Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
dalia pisze:koszt badania ok 80 zł jeśli to test
dalia pisze:ja jednak bym zainwestowała w testy jeśli kot ma się stykać z innymi kotami
transporter bym pożyczyła i dopiero po zobaczeniu kotka a przede wszystkim jego wielkości kupiłabym odpowiedni ( z zapasem na to że kociak urośnie)
wiem że osoby które nie miały kota często nie ogarniają wielkości - tak mam przy adopcjach mco - jeśli za rękę nie prowadzę co i gdzie kupić i pozwalam wybrać samemu (kuweta i transporter) to zawsze kupują za małe
test jest razem na felv i fiv jednocześnie
Brudzia pisze:dalia pisze:ja jednak bym zainwestowała w testy jeśli kot ma się stykać z innymi kotami
transporter bym pożyczyła i dopiero po zobaczeniu kotka a przede wszystkim jego wielkości kupiłabym odpowiedni ( z zapasem na to że kociak urośnie)
wiem że osoby które nie miały kota często nie ogarniają wielkości - tak mam przy adopcjach mco - jeśli za rękę nie prowadzę co i gdzie kupić i pozwalam wybrać samemu (kuweta i transporter) to zawsze kupują za małe
test jest razem na felv i fiv jednocześnie
Zawsze lepszy jest większy, więc najlepiej byłoby od razu zainwestować w większy transorter aby uniknąć kiepskich sytuacji pod czas transportu...
dalia pisze:widzisz Brudzia - ja nie polecam - do niego mój żaden kocur nie wejdzie, dwie kotki zresztą też nie
wydaje się być duży na pierwszy rzut oka i elegancki ale
to jest kot półdługowłosy, nie wiadomo jakie geny się w nim plączą - może być duży i w tym transporterze nie da się ułożyć w miarę swobodnie kota po zabiegu i podać mu kroplówki
i w transporterze potrzebny jest podkład - miski i inne rzeczy nie zdają egzaminu ( no chyba że jedziemy długo, długo, do innego kraju)
np ten moim zdaniem jest lepszy
http://www.zooplus.pl/shop/psy/transpor ... tery/30712
wybór jest ogromny
Brudzia pisze:Szczerze mowiac wydaje mi sie, ze nie o tym samym transporterze mowimy. On jest naprawde BARDZO pojemny, kroplowki mozna podawac bez problemu dodatkowo zostawiajac jedna polowkę dachu kot czuję się bezpieczniej. Moi znajomi posiadajacy duzego kota dlugowlosego -Norweskiego z nadwagą.. nie mają rzadnych problemów. Transporter swietnie sprawdza sie w podrozy- po przelozeniu pasow przez raczke, pudlo jest stabilne. Miski mozna wyjac. Wklada sie je gdy jest taka potrzeba. Oczywiscie wybor zostawiam Gourmet. Mam ten transporter i sprawdzilam w wielu stytuacjach , dlatego polecam z serca. Moje koty same do niego wchodzą z przyjenmoscią.
edit: ps- to znalazlam na stronie Transporter przystosowany do przewozu zwierząt o wadze do 11,3 kg i maksymalnej wysokości 35cm. Wymiary transportera:
51x33x35cm. Polecam sprawdzic miarką...
Gourmet pisze:A wiecie może ile kosztuje badanie na FeLV i FIV?
I czym mam przewieść kota jeśli nie mam transporterka? Czy jest coś takiego jak transporterek jednorazowy???
Gourmet pisze:albo ten?
http://www.zooplus.pl/shop/psy/transpor ... tery/62438
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości