: :ok: :ok:
Obrazek

nelka83

Post » Śro cze 05, 2013 9:18 Re: rudy jak kot. leniwy jak kot, łakomy jak kot-czyli Ginge

Na pewno w końcu ktoś rozsądny się odzewie :mrgreen:

Kupiłam psom TOTW -nie wiem czy psom zasmakuje, ale 8) na pewno będę musiała ukrywać przed Gingembre miseczki z psim jedzeniem

Patmol

Post » Śro cze 05, 2013 9:52 Re: rudy jak kot. leniwy jak kot, łakomy jak kot-czyli Ginge

Zadzwoniła pani, ze chce Rudego
ale, że ona przyjedzie po niego busem (mieszka poza Legnicą) i czy on jej w tym busie nie podrapie - jak go będzie wiozła :?

Patmol

Post » Śro cze 05, 2013 9:56 Re: rudy jak kot. leniwy jak kot, łakomy jak kot-czyli Ginge

Patmol pisze:Zadzwoniła pani, ze chce Rudego
ale, że ona przyjedzie po niego busem (mieszka poza Legnicą) i czy on jej w tym busie nie podrapie - jak go będzie wiozła :?

8O :|
Ja przepraszam, ale śmiać mi się chce - z niemocy chyba :oops:
Obrazek

nelka83

Post » Śro cze 05, 2013 9:59 Re: rudy jak kot. leniwy jak kot, łakomy jak kot-czyli Ginge

Jak ktoś chce wież kota na rękach w busie (jakieś 30-40 km)-to raczej niewielkie ma pojęcie o kotach.
Takie filmowe pojecie -o kocie Garfieldzie.
Pierwsze jej pytanie było Czy on jest za darmo?
a drugie o ten bus :?

Patmol

Post » Śro cze 05, 2013 10:01 Re: rudy jak kot. leniwy jak kot, łakomy jak kot-czyli Ginge

Oj dziwni ludzie czasem dzwonią, bardzo dziwni... Odechciewa się wtedy wszystkiego :roll:
Ale trzeba wierzyć, że już niedługo odbierzesz właściwy telefon :ok:
Obrazek

nelka83

Post » Śro cze 05, 2013 10:05 Re: rudy jak kot. leniwy jak kot, łakomy jak kot-czyli Ginge

I pytają o rzeczy napisane w ogłoszeniu - np. o wiek kota 8)

Teraz Rudy ma takie ogłoszenia

Jeśli chcesz mieć w domu, swojego własnego, całkiem osobistego kota, takiego w typie Garfiego - adoptuj rudo-białego Gingembre zwanego pieszczotliwiej Imbir.
Gingembre jest zawsze zadowolony, prawie zawsze głodny i prawie zawsze leniwy. Ma ok roku. Lubi inne koty, umie bawić się z kotami, ale woli sobie z nimi leżeć, niż wariować. Przede wszystkim lubi leżeć i sennie obserwować, czy gdzieś może ktoś nie chciałby go czymś dobrym poczęstować.
Idealnie korzysta z kuwety. Dobrze czuje się w domu. Nie nadaje się na kota, który będzie wychodził poza mieszkanie czy domek. To domowy kotek.

Gingembre szuka domu odpowiedzialnego. Warunkiem adopcji jest wcześniejsze spotkanie, rozmowa i podpisanie umowy adopcyjnej, która zobowiązuje do należytej opieki nad kotem.
Gingembre jest bardzo fajnym kotem. Zatrzymałabym go dla siebie, ale mam już trzy swojego koty ( w tym jednego rudego Garfiego -bardzo podobny typ). Gingembre świetnie czułby się w domu z kotem, a także w domu ze spokojnym psem.

Patmol

Post » Śro cze 05, 2013 10:12 Re: rudy jak kot. leniwy jak kot, łakomy jak kot-czyli Ginge

Ogłoszenie moim zdaniem ok - krótkie, zwięzłe i na temat. Jakieś telefony są więc jest dobrze :wink: .A jak umilkną to nowy tekst i nowe fotki się puści :ok:
Obrazek

nelka83

Post » Śro cze 05, 2013 10:19 Re: rudy jak kot. leniwy jak kot, łakomy jak kot-czyli Ginge

Na razie (dzisiaj) wklepałam ze 4 8) na tych najpopularniejszych.
Jak będę miała czas -to klepnę jeszcze z 10.

Jak ogłaszałam rudego Garfiego -dzwoniło po kilkanaście telefonów dziennie przez kilka dni.
I też prawie zawsze pierwsze pytanie było
Czy on jest za darmo?

Patmol

Post » Śro cze 05, 2013 10:29 Re: rudy jak kot. leniwy jak kot, łakomy jak kot-czyli Ginge

Patmol, teraz sezon maluchowy to i starszaki takiego brania nie mają. Ale to minie więc warto klepać ogłoszenia ile wlezie :wink:
Mnie też często pytali czy za darmo, ale bardziej ze zdziwieniem :D No bo jak to - kota wyleczyła, zaszczepiła, przetestowała, odrobaczyła i wycięła, a oni nic nie muszą zwracać 8O ? Dla wielu jest to niepojęte, że ktoś "wsadza" w kota nie małe pieniądze i oddaje go (często z wyprawką) "za darmo" :)
Obrazek

nelka83

[poprzednia][następna]