Czarna, wysterylizowana kotka szuka pilnie domu, Śląsk

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lut 06, 2011 17:56 Re: Czarna, wysterylizowana kotka szuka pilnie domu, Śląsk

No nie da sie:( Juz proszę o pomoc tę dziewczynę jedną. Zapłacę za ogłoszenia. Dziękuję.

sabina1977

Od: Sob paź 02, 2010 21:56

Post » Nie lut 06, 2011 17:58 Re: Czarna, wysterylizowana kotka szuka pilnie domu, Śląsk

Najbardziej mnie w tym wszystkim wkurza nie dokończenie roboty.
Albo się robi, albo się nie robi.
Skoro znalazłaś dom 14 Kotom, to co Cię przerosło z Czarną?

Daj jej jeszcze szansę, ogłoś ją.
Tak samo Rudego i inne z dt. Żeby nie musiały wrócić na dwór..

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Nie lut 06, 2011 18:06 Re: Czarna, wysterylizowana kotka szuka pilnie domu, Śląsk

Przerosło mnie to, że ciągle leżę w szpitalu i się leczę. Nie mial sie nia kto zając, dojezdzac do niej przynajmniej 1 raz.
Szukam jej nadal domu. :)

sabina1977

Post » Nie lut 06, 2011 18:10 Re: Czarna, wysterylizowana kotka szuka pilnie domu, Śląsk

A Rudy zostanie chyba tam gdzie jest w DT, bo go bardzo polubili, mimo ze kobieta ma juz 3 włąsne koty. Ogłaszam. I nadal będę.

sabina1977

Post » Nie lut 06, 2011 18:17 Re: Czarna, wysterylizowana kotka szuka pilnie domu, Śląsk

I tak zrobiłam duzo, bo ona miała byc wypuszczona na 2 dzień.

i Chwała Ci za to,bo nie wiem czy wiesz,ale kotka po sterylizacji zimą(a 22 stycznia niewątpliwe było zimno)musi pozostać w ciepłym pomieszczeniu 3-4 dniz uwagi na zaburzoną termoregulację po znieczuleniu.Najprosciej mówiąc-jeśli nie zapewni się odpowiednich warunków można bardziej zaszkodzić niż pomóc.Do tego dochodzą różne komplikacje po sterylkowe(jak akurat u jednej mojej tymczaski wolożyjacej)
Co do mojego powyzszego postu to moim zamiarem nie było poddawać w watpliwość Twoich działań.Najnormalniej w świecie zdziwiło mnie zdjecia,na jednym z nich widać wyraznie nacięte ucho,i to dos sporo a na kolejnym tego naciecia nie ma-no chyba,ze ja mam coś ze wzrokiem

bell_a

Od: Nie maja 13, 2007 1:22

Post » Nie lut 06, 2011 18:36 Re: Czarna, wysterylizowana kotka szuka pilnie domu, Śląsk

Wet pow, ze po 2 dniach jak nie mam jej gdzie dac to mogę wy[uscic i nic jej nie będzie. Ja jednak wiem swoje(tak jak piszesz wyzej:)i zrobiłam po swojemu.:)
Dobrze , ze moze nie jestes tak ufna, bo na tym zapewne wychodzisz lepeij niz ja:)Tacy tez sa potrzebni. Ja w sumie nie chciałam się tłumaczyc, ale bardzo nie lubie byc atakowana, bo tym kotom poświęciłąm wiekszośc zycia.
Pozdrawiam.

sabina1977

Post » Nie lut 06, 2011 18:46 Re: Czarna, wysterylizowana kotka szuka pilnie domu, Śląsk

Jeszcze jedno bell_a...przepraszam, ze tak namieszałam, jak teraz to czytam to rzeczywiście mozna wątpic w niektóre posty. No cóż, to chyba zmeczenie. Dziękuję za cenne uwagi. Ogłaszam nadal kotki. A jakby co to blisko siebie mieszkamy, zawsze mzoesz wpasc i zweryfikowac moje działania.:)

sabina1977

Post » Nie lut 06, 2011 19:25 Re: Czarna, wysterylizowana kotka szuka pilnie domu, Śląsk

Sabino ale proszę: poogłaszaj je porządnie, zrób zdjęcia.
Na Rudych jest zawsze dużo chętnych, jest spora szansa.

A :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: są!

