Kocięta od dzikiej kotki już w DS :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob wrz 24, 2011 21:22 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

Ja myślę, że powinny mieć imiona na M od pierwszej litery imienia swojego wybawcy :wink: Dla kotek może Molly, Maja, Mila a dla kocurków Maks, Miki, Mix :lol:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Sob wrz 24, 2011 21:34 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

mogą być i na M :D ja tez pomyśle jutro, moze coś dobiore pasujące do ich charakterów ;)

michalkrk

Od: Śro wrz 21, 2011 15:43

Post » Sob wrz 24, 2011 22:12 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

Ja też dorzucę swoje propozycje na M. Ponieważ nie jestem za nazywaniem kotów imionami ludzkimi :oops:, wymyśliłam imiona kulinarne i zwierzęce:
Dla kocurków: Migdał, Melon, Marcepan
Dla kotek: Mrówka, Muszka, Myszka

Ale oczywiście ostateczna decyzja należy do Michała ;)

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Sob wrz 24, 2011 22:22 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

Podczytuję wątek od początku i mocno Wam sekunduję :ok: :ok: :ok: :ok:
A z imion przyszły mi do głowy:
- Mimi, Mru, Malinka
- Marcel, Marco, Maurycy
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Nie wrz 25, 2011 8:41 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

Do mnie jutro na tymczas też przychodzą 3 dwumiesięczne maluchy, i też będę myśleć nad imionami :lol:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Nie wrz 25, 2011 8:45 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

wczoraj pozwoliłem maluchą ponad godz pobiegać sobie przed snem i ładnie przespały całą noc :) nawet dały mi się wyspac bo miałczeć zaczeły po 8 :) nie chciały jeść papki miesnej, wiec zjadły same mleko, dziś rano były na tyle głodne że same piły wszytskie 3 z miseczki :) nr 1 i 2 zjadły jeszcze troche papki miesnej :) oczy wyglądają bardzo ładnie, jeszcze nr 3 ma lewe podpuchniete ale i tak jest o wiele lepiej :)

ewan, to musisz mieć oczy do okoła głowy :D bo to takie większe rozrabiaki juz :)

edit: dzis jest taka ładna pogoda, ze wziąłem malce na spacer do ogrodu i porobiłem im super zdj :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

michalkrk

Post » Nie wrz 25, 2011 19:40 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

Jakie malizny :1luvu:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Nie wrz 25, 2011 19:46 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

michalkrk pisze:
edit: dzis jest taka ładna pogoda, ze wziąłem malce na spacer do ogrodu i porobiłem im super zdj :)

Obrazek

ale miały bidule wspaniały weekend. Wszystkie zdjęcia cudne ale to najlepsze - bezpieczne z nowa "mamusią". Te oczka u jednego jeszcze spuchnięte ale i tak szybciutko wróciły do normy.Bliźniaczki boskie :lol: A koteczkę widzialeś?
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Nie wrz 25, 2011 20:35 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

Fotki świetne! :)
Super, że je wziąłeś na trawkę, u mnie chyba nie będą miały takich atrakcji niestety...

grzanka.ch

Post » Nie wrz 25, 2011 20:55 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

Ale będzie Ci smutno rozstawać się z nimi jutro, takie maleńtasy szybko łapią za serce. Zamówimy banerek jak już poznamy płeć
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Nie wrz 25, 2011 21:09 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

grzanka, one bez trawki się obejdą :) ważne żeby były zdrowe i znalazły dom! :)
powiem mam ze dziś same jadły mięsną papke :) i piją wiecej mleczka, bo ok 30ml na karmienie! co prawda wiecej nabrudziły do okoła miski, co trzeba było łapkami sobie pomóc, ale coś tam zjadły, powoli się uczą :) próbują jeszcze ssać zamiast gryźć, ale idzie im coraz lepiej :) po każdym jedzeniu po masażu robią siku, kupy sie jeszcze nie doczekałem, ale moze po tym mięsku je jutro ruszy :) za te 2 dni wypiły całą butelke 200ml kociego mleka
z dobrych wieści, przestały kichać :) myśle że to było spowodowane wyziebieniem. Numerkowi 2 już prawie wcale nie przemywam oczu :)
"ze złych" prawie mi wyskakują z pudełka :P spodobały im sie spacery :) uwielbiają bawić się na moich nogach, jak tylko siąde na podłodze to leca i na mnie włazą :) i upominają się o wycieczki miałczeniem (zwłaszcza bury). na szczescie jak sie je wsadzi do pudełke po takim spacerze, pomiałcza chwile i potem ok 3h spią i jest spokój :)
sprawdzałem znowu płeć, na moje oko kotki, ale nie na 100%. myślałem nad imionami, tak troszke z łaciny:
nr 1 - Musica (bo ma donośny głos) - w skócie Ica (ika)
nr 2 - Margarita tzn perła (bo jest mega urocza - Ita
nr 3 - Medela tzn zdrowie (bo jej najbardziej potrzebne) - Ela

michalkrk

Post » Nie wrz 25, 2011 21:19 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

No to jak wyskakują z pudełka to uważaj bardzo jak je jutro będziesz niósł, żeby nie wskoczyły pod jakiś samochód...
A imiona super! :)

grzanka.ch

Post » Nie wrz 25, 2011 21:24 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

A co z kotką? Widziałeś ją może?
Zapraszamy! Nowa strona!
Obrazek

Roulett

Od: Sob paź 17, 2009 15:08

Post » Nie wrz 25, 2011 21:34 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

kotki nie widziałem :( bylem z psem na spacerze po osiedlu ale nie jej nie zobaczyłem
myśle że wróciła na osiedle, nie kręci się już koło mojego domu, to miejsce wybrała tylko na odchów młodych, bo ciche i bezpieczne

michalkrk

Post » Nie wrz 25, 2011 21:36 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

Szkoda :( Trzeba będzie jakoś zorganizować łapanie, ale szczerze mówiąc nie bardzo wiem, jak się za to zabrać, skoro niewiadomo, gdzie jest kotka :( Liczę na jakieś sugestie bardziej doświadczonych osób. No i pogadam oczywiście z dziewczynami z fundacji, może one wiedzą, jak się to robi ;)

grzanka.ch

[poprzednia][następna]