PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 10, 2012 8:40 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

Podnosze

Monika1983

Od: Pt sie 20, 2010 0:50

Post » Śro paź 10, 2012 9:43 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

podnoszę, Pimpuś nie spadaj :)
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro paź 10, 2012 10:15 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

ja też podrzucę Pipunia.

Dziewczyny, Sabinko pisz o nim. Nawet jak to są bele jakie wieści to zawsze wieści.
Samo podrzucanie nie wystarczy.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro paź 10, 2012 10:36 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

Pakiet 130 ogłoszeń u CA zmówiony opłacony .Jutro pojawi się u mnie wydarzenie na FB , P.Sabino co Pani myśli o kroplach Bacha albo innych na uspokojenie? Oraz RC-Calm ? może to pomoże ? miała Pani kiedyś okazję wypróbować na innym kocie ?Oczywiście w mojej gestii będzie zakupienie kotu suchego i kropli.

Monika1983

Post » Śro paź 10, 2012 10:37 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

Muszę się chwytać każdej możliwości jeśli to Pimpkowi pomoże

Monika1983

Post » Śro paź 10, 2012 11:58 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

Monika1983 pisze:Pakiet 130 ogłoszeń u CA zmówiony opłacony .Jutro pojawi się u mnie wydarzenie na FB , P.Sabino co Pani myśli o kroplach Bacha albo innych na uspokojenie? Oraz RC-Calm ? może to pomoże ? miała Pani kiedyś okazję wypróbować na innym kocie ?Oczywiście w mojej gestii będzie zakupienie kotu suchego i kropli.

Calm karmą jest dobrą można zakupić bedziemy podawać, jadł ją Redzik i Basia...
mozemy zamówić ją po cenach fundacyjnych ale nie mamy kasy, stan konta bliski 0zł
skoro feliwey nie działa to...
krople Bacha mogą pomóc też mozesz kupić... i ustal jak podawać

ObrazekObrazek
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro paź 10, 2012 12:01 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

ASK@ pisze:ja też podrzucę Pipunia.

Dziewczyny, Sabinko pisz o nim. Nawet jak to są bele jakie wieści to zawsze wieści.
Samo podrzucanie nie wystarczy.

nie wiem co na to Sabina ale wczoraj wieczorem rozmawiałam przez tel z Sabiną z kociarni dośc późnym wieczorem i Pimpek miał swobodnie chodzić w efekcie tak krzyczał i wył ze złosci na koty i na wymuszony spacer że nie mozna było rozmawiać przez zestaw słuchawkowy (w kociarni zawsze trzeba mieć wolne ręce)
sytuacja nie fajna i tak co dzień...
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro paź 10, 2012 13:19 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

:( ...przy mnie nigdy nie wył , bardzo proszę o szansę dla niego on nigdy nie był w takiej sytuacji .Sprawdzałam na allegro ceny karmy 4kg-146 zł ,jeśli macie taniej to jeszcze lepiej

Monika1983

Post » Śro paź 10, 2012 13:25 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

Dostałam wiadomość że jutro w contraście o 18 będzie spotkanie w sprawie kotów .Muszę się tam pojawić i naświetlić sprawę Pimpusia choć zdrowie dalej fatalne .Może ktoś tam z was będzie mogłabym dać kasę na pokarm?

Monika1983

Post » Śro paź 10, 2012 13:29 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

Monika1983 pisze::( ...przy mnie nigdy nie wył , bardzo proszę o szansę dla niego on nigdy nie był w takiej sytuacji .Sprawdzałam na allegro ceny karmy 4kg-146 zł ,jeśli macie taniej to jeszcze lepiej

To stres.To nawał kotów i obce miejsce.Bezpiecznie czuje sie w swojej klatce czy klitce.
pamietam jak moja córka szła po raz pierwszy do przedszkola i psycholog mi powiedział,że to jak wrzucenie dziecka do czarnej, głębokiej studni. Bez dna. Zmroziło mnie jak sobie to wyobraziłam. Danka strasznie przeżywała chodzenie do przedszkola i skończyło się na "zapaści "chorobowej.
Ile razy mam nowego-z problemami kota ile razy kot idzie do domu to mi się ciągle te słowa przypominają.

