PILNIE POTRZEBNY TDT NA TYDZIEŃ!! TRÓJMIASTO (4 i 5str)!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 29, 2012 0:21 Re: Gdańsk - 6 kociąt na Dolnym Mieście potrzebuje pomocy!

Adzi-żartuję :D

ale chcę być dobrze zrozumiana.
Ja nie wybrzydzam tylko mam szczególną sytuację :
Mam 2 dzikuny które mają już po 8-9 mies (o dziwo są nieduże) a mimo to spierniczają przed człowiekiem -ja się je złapie co najwyżej przy jedzeniu,inaczej-bez szans, to jeden podgryza na szczęście lekko i się wyrywa, a drugi truchleje.
oba krówki -muszą być po mega dzikej matce i we krwi mają strach przed człowiekiem.
prawda jest taka że u mnie też nie ma kto oswajać i na to też nic nie poradzę.
ponieważ z różnych względów muszę się rozkocić do zera i na razie nie przyjmuję nowych, to nie chcę żadnych kotów na dt-teraz mam 16 sztuk kota do wydania ..
i to jest jedyny wyjątek-aby się rozkocić najprawdopodobniej, jeśli nic się nie zmieni, to muszę się lekko dokocić :roll:
bo wiem dobrze że nikt tych dwóch dzikunów ani w parze ani pojedynczo ode mnie nie weżmie i będą musiały skończyć jak Skórki-czyli jako wolnożyjące, samych też nikt nie weżmie.. (reszta jest poparowana-mają swoje miłości od dawna więc nie mogę im tego burzyć :oops: np. Maciuś od Adzi z Cygankiem z Palucha :kotek: :kotek: -para gejów :1luvu: )
i aby uniknąć wypuszczenia tych dwóch krówków wiem, że jedyną dla nich szansą jest dokocić ich dziewczynkami-ładnymi, innymi niż oni, no i mega miziastymi.-bo wydałam już masę dwupaczków i wiem że da się "wepchnąć" domkowi parkę-1 miziak drugi tzw. "w swoim tempie", natomiast nikt nie weżmie parki dzikusów. To nie moje wymogi-takie są wymogi domków i w sumie się nie dziwię-jak ktoś dostaje miziaka to z reguły zgadza się wziąć drugiego niemiziaka..
jednocześnie nie może to też być lękliwa dziewczynka-teraz dokociłam ich buranią Pusią-była urocza miziasta bucząca a im bardziej się z nimi kumplowała tym bardziej przejmowała ich cechy-do tego stopnia że ostatnio już bała się mojego dotyku :roll: (jest u mnie już ze 3 tyg)-po prostu-zamiast oni stawać się pod jej wpływem bardziej proludzcy to ona zaczęła mi dziczeć.-moze była zbyt nieśmiała-dlatego chcę odważną aby nia była pod ich wpływem.
w końcu wylądowała w drugim pokoju z miziakami aby znowu się rozmiziała..

dlatego zróbmy tak-po dt u Jakkolwiek, jak się okaże jaki ma charakter marmurka i jaki ma czarnulka to wtedy zdecyduję-jeśli okażą się wystarczająco śmiałe i miziaste to może nawet wezmę obie-jeśli nie to niestety, będę szukać dalej-wszystko będzie zależało od rozwoju sytuacji.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon paź 29, 2012 8:49 Re: PILNIE POTRZEBNY DT NA TYDZIEŃ!! TRÓJMIASTO (4 i 5str)!

Temat zmieniony, lecę na polowanie. Trzymajcie kciuki, żebym chłopa wzięła, nie babę :mrgreen:

Czarnuszek siedzi już u mnie w łazience, odpchlony, odrobaczony i bardzo niezadowolony.

jakkolwiek

Od: Nie paź 14, 2012 8:36

Post » Pon paź 29, 2012 12:47 Re: PILNIE POTRZEBNY DT NA TYDZIEŃ!! TRÓJMIASTO (4 i 5str)!

napisz w tytule TDT żeby się rzucało w oczy- to łatwiej znależć :D

trzymam za łapankę :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pon paź 29, 2012 13:07 Re: PILNIE POTRZEBNY DT NA TYDZIEŃ!! TRÓJMIASTO (4 i 5str)!

smarti pisze:napisz w tytule TDT żeby się rzucało w oczy- to łatwiej znależć :D

trzymam za łapankę :ok:

Już zmieniam :)
Kocurek złapany jak zapisałam wyżej, został siłą wymiziany, chwilę pomruczał, przetarłam brzuszek wacikiem z ciepłą wodą, znów pomruczał, podrapał mnie i zwiał pod szafkę :D Co jeszcze mogę zrobić?
Fajny jest, śliczny, ma białą muchę i majty. Nawet nie taki straszny cykor jak na dzikuska. :1luvu:

jakkolwiek

Post » Pon paź 29, 2012 16:51 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT NA TYDZIEŃ!! TRÓJMIASTO (4 i 5str)!

dawaj fotki :twisted: a kiedy łapiesz resztę w tym marmuraski? :(
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon paź 29, 2012 17:38 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT NA TYDZIEŃ!! TRÓJMIASTO (4 i 5str)!

