nieaktualne

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 15, 2011 21:41 Re: nieaktualne

magicmada pisze:Kropka, co sądzisz o podanych propozycjach, pomysłach?

Tylko pw.

kropka75

Od: Śro lut 09, 2005 11:15

Post » Wto lis 15, 2011 21:51 Re: nieaktualne

Bierzesz pod uwagę to, że takimi zagrywkami jak kasowanie postów i tytułu (w sumie co jest nieaktualne - kot jest bezpieczny?) odbierasz kotu szanse na uzyskanie pomocy tutaj?
Skąd wiesz, może przeczytałby apel ktoś, kto mógłby dać takiemu kotu dom, tymczas, płatny tymczas? Ktoś, kto miałby dla niego jakąkolwiek opcję? Na miau takie rzeczy jednak czasem się zdarzają, a kot jest wyjątkowo zagrożony.
Może by jednak zmienić tytuł i wkleić w pierwszym poście apel o pomoc z opisaniem sytuacji kota i zaznaczeniem, że prawie każde rozwiązanie jest dla niego teraz ratunkiem? Napisz ile jesteś w stanie zaoferować ewentualnemu płatnemu dt i podaj kontakt do siebie. Mam wielką nadzieję, że foch nie okaże się ważniejszy niż szansa na życie dla zwierzęcia, które dzieliło z Tobą 6 lat życia.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto lis 15, 2011 22:00 Re: nieaktualne

Teraz Ci to przyszło do głowy? A po co ja ten wątek zakładałam? Żeby szukać kotu domu, pomocy, czy żeby czytać Twoje mądrości?

Trochę za późno ta rada. Dla Ciebie ważniejsze było zjebanie mnie niż szansa dla kota. Teraz poradzę sobie bez Twojej pomocy. I bez miau.

Tutaj już pomocy nie poszukam nigdy. Wyleczyłaś mnie.
Ostatnio edytowano Wto lis 15, 2011 22:02 przez kropka75, łącznie edytowano 1 raz

kropka75

Post » Wto lis 15, 2011 22:02 Re: nieaktualne

kurcze, nie doczytałam, zanim posty zniknęły, nie wiem, czy kot coś dostawał. Jakbyś chciała porady z sikaniem, daj znać na PW, postatam się opowiedzieć jak to u nas wyglądało.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Wto lis 15, 2011 22:10 Re: nieaktualne

kropka75 pisze:Teraz Ci to przyszło do głowy? A po co ja ten wątek zakładałam? Żeby szukać kotu domu, pomocy, czy żeby czytać Twoje mądrości?

Trochę za późno ta rada. Dla Ciebie ważniejsze było zjebanie mnie niż szansa dla kota. Teraz poradzę sobie bez Twojej pomocy. I bez miau.

Czyli jednak foch jest ważniejszy - gratuluję.
Wątek zakładałaś przynajmniej o tydzień (a pewnie raczej miesiąc) za późno. Gdyby zależało Ci w pierwszej kolejności na kocie - sprawa inaczej by się potoczyła, a opis i zdjęcia kota by nie zniknęły. Bo to on byłby ważny, a Twoje urażone ego.
Radziłam to, co radziłam od pierwszego postu. I oprócz opinii na temat Twojego postępowania pisałam też o sposobach rozwiązania sytuacji.
I nie bądź proszę śmieszna i nie przerzucaj na mnie odpowiedzialności za Twoje szczeniackie zachowanie - to nie jest moja wina, że domowy miziak jest na ulicy. I nie jest moją winą, że usunęłaś jego opis i zdjęcia - to, jak widać jest kwestia Twoich priorytetów. Jak widać - szansa dla kota na pierwszym miejscu nie jest :(

W to, że Ty sobie poradzisz - nie wątpię. A kot?
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto lis 15, 2011 22:11 Re: nieaktualne

kropka75 pisze:

Tylko pw.

Tzn, że w pw trzeba Cię błagać, żebyś się raczyła ustosunkować do propozycji?
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto lis 15, 2011 22:18 Re: nieaktualne

Liwia - Jeśli myślisz, że takie posty mnie zachęcają do rozmowy z Tobą, to Cię zaskoczę.

Dobranoc. Żegnam razem ze swoim urażonym ego i ze skurwysyństwem płynącym we krwi. Mam jeszcze dom, który na mnie czeka.

Już wszystko wiem o sobie. A za naukę dziękuję.

