Tygrys/Leksiu–kocurek pobitypodtopiony w kwasach jest w DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 29, 2011 7:58 Re: Tygrys/Leksiu–kocurek pobitypodtopiony w kwasach jest w DS

zaczełam korespondencje z domkiem Leksia:
Cytuje: "Dzisiaj Leksiu miał małą sesję foto, jak tylko znajdę kabelek do aparatu to wyślę Pani zdjęcia. Koty powoli docierają się do siebie, zdarza się, że jeszcze pofuczą nawzajem, ale myślę że jeszcze trochę i będą razem łobuzować :) One bardzo interesują się sobą wzajemnie, nie są obojętne, także dotarcie się to kwestia czasu.
Zamówiłam z allegro dużą karmę suchą Royal Canin dla kastratów, Leksiowi smakuje, ma apetyt a to najważniejsze. Oprócz tego dostaje też tuńczyka z wody, jutro będzie świeża wątróbka, w zapasie mam jeszcze pierś z kurczaka. Mam dostęp do wiejskich kurczaków, mam nadzieję że będzie mu smakowało takie eko mięsko. Wodę do picia podaję kotom przegotowaną, żeby nie mieli problemów z nerkami. Ja już jestem taka kocia mama :) i zależy mi, żeby koty miałe dobre jedzenie i czuły się szczęśliwe."

KOCI RAJ!
Cieszę sie z całego serca ;-)
fotki wkleje jak dojda do mnie ;-)
pozdrawiam i dziekuje za wszystkko!
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro cze 29, 2011 13:10 Re: Tygrys/Leksiu–kocurek pobitypodtopiony w kwasach jest w DS

Kolejna cudna wiadomośc:
"Dzisiaj mały sukces, kotki jadły z jednej miski, chociaż każdy ma swoją :), ale jeszcze czasami prychają na siebie. Leksiu jest bardzo chętny do zabawy, lubi wszelakiego rodzaju piłeczki, myszki."
Hip Hip Hura!
Obrazek

maria_kania

Post » Śro cze 29, 2011 14:13 Re: Tygrys/Leksiu–kocurek pobitypodtopiony w kwasach jest w DS

Cudowne wieści. Czarne dni już za kotulkiem-teraz tylko pieszczoty i pełna micha :mrgreen: !
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Sob lip 02, 2011 12:36 Re: Tygrys/Leksiu–kocurek pobitypodtopiony w kwasach jest w DS

cytuje: "...wysyłam kilka zdjęć kotka, jedno w łóżku z rana więc niezły tam bałagan :)
Kotka nazywamy Leksiem ze względu na to, że już jeden Tygrysek jest. Aklimatyzacja przebiega bardzo sprawnie, Leksiu przyzwyczaja się do nowego domu, ma swoje ulubione miejsca, przysmaki. Trochę gorzej z załatwianiem się, zdarza się, że zrobi kupkę gdzieś poza kuwetę chociaż ma swoją osobną. Ale poradzimy sobie z tym, przez weekend przypilnujemy go.
Najfajniejszy widok jest wtedy jak wyciągam pojemnik z jedzeniem i wtedy cała trójka biegnie z podniesionymi ogonami i krążą wokół mnie jak małe rekiny :):):) Wtedy jest pełna zgoda, razem jedzą. Ale zdarza się, że potrafią syknąć, ale to kwestia czasu.
W weekend porobię fotki kociakom i napiszę więcej o Leksiu bo teraz po całym tygodniu padam na twarz :)
pozdrawiam"
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek

maria_kania

Post » Sob lip 02, 2011 13:12 Re: Tygrys/Leksiu–kocurek pobitypodtopiony w kwasach jest w DS

:D Super
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob lip 02, 2011 13:32 Re: Tygrys/Leksiu–kocurek pobitypodtopiony w kwasach jest w DS

:D... :). Śliczny jest :)
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pon lip 11, 2011 7:02 Re: Tygrys/Leksiu–kocurek pobitypodtopiony w kwasach jest w DS