Goyka pisze:dawaj fotki :twisted: a kiedy łapiesz resztę w tym marmuraski? :(

A dam :) Za godzinkę zrobię i wrzucę. Twojego ulubionego marmurka i resztę łapię jak wrócę do Gdańska- za tydzień :)

Maluch miał 3 godziny na przemyślenie sytuacji w samotności. Teraz śpi na moich kolanach, wcześniej dał mi buziaka i został oprowadzony po mieszkaniu :D Genialny kot :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Miałam właśnie telefon od pani, która chce koteczkę, ale już za nic nie zdążę przed wyjazdem tego ogarnąć. Obiecała poczekać tydzień, mówi, że nie będzie szukać więcej.

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon paź 29, 2012 18:28 przez jakkolwiek, łącznie edytowano 1 raz

jakkolwiek

Post » Pon paź 29, 2012 18:23 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT NA TYDZIEŃ!! TRÓJMIASTO (4 i 5str)!

Wspaniale :ok: :ok: :ok: szkoda, że nie znalazł się TDT na tydzień :( teraz tak zimno szkoda, że nie mogą poczekać na domki w cieple :(
Obrazek

Goyka

Post » Pon paź 29, 2012 19:03 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT NA TYDZIEŃ!! TRÓJMIASTO (4 i 5str)!

Goyka pisze:Wspaniale :ok: :ok: :ok: szkoda, że nie znalazł się TDT na tydzień :( teraz tak zimno szkoda, że nie mogą poczekać na domki w cieple :(

Szkoda, szczególnie dla tej jednej, na którą jest chętna. Można by zawieźć do weta, potrzymać jeden dzień i oddać, to nie jest duży problem, a kotek już miałby dom :wink:

jakkolwiek

Post » Pon paź 29, 2012 19:48 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT NA TYDZIEŃ!! TRÓJMIASTO (4 i 5str)!

A ten czarnulek jedzie do smarti czy gdzie?
Obrazek

Goyka

Post » Pon paź 29, 2012 19:57 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT NA TYDZIEŃ!! TRÓJMIASTO (4 i 5str)!

Goyka pisze:A ten czarnulek jedzie do smarti czy gdzie?

Po czarnulka przyjeżdża dziś babeczka, wyżej o niej pisałam. Domek niewychodzony, kastracja będzie, kiedyś dawno był w domu rasowy pies (suka), ale przy cesarce zmarła. Miot był odchowany i sprzedany. Z kotami żadnego doświadczenia, ale wydaje się być ogarnięta- powiem jej co i jak :)
Ostatnio edytowano Pon paź 29, 2012 20:02 przez jakkolwiek, łącznie edytowano 1 raz

jakkolwiek

Post » Pon paź 29, 2012 20:01 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT NA TYDZIEŃ!! TRÓJMIASTO (4 i 5str)!

Ula, prężnie działasz :ok: maluszek śliczny, czarne są najfajniejsze :)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon paź 29, 2012 20:06 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT NA TYDZIEŃ!! TRÓJMIASTO (4 i 5str)!

Marea pisze:Ula, prężnie działasz :ok: maluszek śliczny, czarne są najfajniejsze :)

Dziękuję Obrazek

Mały ma srakę :mrgreen: Musiałam mu pół tyłka myć, żeby był odpicowany i pachnący na przyjazd mamy zastępczej.

jakkolwiek

Post » Pon paź 29, 2012 20:07 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT NA TYDZIEŃ!! TRÓJMIASTO (4 i 5str)!

jakkolwiek pisze:
Goyka pisze:Wspaniale :ok: :ok: :ok: szkoda, że nie znalazł się TDT na tydzień :( teraz tak zimno szkoda, że nie mogą poczekać na domki w cieple :(

Szkoda, szczególnie dla tej jednej, na którą jest chętna. Można by zawieźć do weta, potrzymać jeden dzień i oddać, to nie jest duży problem, a kotek już miałby dom :wink:

a nie można znależć jakiegoś weta co by taniutko przetrzymał?

będzie te maluchy ktoś karmił jak Ciebie nie bedzie?

smarti

Post » Pon paź 29, 2012 20:13 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT NA TYDZIEŃ!! TRÓJMIASTO (4 i 5str)!

smarti pisze:
a nie można znależć jakiegoś weta co by taniutko przetrzymał?

będzie te maluchy ktoś karmił jak Ciebie nie bedzie?

W tej kamienicy, w której żyją maluchy jest dziewczyna, która znosi im jedzenie- żadne luksusy (karma dla psów + jakieś resztki, swojego kota też tak karmi...), ale zawsze coś. Koty też mają karmicielkę, starszą panią, która przychodzi codziennie z mokrym i suchym, też nie jakimś rewelacyjnym, ale zawsze coś. Przydałoby się coś więcej im podrzucić, ale z głodu nie umrą...

A na weta już trochę późno, jutro po południu wyjeżdżam. Chyba, że ktoś przejmie pałeczkę na tydzień.

jakkolwiek

Post » Pon paź 29, 2012 20:59 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT NA TYDZIEŃ!! TRÓJMIASTO (4 i 5str)!

Halo 3miasto!! Nikt przez tydzien nie wygospodaruje kata dla maluchow? Ile ich tam zostalo tych malentasow? Chyba 2 czarne i 2 marmurki tak? Hotelik zazwyczaj kosztuje 10-15zl za dobe za sztuke więc za tydzien wyszloby 400zl za wszystkie :/
Obrazek

Goyka

[poprzednia][następna]