Carmen201

Post » Nie lut 06, 2011 19:52 Re: Czarna, wysterylizowana kotka szuka pilnie domu, Śląsk

bell_a pisze:
MartynaP pisze:po co ta ściema z ogloszeniami ? odrazu wiedzialam ze cos nie halo niechcialas podac nawet stron an jakich oglaszalas kotke

Ja bardzo przepraszam,ze się wtrącam,ale podobnie jak Martyna mam odczucie,ze "coś tu nie gra" :roll:
przeczytając cały watek mam sporo watpliwości,a najwiekszym z nich są linki zdjęć zamieszczone w 1-wszym poście
Jak dla mnie to 2 rózne koty :roll: (mimo,ze czarne)

dla mnie to tez dziwne :?
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie lut 06, 2011 20:02 Re: Czarna, wysterylizowana kotka szuka pilnie domu, Śląsk

kotx2 pisze:
bell_a pisze:
MartynaP pisze:po co ta ściema z ogloszeniami ? odrazu wiedzialam ze cos nie halo niechcialas podac nawet stron an jakich oglaszalas kotke

Ja bardzo przepraszam,ze się wtrącam,ale podobnie jak Martyna mam odczucie,ze "coś tu nie gra" :roll:
przeczytając cały watek mam sporo watpliwości,a najwiekszym z nich są linki zdjęć zamieszczone w 1-wszym poście
Jak dla mnie to 2 rózne koty :roll: (mimo,ze czarne)

dla mnie to tez dziwne :?

oczywiscie ja absolutnie nie chciałam oceniac czy sabina1977 robi cos dla kotów czy nie ,co zrobiła juz ilu pomogła ilu nie itd.
ja to odebralam w ten sposob ze sabina1977 zalozyla watek,nie zrobila sama ogloszen i chciala tylko wpisami "kotka nadal szuka domu" znalesc ten dom

nigdy nie mialam zamiaru debatowac tutaj ile i jaka pomoc sabina oferuje kotom
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie lut 06, 2011 20:09 Re: Czarna, wysterylizowana kotka szuka pilnie domu, Śląsk

I ja też.

Carmen201

Post » Nie lut 06, 2011 20:56 Re: Czarna, wysterylizowana kotka szuka pilnie domu, Śląsk

Sabino, naprawdę nikt tutaj nie będzie Cię oceniał i atakował, jeśli tylko zbyt pochopnie nie napiszesz czegoś, np stosując nadmierne skróty myślowe... wiele osób może Ci pomóc: radami - zauważ, że wszyscy podkreślają, że konieczne są dobre zdjęcia!, ja mogę zredagować kotu treść ogłoszenia, jeśli w pierwszym poście napiszesz prośbę i dodasz jego opis: wiek, płeć, stan zdrowia, odrobaczenie, zaszczepienie, sterylkę itp. oraz jego hostorię np, że jest misiastym mruczkiem, koczującym na działakach... Ogłaszać koty w portalach społecznościowych to jednak za mało, bo w końcu znajomych zaczyna brakować... sama jestem nauczycielką, ale i zaplecze w postaci uczniów nie daje gwarancji wyadoptowania wszystkich zwierzaków...
Dobrze, że robisz ogłoszenia do sklepów zoo i do lecznic wet, ale naprawdę 80 ogólnokrajowych stron ogłoszeniowych to jest potęga! na szczęscie na Miau są osoby, które mogą w tym pomóc albo za niewielkie pieniądze, które ktoś może zasponsorować, albo nawet za darmo...
Na Miau są osoby sponsorujące sterylki, leczenie i utrzymanie kota w dt, poproś o taką pomoc w pierwszym poście, ale nie zżymaj się na pytania i uwagi czy rady, bo odstraszysz ludzi...
Szansa na dt wzrasta, jeśli wątek żyje i ożywiają go relacje, zdjęcia... uwierz!

Zdrowia życzę z głębi serca!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie lut 06, 2011 22:31 Re: Czarna, wysterylizowana kotka szuka pilnie domu, Śląsk

Dziękuję. Może i rzeczywiscie za duzo namieszałam. Biorę się za ogłoszenia. :)

sabina1977

Post » Nie lut 06, 2011 22:45 Re: Czarna, wysterylizowana kotka szuka pilnie domu, Śląsk

Napisałam do Rumi, jednak woli młodszego. Bierze kotka ze Szczecina. A ja szukam dalej, dzieki. :)

sabina1977

[poprzednia][następna]