Zaadoptuję kotka-NEM, RAG, SIB, MCO - wznowienie wątku :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 24, 2012 19:50 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;) - nieaktualne ;

A wiecie może ile kosztuje badanie na FeLV i FIV?
I czym mam przewieść kota jeśli nie mam transporterka? Czy jest coś takiego jak transporterek jednorazowy???
Obrazek
'When I'm 80 years old and sitting in my rocking chair, I'll be reading Harry Potter. And my family will say to me: "After all this time?" And I will say: "Always."' - Alan Rickman

Gourmet

Od: Pt maja 06, 2011 17:52

Post » Wto kwi 24, 2012 21:15 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;) - nieaktualne ;

koszt badania ok 80 zł jeśli to test
transporter najlepiej pożyczyć, gdzieś widzialnym jednorazowe kartonówki ale nie znasz kota i nie wiesz jak się zachowa, a karton jest jednak łatwy to sforsowania
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto kwi 24, 2012 21:44 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;) - nieaktualne ;

Zdecydowanie proponuję zakupić transporterek natychmiast. To ważne dla bespieczeństwa :!:
Obrazek

Brudzia

Od: Sob kwi 14, 2012 21:46

Post » Wto kwi 24, 2012 22:10 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;) - nieaktualne ;

dalia pisze:koszt badania ok 80 zł jeśli to test

Gourmet się pyta czy za 80 zł są oba czy pojedynczo. Ona chwilowo nie ma dostępu do intertnetu.
"Czas spędzony z kotem nigdy nie jest stracony." - Colette
Gołąbek [*] Mambo [*]
Obrazek
ZAPRASZAMY! --> viewtopic.php?f=1&t=137109

Meloch

Od: Wto sie 02, 2011 22:06

Post » Wto kwi 24, 2012 22:12 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;) - nieaktualne ;

ja jednak bym zainwestowała w testy jeśli kot ma się stykać z innymi kotami
transporter bym pożyczyła i dopiero po zobaczeniu kotka a przede wszystkim jego wielkości kupiłabym odpowiedni ( z zapasem na to że kociak urośnie)
wiem że osoby które nie miały kota często nie ogarniają wielkości - tak mam przy adopcjach mco - jeśli za rękę nie prowadzę co i gdzie kupić i pozwalam wybrać samemu (kuweta i transporter) to zawsze kupują za małe

test jest razem na felv i fiv jednocześnie
Obrazek

dalia

Post » Wto kwi 24, 2012 22:21 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;) - nieaktualne ;

dalia pisze:ja jednak bym zainwestowała w testy jeśli kot ma się stykać z innymi kotami
transporter bym pożyczyła i dopiero po zobaczeniu kotka a przede wszystkim jego wielkości kupiłabym odpowiedni ( z zapasem na to że kociak urośnie)
wiem że osoby które nie miały kota często nie ogarniają wielkości - tak mam przy adopcjach mco - jeśli za rękę nie prowadzę co i gdzie kupić i pozwalam wybrać samemu (kuweta i transporter) to zawsze kupują za małe

Zawsze lepszy jest większy, więc najlepiej byłoby od razu zainwestować w większy transorter aby uniknąć kiepskich sytuacji pod czas transportu...
Obrazek

Brudzia

Post » Wto kwi 24, 2012 22:50 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;) - nieaktualne ;

Brudzia pisze:
dalia pisze:ja jednak bym zainwestowała w testy jeśli kot ma się stykać z innymi kotami

Zawsze lepszy jest większy, więc najlepiej byłoby od razu zainwestować w większy transorter aby uniknąć kiepskich sytuacji pod czas transportu...

no ale rozmiarów transporterów jest parę, ja w domu mam 4 różne rozmiary- większy to dość nieprecyzyjne określenie
najlepiej kupić taki w którym kot będzie się swobodnie mieścił nawet po zabiegu - a do tego warto zobaczyć jego wielkość bo nie ma sensu kupować największego - trzeba wziąć pod uwagę fakt że kota w tym transporterze trzeba zataszczyć na miejsce tak aby się nie ugiąć pd ciężarem klatki.

jeśli praktycznego coś mogę podpowiedzieć to warto transporter wyłożyć podkładem i mieć jakiś w zapasie
coś takiego
http://www.justbaby.pl/jednorazowe-podk ... 5-szt.html
są różne rozmiary do nabycia w aptece albo Rossmanie
Obrazek

dalia

Post » Wto kwi 24, 2012 23:04 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;) - nieaktualne ;

http://kotcukierek.blogspot.com/2011/10 ... orter.html Ja mam taki i szczerze polecam. Nie jest duży a jest pojemny. Moje dwa dorosle kocury się w nim mieszczą. Dodatkowo mają pecjalny system wentylacji- naprawde czuc, ruch powietrza gdy przylozyc sie reke, ponadto ma w srodku rynienkę w razie gdyby wylala sie kotu woda lub nieszczesnie sie posikal wszystko zbiera sie po bokach w rynience. Mozna latwo nie otwierajac drzwi podac jedzenie i wode. Ja kupilam go za 120. Jest bardzo dobrze skonstruowany i wytrzymały. Zapewnim ze 'maly tygrys 'zmiesci sie bezproblemowo bez koniecznosci siedzenia w wielkiej klatce ;)Obrazek
Obrazek