Ps.
Dobrze, że nie poznałam forum z tej strony 6 lat temu. Co prawda bardzo zyskałoby na tym moje konto, bez comiesięcznych przelewów na azyle, schroniska i fundacje i nie miałabym w domu nigdy żadnego kota.
Ale mogłabym przez niechęć do użytkowników tego forum znienawidzić zwierzęta / zniechęcić się do nich, jak wielu moich znajomych, po takim kontakcie z miłośnikami zwierząt, jak dzisiejszy.

Trojgu znajomym dałam namiary na miau, gdy szukali kota. Po kilkudniowej lekturze uciekli stąd jak poparzeni. Dziś zaczynam kumać dlaczego.

Pozdrawiam

kropka75

Post » Wto lis 15, 2011 22:20 Re: nieaktualne

kropka75 pisze:Liwia - Jeśli myślisz, że takie posty mnie zachęcają do rozmowy z Tobą, to Cię zaskoczę.

Dobranoc. Żegnam razem ze swoim urażonym ego i ze skurwysyństwem płynącym we krwi. Mam jeszcze dom, który na mnie czeka.

Ps.
Dobrze, że nie poznałam forum z tej strony 6 lat temu. Co prawda bardzo zyskałoby na tym moje konto, bez comiesięcznych przelewów na azyle, schroniska i fundacje i nie miałabym w domu nigdy żadnego kota.
Ale mogłabym przez niechęć do użytkowników tego forum znienawidzić zwierzęta / zniechęcić się do nich, jak wielu moich znajomych, po takim kontakcie z miłośnikami zwierząt, jak dzisiejszy.

Trojgu znajomym dałam namiary na miau, gdy szukali kota. Po kilkudniowej lekturze uciekli stąd jak poparzeni. Dziś zaczynam kumać dlaczego.

Pozdrawiam
najszczesliwsza

Post » Wto lis 15, 2011 22:20 Re: nieaktualne

casica pisze:
kropka75 pisze:

Tylko pw.

Tzn, że w pw trzeba Cię błagać, żebyś się raczyła ustosunkować do propozycji?

Na pw odpowiedziałam jednej osobie.

Na tym koniec.

kropka75

Post » Wto lis 15, 2011 22:26 Re: nieaktualne

kropka75 pisze:Liwia - Jeśli myślisz, że takie posty mnie zachęcają do rozmowy z Tobą, to Cię zaskoczę.

Ps.

Pozdrawiam

To dobrze, że uciekli, mam nadzieję,że kotów nie mają.
Nie chcę być złośliwa, ale chyba nie chcesz powiedzieć,że kochasz zwierzęta, skoro po sześciu latach wywalasz kota na bruk? Fakt, lepiej byłoby zadbać o stan konta i nie brać kota sześć lat temu.Źle się stało, ze nie pomyślałaś wtedy o sobie i swojej rodzinie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lis 16, 2011 7:21 Re: nieaktualne

kropka75 pisze:Teraz Ci to przyszło do głowy? A po co ja ten wątek zakładałam? Żeby szukać kotu domu, pomocy, czy żeby czytać Twoje mądrości?

Kobieto, nie ośmieszaj się, proszę :|

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro lis 16, 2011 8:01 Re: nieaktualne

ewar pisze:Nie chcę być złośliwa, ale chyba nie chcesz powiedzieć,że kochasz zwierzęta, skoro po sześciu latach wywalasz kota na bruk?

Nie, skąd, nie jesteś złośliwa.

Jesteś cholernie pomocna.
Tak pomocna, że w swej wielkiej miłości da zwierząt, skupiasz się na dowaleniu mi, nie na kocie. To faktycznie - wielka dbałość jest.

Tacy dobrzy ludzie wystarczają pojedynczo za stu wrogów, każdy z osobna.

kropka75

Post » Śro lis 16, 2011 8:01 Re: nieaktualne

Erin pisze:Kobieto, nie ośmieszaj się, proszę :|

Masz więcej takich dobrych rad?

kropka75

Post » Śro lis 16, 2011 8:04 Re: nieaktualne

kropka75 pisze:

Tak - radziłabym Adminowi, żeby dał ci bana :evil:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro lis 16, 2011 8:15 Re: nieaktualne

Erin pisze:
kropka75 pisze:

Tak - radziłabym Adminowi, żeby dał ci bana :evil:

Erin ban później. Teraz trzeba pomóc kotu. Padło wiele rad, propozycji. Casica zaoferowała pomoc. Kropka75 musi tylko chcieć..
najszczesliwsza

[poprzednia][następna]