"Syjamski" Brudas i bury Tygrysek już w swoich domkach :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 29, 2012 11:15 Re: "Syjamski" Brudas i bury Tygrysek nie zamarzli, szukają domu

Madzia, dzięki, bo mi płetewki opadły i nie wiedziałam co napisać.
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pt mar 02, 2012 19:40 Re: "Syjamski" Brudas i bury Tygrysek nie zamarzli, szukają domu

Brudasek już u nas w domku i otrzymał wstępne oficjalne imię - Azazel - w skrócie Azi :) Na razie widać po nim, że jest zmęczony całym ciężkim i stresującym dniem, ale jest niesamowicie odważny i ciekawski. Zaraz po otwarciu transporterka zrobił spacer zapoznawczy z całym ciasnym domostwem, wyniósł trochę kurzu na wąsie i wprost zakochał się w pralce od pierwszego wejrzenia :))) W stosunku do nas jest jeszcze bardzo nieufny - w sumie nie ma się co dziwić, ale staramy się nie zamęczać go na siłę swoim towarzystwem i dać mu trochę wytchnienia, bo mu się naprawdę należy. W tej chwili śpi przy kaloryferze i regeneruje siły na dalsze eksploracje nowego kontynentu :) W ciągu weekendu wróci pies i będę dalej informować o postępach socjalizacyjnych :)

Ogólnie jesteśmy zachwyceni kociakiem i gdyby nie zdrowy rozsądek to już zostałby zamiziany do nieprzytomności :D

Pozdrawiamy cieplutko :))

Kinka89

Od: Pon sty 30, 2012 11:43

Post » Sob mar 03, 2012 8:02 Re: "Syjamski" Brudas i bury Tygrysek nie zamarzli, szukają

Azazel 8O
"Ten, który się oddalił" - upadły anioł...nono .......
wyszukane imię i trochę ryzykowne ;)
ale piękne i pasuje do kota

powodzenia kocie :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob mar 03, 2012 9:52 Re: "Syjamski" Brudas i bury Tygrysek nie zamarzli, szukają

Badzo fajne wieści płyną do mnie od Kingi mailem :D
Azi za kanapy wyłazi, mieszkanie zwiedza, kuwetę znalazł choć jeszcze nie skorzystał. Wieczorem pozna psa :D

Będzie dobrze :ok:
Obrazek

andorka

Post » Sob mar 03, 2012 17:23 Re: "Syjamski" Brudas i bury Tygrysek nie zamarzli, szukają

To ja tylko napisze, ze mimo perturbacji Tygrysek też już pojechał do swojego nowego domu, może tak miało być, żeby było śmieszniej został sąsiadem Brudaska czyli Azazela, zamieszkał ulice obok :)
Ze zdjemowaniem ogłoszeń wstrzymamy sie do jutra - jak już będa wieści z domu.
Obrazek

andorka

Post » Sob mar 03, 2012 17:48 Re: "Syjamski" Brudas i bury Tygrysek nie zamarzli, szukają

Super, trzymam :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob mar 03, 2012 20:01 Re: "Syjamski" Brudas i bury Tygrysek nie zamarzli, szukają

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Sob mar 03, 2012 22:02 Re: "Syjamski" Brudas i bury Tygrysek nie zamarzli, szukają

Ja też :ok: :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Sob mar 03, 2012 22:39 Re: "Syjamski" Brudas i bury Tygrysek nie zamarzli, szukają

Ale cudnie, że obu Grzybiarzom się udało zwiać od Mamy Wiedźmy :D

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Sob mar 03, 2012 23:23 Re: "Syjamski" Brudas i bury Tygrysek nie zamarzli, szukają