Brudzia

Post » Wto kwi 24, 2012 23:19 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;) - nieaktualne ;

widzisz Brudzia - ja nie polecam - do niego mój żaden kocur nie wejdzie, dwie kotki zresztą też nie
wydaje się być duży na pierwszy rzut oka i elegancki ale
to jest kot półdługowłosy, nie wiadomo jakie geny się w nim plączą - może być duży i w tym transporterze nie da się ułożyć w miarę swobodnie kota po zabiegu i podać mu kroplówki
i w transporterze potrzebny jest podkład - miski i inne rzeczy nie zdają egzaminu ( no chyba że jedziemy długo, długo, do innego kraju)
np ten moim zdaniem jest lepszy
http://www.zooplus.pl/shop/psy/transpor ... tery/30712
wybór jest ogromny
Obrazek

dalia

Post » Wto kwi 24, 2012 23:43 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;) - nieaktualne ;

dalia pisze:widzisz Brudzia - ja nie polecam - do niego mój żaden kocur nie wejdzie, dwie kotki zresztą też nie
wydaje się być duży na pierwszy rzut oka i elegancki ale
to jest kot półdługowłosy, nie wiadomo jakie geny się w nim plączą - może być duży i w tym transporterze nie da się ułożyć w miarę swobodnie kota po zabiegu i podać mu kroplówki
i w transporterze potrzebny jest podkład - miski i inne rzeczy nie zdają egzaminu ( no chyba że jedziemy długo, długo, do innego kraju)
np ten moim zdaniem jest lepszy
http://www.zooplus.pl/shop/psy/transpor ... tery/30712
wybór jest ogromny

Szczerze mowiac wydaje mi sie, ze nie o tym samym transporterze mowimy. On jest naprawde BARDZO pojemny, kroplowki mozna podawac bez problemu dodatkowo zostawiajac jedna polowkę dachu kot czuję się bezpieczniej. Moi znajomi posiadajacy duzego kota dlugowlosego -Norweskiego z nadwagą.. nie mają rzadnych problemów. Transporter swietnie sprawdza sie w podrozy- po przelozeniu pasow przez raczke, pudlo jest stabilne. Miski mozna wyjac. Wklada sie je gdy jest taka potrzeba. Oczywiscie wybor zostawiam Gourmet. Mam ten transporter i sprawdzilam w wielu stytuacjach , dlatego polecam z serca. Moje koty same do niego wchodzą z przyjenmoscią.

edit: ps- to znalazlam na stronie Transporter przystosowany do przewozu zwierząt o wadze do 11,3 kg i maksymalnej wysokości 35cm. Wymiary transportera:
51x33x35cm. Polecam sprawdzic miarką...
Obrazek

Brudzia

Post » Śro kwi 25, 2012 0:06 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;) - nieaktualne ;

Brudzia pisze:Szczerze mowiac wydaje mi sie, ze nie o tym samym transporterze mowimy. On jest naprawde BARDZO pojemny, kroplowki mozna podawac bez problemu dodatkowo zostawiajac jedna polowkę dachu kot czuję się bezpieczniej. Moi znajomi posiadajacy duzego kota dlugowlosego -Norweskiego z nadwagą.. nie mają rzadnych problemów. Transporter swietnie sprawdza sie w podrozy- po przelozeniu pasow przez raczke, pudlo jest stabilne. Miski mozna wyjac. Wklada sie je gdy jest taka potrzeba. Oczywiscie wybor zostawiam Gourmet. Mam ten transporter i sprawdzilam w wielu stytuacjach , dlatego polecam z serca. Moje koty same do niego wchodzą z przyjenmoscią.

edit: ps- to znalazlam na stronie Transporter przystosowany do przewozu zwierząt o wadze do 11,3 kg i maksymalnej wysokości 35cm. Wymiary transportera:
51x33x35cm. Polecam sprawdzic miarką...

To wcale nie jest duży. Tyle, że dość wysoki.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Śro kwi 25, 2012 0:18 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;) - nieaktualne ;

Gourmet pisze:A wiecie może ile kosztuje badanie na FeLV i FIV?
I czym mam przewieść kota jeśli nie mam transporterka? Czy jest coś takiego jak transporterek jednorazowy???

jesli potrzebujesz moge transporter pozyczyc
do Gdyni mam niedaleko, moge podjechac i podwiezc transporter jak bedziesz jajo odbierac
transporter - torba skladany - duzy mieszcza się dwa spore koty :)
w razie czego leciutki, nie wiem skad jestes ale mozna spokojnie jak cos odelsac poczta, a w tarnsporterze Jajo byłby i bezpieczy i mialby wygodnie :)
7ksiezyc

Post » Śro kwi 25, 2012 8:15 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;) - nieaktualne ;

lepiej kupic wiekszy niz mniejszy(przyda sie i do weta) i lepiej kuwete kupic wieksza. cos o tym wiem :evil: dla norwezki kupilismy bez mala wanne dla dziecka nie kuwete(nawet ma taki ksztalt wanienki dla dziecka) i co? ano g... :evil: bo skubana dupke wypiac potrafi i kupnac poza :evil: nie zeby zawsze, ale czasem sie zdarza. zaluje ze nie kupilam ogromnej, kwadratowej jak dla mco. Karolowi za to wystarcza ta zwykla przecietna :roll: nie ma wpadek jak Zaraza
a transporter my kupilismy taka torbe, skladana. na wystawie kotow. za pol ceny sklepowej :ok:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Śro kwi 25, 2012 14:23 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;) - nieaktualne ;

Obrazek
'When I'm 80 years old and sitting in my rocking chair, I'll be reading Harry Potter. And my family will say to me: "After all this time?" And I will say: "Always."' - Alan Rickman

Gourmet

Od: Pt maja 06, 2011 17:52

Post » Śro kwi 25, 2012 15:01 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;) - nieaktualne ;

Mam taki tylko mniejszy - koci. Jest ok., bez zbędnych bajerów, łatwy do mycia i jest lekki.
ObrazekObrazek

dorota13

Od: Pt maja 09, 2008 12:06

[poprzednia][następna]