cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob cze 04, 2011 18:51 Re: ślepaczek-bez szans, bez nadzieji!!! DT na cito!!!!gdańsk/pl

:ok: :ok: za Alexa :ok: :ok: :ok: i Dainę :ok: :ok: :ok: :ok:

A ten słoń morski jest cudny :1luvu:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob cze 04, 2011 21:57 Re: ślepaczek-bez szans, bez nadzieji!!! DT na cito!!!!gdańsk/pl

Słoń morski , znaczy kudłaty Kola 8) ???

Kotika - znaczy , że Aleks do lordów należy :lol: ??? Jezu może trzeba kolejną zbiórkę zorganizować, na bozitę dla Alexa 8)

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Sob cze 04, 2011 23:29 Re: ślepaczek-bez szans, bez nadzieji!!! DT na cito!!!!gdańsk/pl

adzi pisze:Słoń morski , znaczy kudłaty Kola 8) ???

Kotika - znaczy , że Aleks do lordów należy :lol: ??? Jezu może trzeba kolejną zbiórkę zorganizować, na bozitę dla Alexa 8)

A żebyś wiedziała! Teraz już tak doskonale wie, że wystarczy że wezmę do ręki i otwieram kartonik,
a już Alex złazi na dół. Daina zresztą również, ale po tej wegetariańskiej diecie, nic dziwnego.
Dobrze, że jeszcze trochę tej bozity zostało z ostatniego zamówienia, ale czas pomyśleć o nowym.
Alex niestety nie skorzystał z kuwetki. Kupka na poduszce, a siku przy drzwiach.
Może powinnam kupić mu taką kuwetkę o bardzo niskich brzegach, ta ma dość wysokie.

No i chciałam powiedzieć, że Alex zaczął się myć, a nawet położył się brzuszkiem go góry.
O ile na początku mało co reagował, to teraz jak mówię do niego, to kieruje główkę w moją stronę. :D
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie cze 05, 2011 7:11 Re: ślepaczek-bez szans, bez nadzieji!!! DT na cito!!!!gdańsk/pl

Znaczy jak kliknę na ten link co J.D. go podał(a) to jet film na którym słoń morski zaleca się do babki. Naprawdę. I ja też tak chcę. :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Nie cze 05, 2011 8:57 Re: ślepaczek-bez szans, bez nadzieji!!! DT na cito!!!!gdańsk/pl

Alienor pisze:

Znaczy jak kliknę na ten link co J.D. go podał(a) to jet film na którym słoń morski zaleca się do babki. Naprawdę. I ja też tak chcę. :D

Jezu myślałam, że słoń morski to inny tymczas kotiki - Kola :ryk: kodłacz mi się skojarzył z koniem morskim :mrgreen:

Proszę o dane do przelewów bo p. Bogusz chciałby pocztą wysłać, a p.Barbara potrzebuje nr konta i iban (FB) !

Ogromnie się cieszę , że Aleks (z koleżanką nazwałyśmy go wczoraj Stivi (od Wondera :1luvu: ) zaczął zabiegi higieniczne :piwa:

Helena chrupek w ogóle nie je czy chcesz go rozpieszczać :wink: ???

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Nie cze 05, 2011 13:48 Re: ślepaczek-bez szans, bez nadzieji!!! DT na cito!!!!gdańsk/pl

adzi pisze:
Alienor pisze:

Jezu myślałam, że słoń morski to inny tymczas kotiki - Kola :ryk: kodłacz mi się skojarzył z koniem morskim :mrgreen:

Proszę o dane do przelewów bo p. Bogusz chciałby pocztą wysłać, a p.Barbara potrzebuje nr konta i iban (FB) !

Ogromnie się cieszę , że Aleks (z koleżanką nazwałyśmy go wczoraj Stivi (od Wondera :1luvu: ) zaczął zabiegi higieniczne :piwa:

Helena chrupek w ogóle nie je czy chcesz go rozpieszczać :wink: ???