Wiem, nie każdy dzieciak i kot reaguja tak samo ale Pimpuś ma w sobie noc. Czuje się osaczony i sam.Do tego tabun kotów.

Monika, napisz w tytule prośbę o wsparcie na karmę.Może ktoś ma do odstąpienia.
Obrazek

ASK@

Post » Śro paź 10, 2012 13:52 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

Pimpuś od wczoraj chodzi wolno po kociarni, a raczej tylko na chwilę się wymyka na bawialnię i drze się w niebo głosy. inne koty zamknięte.
RC CALM moża kupic ale proponuję mniejszy tani woreczek, bo jak nie zadziała- szkoda pieniążków. codziennie dostaje e-nisyl który też ma działanie p. stresowe. feliway jest pod nim w odległości może 60 cm w kontakcie. kocimięta jest polewana do jego boksu kilka razy dziennie. krople bacha miałam, niestety wyrzuciłam, szkoda. nigdy ich nie używałam- nie wiem jakie mają działanie. zażywała je kiedyś moja znajoma i była zadowolona.
karolina dziś się zaloguje i wypowie na jego temat. też z nim pracuje codziennie.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro paź 10, 2012 13:55 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

Może i nie szkoda ,ze wywaliłaś.W homeopatii nie stosuje sie tych samych leków tylko dobiera składniki indywidualnie do kota i jego charakteru,problemu. Dlatego homeopaci zadają tak szczegółowe pytania od zachowania do kupencji włącznie.
Obrazek

ASK@

Post » Śro paź 10, 2012 15:06 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

Podbijam

Monika1983

Post » Śro paź 10, 2012 15:59 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

Witam!
Jestem pracownikiem Sabiny.
Po pierwsze niema co juz wnikac co dzialo sie z kotem przez ostatnie dwa lata tylko, ze ktos nie zrobil tego a tamtego, trzeba zastanowic sie teraz jaka zapewnic mu przyszlosc i co jest dla niego w danej sytuacji i w jego stanie najlepsze!!!
Kot siedzi w boksie, jest wypuszczany na kociarnie ale terroryzuje inne koty, albo wcale nie wychodzi z boksu!!
Jesli chodzi o kontakt z czlowiekiem to jedynie powącha reke ale zaraz tzrepnie lapa z wielkim sykiem, (osobiscie boje sie tego kota), a jakies zabiegi to przez rekawice, bo inaczej sie nie da a zadna przyjemnosc byc pogryzionym czy zadrapanym :roll:
Osobiscie posiadam kota dzikiego, ktorego wzielam na resocjalizacje do domu na jakis czas, nie dal sie glaskac, tylko syczal, minelo 1,5 roku ( bo go adoptowalam bo zdechl mi prywatny kot) a on nic sie nie zmienil, zero dotykania, tylko syki, chociaz dogaduje sie z reszta kotów. Moim zdaniem nikt by takiego dzikusa nie adoptowal.
Uwazam ze stajnia jest dobrym pomyslem dla Pimpka.W stajni mieszkaja inne 3 koty, ktore sa dobrze traktowane i maja super warunki. Spia w sianie na strychu, maja kuwety, własciciele osobiscie karmia zwierzaki itp. Wrazie czego jest weterynarz!!!! Sama polecilam ta stajnie bo wiem jakie sa warunki i jak traktowane sa tam koty. Dla takiego kotka lepsze to niz siedzenie w boksie, przez rok?? ile??I oddawanie go do stajni nie jest skazywaniem go na smierc ale szansa!!!
Pozdrawiam

Karolina26

Od: Śro paź 10, 2012 15:23

Post » Śro paź 10, 2012 20:06 Re: PILNIE POTRZEBNY DS DLA KOTA,WŁAŚCICIEL NIE ŻYJE. GDYNIA

Podbijam

Monika1983

[poprzednia][następna]