Cytuje:"Leksiu jest cudowny, chyba już przyzwyczaił się do nowego domu. Jak wracamy z pracy wita nas na schodach w domu, i mruczy :) Jest bardzo radosny, bawi się myszkami i piłeczkami jak mały kociak.
Chodzi za nami krok w krok :), jak gotuję obiad to nie odstępuje mnie, siedzi sobie na blacie i patrzy co robię :) Ma swoje ulubione miejsce do spania, sam je sobie wybrał i ucina drzemki w dzień, w nocy śpi na naszym łóżku. Za tydzień jak się uda chcemy zbudować w naszym mini ogrodzie zagrodę dla kotów, z drapakami i innymi fajnymi udogodnieniami.
Najważniejsze, że koty już się przyzwyczaiły do siebie, razem biegają po całym domu, bawią się, czasami gryzą, no ale to w końcu chłopaki więc muszą trochę powalczyć. ale nie ma już syczenia, w dzień trójka razem śpi, zdarza się że Ryś liże Leksia po uszkach :) Bardzo fajny widok taka apkceptacja. Z załatwianiem się nie ma problemu, ma swoją kuwetę postwioną w ustronnym miejscu, i tam się załatwia.
A i ulubiony przysmak Leksia to wiejska wędzona szynka :) i wcale mu się nie dziwię, zero konserwantów a smak i zapach obłędny, także jak tylko otworze lodowkę i zwołam: Leksiu czas na szynkę to biegnie z drugiego piętra i wydaje dźwięk coś pomiędzy mruczeniem a miauczeniem. Te moje koty naprawdę mają gamę dźwiękową inną niż wszystkie :) ja nawet nie wołam kici kici, tylko chłopaki chodźcie i wszystkie przybiegają :)"

hip hip hurra!! :1luvu:
Obrazek

maria_kania

Post » Pon lip 11, 2011 7:37 Re: Tygrys/Leksiu–kocurek pobitypodtopiony w kwasach jest w DS

Cudowne wieści. :D
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pon lip 11, 2011 19:48 Re: Tygrys/Leksiu–kocurek pobitypodtopiony w kwasach jest w DS

I futro mu ładnie odrasta, śliczny jest...

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Nie lip 17, 2011 22:27 Re: Tygrys/Leksiu–kocurek pobitypodtopiony w kwasach jest w DS

Mniam....taka wiejska szyneczka.. :mrgreen: /powiedz gdzie , to się zaczaję jak będzie pora karmienia Leksia... :ryk:
Super ,że kocio ma domek i to jaki...ekologiczny... :1luvu:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Czw lip 21, 2011 8:22 Re: Tygrys/Leksiu–kocurek pobitypodtopiony w kwasach jest w DS

cudowne wiesci z domu od Leksia
cytuje:"Wysyłałam kilka zdjęć Leksia, futerko pięknie odrasta, praktycznie nic nie widać.
Koty całkowicie się zaakceptowały, razem śpią, jedzą, nie ma żadnego problemu. Nawet myją się wzajemnie, bardzo fajny widok :)
Mam prośbę, proszę pokazać zdjęcia Pani Sabinie bo gdzieś zapodziałam adres mailowy. Teraz Leksiu to moja chluba rodzinna :) Piękny z niego kotek i cierpliwy model do zdjęć :) Pozuje jak fachowiec :)
A do tego sam się nauczył paru umiejętności, wskakuje na kolana na głaskanie, wita się z nami dotykając główką naszych głów :) podtyka łapki do całowania, albo brzuszek. No i żaden owad się nie uchowa przy trzech kotach, polują dniami i nocami :)
pozdrawiam"
hip hip hurra!
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Obrazek
Obrazek

maria_kania

Post » Czw lip 21, 2011 16:49 Re: Tygrys/Leksiu–kocurek pobitypodtopiony w kwasach jest w DS

W końcu się chłopakowi fartnęło...

