Gda- 4 maluszki juz w DS :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro kwi 06, 2011 23:19 Re: Gda- 4 maluszki - 2 w domach, 2 w DT ! :)

To najlepiej wsiuraj je od razu, jak zorientujesz sie, ze nie spia, moja kota siurala chwile po obudzeniu.

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Czw kwi 07, 2011 4:13 Re: Gda- 4 maluszki - 2 w domach, 2 w DT ! :)

Mój krówek w nocy wczoraj posiusiał się w drodze do kuwety - a daleko nie miał..tylko się zadekował za łózkiem i zanim całą kanape obszedł, to chyba nie dał rady i puścił :D
Co do imion...też mi natchnienia brak. Moje chłopaki to na razie Krówek i Burek :D
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Czw kwi 07, 2011 6:20 Re: Gda- 4 maluszki - 2 w domach, 2 w DT ! :)

miałam cięższa noc niz te koty:/ wstawałam na karmienie o 2 4 5.20 i 6.10. Wiekszy juz sam sobie lize jedzenie ale malemu trzeba do pyszczka podawać. teraz troche pracuje, potem wet
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Czw kwi 07, 2011 7:13 Re: Gda- 4 maluszki - 2 w domach, 2 w DT ! :)

:D no z kuwetka trzeba bedzie powalczyc, wsadzac je po jedzeniu, ewentualnie kup podklady w aptece i poukladaj na podlodze w miejscach w ktorych beda siuraly :) jak juz zintegruja sie z Twoja kotka to ona im pokaze co i jak sie robi ;)
a jak z jedzonkiem beda klopoty, bo najwyrazniej jeszcze stalych pokarmow nie jadly jak siedzialy w tej dziurze to kup to kocie mleko specjalne, u weta mozna kupic saszetki Royal Canin mleko w proszku za ok 10zl saszetka + buteleczka i stopniowo wprowadzac pokarmy stale tak aby rzwijaly sie prawidlowo bo maluchy musza jesc czesto, pozniej mleko mozesz mieszac z jedzonkiem i stopniowo stopniowo je przestawiaj ;)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw kwi 07, 2011 7:19 Re: Gda- 4 maluszki - 2 w domach, 2 w DT ! :)

Rozbrykaly sie i wychodzic chcialy na mieszkanie całe najlepiej, ale oczywiscie po 5 min poszly spac. Buteleczka im nie jest potrzebna już. Damy rade. o 10 wymykam sie z pracy na chwile nakarmic je. Z kuwetka sobie poradzimy to nasz najmniejszy problem.
Obrazek

lalka999

Post » Czw kwi 07, 2011 8:55 Re: Gda- 4 maluszki - 2 w domach, 2 w DT ! :)

kciuki za maluchy, ale wygladaja na zdrowe ;) ladne i czyste oczka ;)

Co do koteczki mamusi, to wkurzyc sie mozna :evil: Monika kwitnie tam z klatka lapka od godziny, prosila wczoraj by nie karmic kotkow, i jakas starsza Pani nakarmila je pol godz przed przyjazdem Moniki, bo jej szkoda kotkow bylo :roll: takze z lapanki chyba nici, kotka i jakas inna druga chodza wkolo i maja wszytsko w nosie, bo brzuchy pelne :evil: a zarowna ja jak i Monika mamy mnostwo innych kotow do sterylek i zajec by tam przyjezdzac co chwila i zaliczac pudla, no i darmowe sterylki tez sie koncza.... :roll: chyba ze mieszkancy zaplaca za ta sterylizacje, moge zalatwic za 100 zl
Obrazek

Marea

Post » Czw kwi 07, 2011 10:15 Re: Gda- 4 maluszki - 2 w domach, 2 w DT ! :)

Lalka, nie powinnas dlugo sie meczyc z karmieniem, te kotki na pewno sa wieksze od mojej Sayi jak ja wzielam, ale tak jak mowi Marea, tym kotkom tam do dziury nikt nie dawal jedzenia, tylko kotka je karmila... ale powinny szybko podlapac, ja moja uczylam szamac normalne jedzenie na tackach Animondy dla kociat od 4rtego tygodnia zycia - na wieczku jest taki pregusek na podusi rozowej.

Marea, to niefajnie, ze tez sie zawsze znajdzie ktos kto nagle stwierdzi "jakie biedne te kotki, no pol dnia glodne" :roll: a potem placz, ze kocieta sa i krzywda im sie dzieje...