Nie obejrzałaś filmu, a wiedz, że dużo straciłaś. :D

Wiem, Stiwi, Homer ale ja jestem przeciwna podkreślaniu jakiejś ułomności kota.
Dlaczego to ma określać całe jego życie, przecież oprócz tego jest sobą, tak jak każdy kot.

Dziś Alex już nie tak chętnie zszedł do jedzonka i nie zjadł całej porcji, chyba po raz pierwszy miał dość. :D
Daina za to po porcji (dużej ) bozity, rzuciła się jeszcze na chrupki.
W poniedziałek zostawię im chrupki jak pójdę do pracy, jednak Alex pewnie nie bedzie ich jadł.

Straszny z niego biedulek, w realu jeszcze gorzej wygląda.
Prawe oczko jest tak jakby wklęsłe, a lewe jakby nabrzmiałe.
A co tam, ktoś musi tego kota porozpieszczać. :)
Obrazek

kotika

Post » Nie cze 05, 2011 22:45 Re: ślepaczek-bez szans, bez nadzieji!!! DT na cito!!!!gdańsk/pl

Marea pisze:
Szalony Kot pisze:Dajcie znać, jak przyjdą jakieś wpłaty...
Z FB:
nie moge wyslac kasy potrzebuje IBAN I KOD BIC
przepraszam . ale nie mam konta w Polsce tylko tu w Austrii

Helena ma też konto w Mbanku jak ja
BIC to : BREXPLPWMBK

IBAN to nr konta z PL z przodu.

Dzięki!

I dziękuję za weekendowe doglądanie FB. Mam nadzieję, że tych wpłat to więcej będzie, bo sporo ludzi pytało...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto cze 07, 2011 0:14 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

Co słychać u Alexa?

Oprócz tego, że ma na imię tak, jak moje dziecko :D

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Wto cze 07, 2011 0:51 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

jaaana pisze:Co słychać u Alexa?

Oprócz tego, że ma na imię tak, jak moje dziecko :D

:D Niestety wieści najlepsze nie są. O ile na początku kotek jadł chętnie i dużo,
tak teraz je bardzo mało, a czasem w ogóle nie schodzi do jedzenia.

Dzisiaj byłam uzupełnić zapasy i kupiłam mu posłanko z kocykiem,
nowe miseczki i zabaweczkę. Posłanko przyda się, bo Alex większość czasu śpi.
Wszystkie te rzeczy Alex dostanie w wyprawce. :D

Stały dom bardzo poszukiwany. Po zrobieniu wyników krwi i kastracji,
Alex w zasadzie będzie gotowy do adopcji.
Mój dom nie byłby dla niego dobry, zbyt dużo kotów, maluchy szaleją,
no i byłby narażony na choroby, bo stale jakiś kot w tragicznym stanie do mnie trafia.
Obrazek

kotika

Post » Wto cze 07, 2011 0:54 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

Gorąco. Może dlatego?

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Wto cze 07, 2011 0:56 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

jaaana pisze:Gorąco. Może dlatego?

Daina zjada swoje i zabiera się za jego porcję.
Obrazek

kotika

Post » Wto cze 07, 2011 6:28 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

:ok: :ok: :ok: za Alexa, niech nie choruje, zajada i jak najszybciej znajdzie cudowny dom :ok: :ok: :ok:

Alienor

Post » Wto cze 07, 2011 13:03 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

za Alexa :ok: :ok: :ok: ogromniaste
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Wto cze 07, 2011 17:01 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

Rozliczenie.

Wpłynęło:
50 zł.
20 zł od naszej forumowej Echtom :D
20 zł.
10 zL.

Wydano:
Badanie krwi, odrobaczenie, odpchlenie -100 zł.
(Wyprawka + jedzenie mój koszt)

W najbliższym czasie Alexa czeka:
Ponowne badanie krwi (zalecenie lekarz)
kastracja

Być może czeka go też oczyszczenie i zaszycie oczodołów.
Bardzo też chcielibyśmy mu zrobić testy na fiv/fel.
Obrazek

kotika

[poprzednia][następna]