Nasz Grzybiarz Azi robi kolosalne postępy socjalizacyjne, bo już tak nie boi się kiedy wyciągamy do niego ręce, biega jak szalony po kanapie, którą również z lubością drapie :) Złapany nie wyrywa się i nie szuka drogi ewakuacyjnej, a z przyjemnością oddaje się pieszczotom i mruczy jak silnik diesela. Nasza obecność staje się dla niego powoli całkowicie normalna (a powiem więcej, właśnie w tym momencie biega naokoło laptopa i obserwuje jak stukają literki) i sam zaczyna nas prosić, żebyśmy się z nim pobawili :D Absolutnym hitem okazały się sznureczki, które imitują drzwi od kuchni i kiedy akurat nikt nie zwraca na niego uwagi to gania za nimi jak szalony. Śmiało stwierdzam - kot kuwetowy jak ta lala :) Dzisiaj już opędzlował miseczkę karmy i aż mu się oczęta pstrzą do głupoty :)

Pies wrócił na swoje włości i przyznaję - był dosyć ciężko zaskoczony obecnością nowego sierścia w domu. Azi - tak jak przypuszczałam - zjeżył się jak skrzydlica i profilaktycznie na powitanie Lukę uraczył strzałem z łapy w pysk, na co ona się obliznęła i zmierzyła mnie wzrokiem pełnym zniesmaczenia, zdającym się mówić: "coś Ty mi tu do domu wpuściła?" Jestem naprawdę pełna podziwu i dumna z nich obojga, bo Azi wykazuje niesłychaną odwagę, a Lucynka niesamowitą cierpliwość. W tej chwili zaczynamy się trochę robić zazdrośni o Lukę, bo ona budzi większe zainteresowanie kota niż my! Mam wrażenie, że wyczuł już po prostu w niej kompana do zabawy i powoli przymierza się do skoku na jej merdający ogon :D Za chwilę zacznie się prawdziwa gonitwa, bo oba zwierze są już w nastroju do zabawy.

Prawie niemalże popadaliśmy z radości, kiedy Azi wlazł do nas na kanapę i sprzedał po soczystym całusku w kolanko, po czym chyba zorientował się, że przesadził z czułościami i uciekł jak poparzony :D Ogółem wszystko w jak najlepszym porządku. podejrzewamy, że przez kilka najbliższych dni będzie trwało ustalanie hierarchii i zasad nowego domu w pokojowych warunkach :)

Kinka89

Od: Pon sty 30, 2012 11:43

Post » Nie mar 04, 2012 7:12 Re: "Syjamski" Brudas i bury Tygrysek nie zamarzli, szukają

wyobraziłam sobie wzrok Luki :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
będzie super, zaprzyjaźnią się i będzie sielanka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Nie mar 04, 2012 9:26 Re: "Syjamski" Brudas i bury Tygrysek nie zamarzli, szukają

Kciuki za przyjaźń międzygatunkową :D :ok: :ok: :ok:
Obrazek

andorka

Post » Śro mar 07, 2012 21:31 Re: "Syjamski" Brudas i bury Tygrysek już w swoich domkach

Byłysmy dziś na wizycie w nowym domku u Brudasa - Aziego.
Toż to nie ten sam kociak - ciekawski, zabawowy, jednak własny dom czyni cuda :D

W objęciach Cioci Wiedźmy:

Obrazek

Zabawa myszką na sznurku:

Obrazek

Psia koleżanka Lucynka:

Obrazek

I Azi w pełnej krasie w trakcie polowania na mysz:

Obrazek

Kotuś wszedł w okres wzrostu "na długość" długi i chudy sie robi na chudych łapkach, no cóż taki wiek :D

U Tygryska tez wszystko ok, zadażyły sie wprawdzie wpadki kuwetowe na początku, ale nowy dom przyjął je ze spokojem "się wypierze", teraz już wszystko ok.

Myśle, że obydwaj trafili na dobre, rozsądne domki gdzie będą kochani do końca ich kocich dni :1luvu:
Obrazek

andorka

Post » Śro mar 07, 2012 21:41 Re: "Syjamski" Brudas i bury Tygrysek już w swoich domkach

Piękny jest Azi, a jego koleżanka prawie do mnie podobna :lol:
Azi pokaż się nam co jakiś czas.
I za obu Grzybiarzyków :ok: :ok:

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

[poprzednia][następna]