anna57 pisze: Może tak następnym razem zastanowić się nad tym, co sie pisze, zanim wywoła się następną aferę na miau.pl
ależ jeśli się po to siedzi na miau żeby robić z tyłka wzięte afery to po co się zastanawiać nad tym co się pisze

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
anna57 pisze: Może tak następnym razem zastanowić się nad tym, co sie pisze, zanim wywoła się następną aferę na miau.pl
zastanów się dlaczego większość rozsądnych fundacji startujących na miau darowało sobie dalszy pobyt tutaj i wypisało się z jazd jak powyższajaaana pisze: Ale spróbuj spojrzeć neutralnym okiem, na miau trudno znaleźć informacje, które odróżniałyby KP od innych.
.
fuerstathos pisze:jaaana pisze:
fuerstathos - kolejność cytatów zmieniłaś.
nie, skopiowałam dokładnie tak, jak zostało to wstawione w tamtym wątku
jaaana pisze:
Ulotka natomiast ma zachęcać do wzięcia kota przez ludzi, którym wcześniej do głowy nie przyszło, by mieć kota (lub drugiego, trzeciego itd). Dlatego ich treści nie powinno się porównywać.
.
jaaana pisze:[...]
kasia_5000 - ogłoszenie kierowane jest do innej grupy ludzi, do tych, którzy chcą kota. Sami chcą.
Ulotka natomiast ma zachęcać do wzięcia kota przez ludzi, którym wcześniej do głowy nie przyszło, by mieć kota (lub drugiego, trzeciego itd). Dlatego ich treści nie powinno się porównywać.
[...]
kasia_5000 pisze:jaaana pisze:[...]
kasia_5000 - ogłoszenie kierowane jest do innej grupy ludzi, do tych, którzy chcą kota. Sami chcą.
[...]
No tak, tylko zdarza się, że Ci co chcą, nigdy wcześniej nie mieli kota i jak widzą takie malutkie puchate kuleczki, to też nie myślą o problemach...
Powiem więcej, niektórzy z nich dopiero chcą kota, jak przeczytają takie ogłoszenie i zobaczą zdjęcia.
Miałam już takie telefony, które zaczynały się:
"Dzień dobry, widziałam ogłoszenie kotka ... i zakochałam się. W sumie to nie myślałam wcześniej o kocie, ale ... jest taki cudowny!..."
moorland pisze:jaaana, ależ ulotka ma prawo się nie podobać jak najbardziej, nawet mi się może nie podobać przecież. Ale co za różnica jeśli dzięki niej pozyska się DT, jak już pisałam wcześniej, nawet jak zgłosi się 10 i 9 odpadnie na rozmowach to i tak ostanie się ten jeden, który będzie tymczasował, a może żaden się nie ostanie, ale próbować trzeba. Tu chodzi o to raczej co było napisane po, jak uważam, rzeczowej odpowiedzi fuerstathos właśnie nt ulotki.
jaaana pisze:kasia_5000 pisze:jaaana pisze:[...]
[...]
No tak, tylko zdarza się, że Ci co chcą, nigdy wcześniej nie mieli kota i jak widzą takie malutkie puchate kuleczki, to też nie myślą o problemach...
Powiem więcej, niektórzy z nich dopiero chcą kota, jak przeczytają takie ogłoszenie i zobaczą zdjęcia.
Miałam już takie telefony, które zaczynały się:
"Dzień dobry, widziałam ogłoszenie kotka ... i zakochałam się. W sumie to nie myślałam wcześniej o kocie, ale ... jest taki cudowny!..."
No to skorzystam z okazji i radośnie wepchnę oba, dodając gratis trzeciego, który właśnie wrócił z nieudanej adopcji.
Powyższe napisałam bez żadnych podtekstów, kierowana jedynie chęcią zakończenia bezsensownej dyskusji.
kasia_5000 pisze:I jak ktoś mi pisze, że ulotka ma zaczynać się słowami:KotkaWodna pisze:Gretta pisze:Pamiętam z forum post mniej więcej takiej treści:Siedzę sobie przy stole jedząc ciastko i nagle widzę pełznącą po obrusie glistę kocią.
Jeśli jesteś gotowa stawić czoło takiemu wyzwaniu, zostań naszym domem tymczasowym.
padłam kwicząc![]()
a wiesz, że to byłby niezły tekst do ulotki mimo wszystko? ^^
to zastanawiam się skąd taka chęć generalizowania i to w negatywnym kierunku?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 33 gości