Agor-ia

Post » Czw kwi 07, 2011 10:24 Re: Gda- 4 maluszki - 2 w domach, 2 w DT ! :)

Większy łapie bardziej o co chodzi ze spodeczkiem. Znam te tacki moja je uwielbiała, ale jeden smak jej podchodził, drugi nie bardzo. Wieczorem wrzuce porządne foty piękności. musze chyba obciąć paznokcie bo az sie boje je łąpac z tymi pazurami;/
Obrazek

lalka999

Post » Czw kwi 07, 2011 10:31 Re: Gda- 4 maluszki - 2 w domach, 2 w DT ! :)

O, ja te tacki od 4rtego tygodnia widzialam tylko w smaku rybno-drobiowym ;)
Bedzie dobrze, moja sie nauczyla szamac gdzies w ciagu tygodnia, a one sa starsze niz Saya wtedy :ok:
No, foteczki z checia na watku poogladamy :D
A Twoja koteczka przeszla juz do porzadku dziennego z tym, ze w pokoiku lataja jakies duze chomiki ? :D

Agor-ia

Post » Czw kwi 07, 2011 10:42 Re: Gda- 4 maluszki - 2 w domach, 2 w DT ! :)

Narazie siedza chomiki w innym pokoju jak sią to ona sie kładzie i ogląda je z takiej pewnej odległości, póki co nie pragnie bliższego kontaktu z nimi. i namiętnie jak słyszy ze coś sie dzieje to pakuje łape pod drzwi i próbuje coś zgarnąc tą łapką:D
Obrazek

lalka999

Post » Czw kwi 07, 2011 11:08 Re: Gda- 4 maluszki - 2 w domach, 2 w DT ! :)

Dzisiejszą akcja na Legionów, jestem maksymalnie wk**wiona, aż mi para z uszu idzie :evil:
Człowiek załatwia, organizuje, jedzie z drugiego końca Trójmiasta, zawala pracę zawodową, a jedna pani nie może zrozumieć prostej sprawy, że ma nie karmić kotów :evil: :evil:
Zajeżdżam a tam porozstawiane z 10 miseczek z mleczkiem, z karmą, a nażarte koty w trakcie sjesty na słoneczku, oczywiście były średnio zainteresowane moimi poczynaniami z klatką łapką...
Jeszcze mi kocur opstrykał transporter i mi w samochodzie śmierdzi :evil:
F**k
Tak, poza tym pani pytała, czy nie mogłybyśmy zabrać kotów (dorosłych i dość dzikich :roll: ) z tamtąd, bo ona nie ma już siły i pieniędzy ich karmić, już 20 lat je karmi, i ma dość :roll:
Boszsz... ja tylko proszę los abym zachowała do końca życia jasność umysłu lub nie dożyła tej starości.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw kwi 07, 2011 11:43 Re: Gda- 4 maluszki - 2 w domach, 2 w DT ! :)

Czyli codziennosc kociarza :evil: jak ja uwielbiam ten smrod w aucie od opstrykanych transporterow i klatek, wieczne ich pranie i szorowanie i Panie / Panow ktorzy mowia ile to musza wydawac na te koty...w takim momencie uswiadamiam ich o swoich kosztach i delikatnie tlumacze jak sprawy sie maja ehhh i wkolko macieju...zaraz nowe kociaki beda i kolo narodzin bedzie sie toczyc swoim torem :roll:
Dobrze ze choc jedna sprawe zalatwilas ;)
Obrazek

Marea

Post » Czw kwi 07, 2011 12:49 Re: Gda- 4 maluszki - 2 w domach, 2 w DT ! :)

Jeden z DS ,który zajął sie łapaniem kotów i dokarmianiem ma w pracy kociczkę na portierni. Chciałą kobieta załatwić sterylkę bo kotków już ludzie nie chcą brać,giną pod kołami czy gdzieś tam jak sie rozlezą. Usłyszała od portiera,ze nie pozwolą jej wyciać ale tabletki to i owszem podadzą bo sami mają dzieci dosć. Na pytanie dlaczego nie chca ,usłyszała że kocia po sterylce...się roztyje 8O
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 8 >>

Post » Czw kwi 07, 2011 12:59 Re: Gda- 4 maluszki - 2 w domach, 2 w DT ! :)

Wszystkich członków i sympatyków pkdt zachęcam do głosowania na nas w ankiecie na kandydata do Krakvetu:
viewtopic.php?f=1&t=126100&start=0
Ostatnio edytowano Czw kwi 07, 2011 13:03 przez mpacz78, łącznie edytowano 1 raz
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw kwi 07, 2011 13:02 Re: Gda- 4 maluszki - 2 w domach, 2 w DT ! :)

Dokladne namiary jak i gdzie oddac glos i conieco o PKDT w moim podpisie ;)
Obrazek

Marea

[poprzednia][następna]