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Czw lip 21, 2011 17:07 Re: Tygrys/Leksiu–kocurek pobitypodtopiony w kwasach jest w DS

maria_kania pisze:Cytuje:"Leksiu jest cudowny, chyba już przyzwyczaił się do nowego domu. Jak wracamy z pracy wita nas na schodach w domu, i mruczy :) Jest bardzo radosny, bawi się myszkami i piłeczkami jak mały kociak.
Chodzi za nami krok w krok :), jak gotuję obiad to nie odstępuje mnie, siedzi sobie na blacie i patrzy co robię :) Ma swoje ulubione miejsce do spania, sam je sobie wybrał i ucina drzemki w dzień, w nocy śpi na naszym łóżku. Za tydzień jak się uda chcemy zbudować w naszym mini ogrodzie zagrodę dla kotów, z drapakami i innymi fajnymi udogodnieniami.
Najważniejsze, że koty już się przyzwyczaiły do siebie, razem biegają po całym domu, bawią się, czasami gryzą, no ale to w końcu chłopaki więc muszą trochę powalczyć. ale nie ma już syczenia, w dzień trójka razem śpi, zdarza się że Ryś liże Leksia po uszkach :) Bardzo fajny widok taka apkceptacja. Z załatwianiem się nie ma problemu, ma swoją kuwetę postwioną w ustronnym miejscu, i tam się załatwia.
A i ulubiony przysmak Leksia to wiejska wędzona szynka :) i wcale mu się nie dziwię, zero konserwantów a smak i zapach obłędny, także jak tylko otworze lodowkę i zwołam: Leksiu czas na szynkę to biegnie z drugiego piętra i wydaje dźwięk coś pomiędzy mruczeniem a miauczeniem. Te moje koty naprawdę mają gamę dźwiękową inną niż wszystkie :) ja nawet nie wołam kici kici, tylko chłopaki chodźcie i wszystkie przybiegają :)"

hip hip hurra!! :1luvu:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob lip 23, 2011 14:09 Re: Tygrys/Leksiu–kocurek pobitypodtopiony w kwasach jest w DS

nadrobiłam newsy z domu Leksia- co za zakończenie! :1luvu: I wygląda juz na zrelaksowanego, bezpiecznego i szczęśliwego.. wzruszające! :)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw sie 25, 2011 7:43 Re: Tygrys/Leksiu–kocurek pobitypodtopiony w kwasach jest w DS

dla Was wszystkich, którzy wspierali Leksia/Tygryska wklejam wiadomosci z domku i fotki
dziękując za wszelkie wsparcie !

Cytuje: "....Wysyłałam kilka zdjęć Leksia, futerko pięknie odrasta, praktycznie nic nie widać.
Koty całkowicie się zaakceptowały, razem śpią, jedzą, nie ma żadnego problemu. Nawet myją się wzajemnie, bardzo fajny widok :) Teraz Leksiu to moja chluba rodzinna :) Piękny z niego kotek i cierpliwy model do zdjęć :) Pozuje jak fachowiec :)
A do tego sam się nauczył paru umiejętności, wskakuje na kolana na głaskanie, wita się z nami dotykając główką naszych głów :) podtyka łapki do całowania, albo brzuszek. No i żaden owad się nie uchowa przy trzech kotach, polują dniami i nocami :)
.........."
"....Na niektórych widać jak koty się bawią razem, świetnie się integrują :)
Sierść pięknie odrosła, jest błyszcząca i zdrowa, mam nadzieję, że Leksiu na zimę troszkę przytyje bo na razie mimo apetytu jest chudziutki.
Mąż jest nim zauroczony, ja zresztą też, to najgrzeczniejszy kot z całej trójki, nie odstępuje nas na krok, śpi z nami, sam wyszukuje sobie przedmioty do zabawy. Często znajduję jego skarby, które dla mnie upolował, np. uduszone muchy, komary, ćmy :) zazwyczaj przynosi
mi je na poduszkę :) A jak ma ochotę na zabawę to nosi swoje pluszowe myszki, kładzie obok nóg i wtedy to znak, że mam je rzucać a on wraca z nimi i tak kilkanaście razy dziennie :)
Jestem zdziwiona, że nie ciągnie go na dwór, patrzy tylko z okna co się dzieje na ulicy czy ogrodzie, domator z niego się zrobił. Dla mnie to lepiej, zdecydowanie wolę, żeby koty były cały czas w domu. Nazywamy go też Lordem :) Ma arystokratyczne maniery :), nie lubi jak
nosi się go na rękach, korzysta tylko ze swojej kuwetki, je tylko ze swoich miseczek :)
Jest baaaaardzo pocieszny, prawdziwy przyjaciel, rano liże nas po oczach, ugniata włosy, i ciągle się przytula :):):)
pozdrawiam serdecznie......"

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

maria_kania

[poprzednia]