Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Pojechała do DS!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 13, 2011 15:01 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Pojechała do DS!!!

Widac ze juz jest dobrze :ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw sty 13, 2011 15:55 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Pojechała do DS!!!

Tak po cichutku podczytywałam cały czas wątek Schatzi i bardzo się cieszę, że znalazła taki fajny domek :D
Powodzenia Dziewczyny :ok:

I za Garfiego też trzymam kciuki :ok:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Pt sty 14, 2011 10:36 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Pojechała do DS!!!

Za Garfiego też mocno trzymam kciukasy. :ok: Zresztą to dzięki Niemu znaleźliśmy Schatzi.

Wczoraj po powrocie z pracy Schatzi przywitała mnie przy drzwiach. TŻet opowiadał, że się zakolegowali, czekając na mnie przeleżeli wieczór na kanapie słuchając muzyki ;) :D I pomyśleć że ja w ciągu dnia nie włączałam radia nie chcąc przestraszyć Koty.. :ryk:
Wieczorem przyszła nam do łożka trochę się pomiziać, a potem położyła centralnie między nami. :lol: Zupełnie nie wiedzieliśmy jak zareagować. Z jednej strony baliśmy się Ją spłoszyć, a z drugiej - zawsze śpimy przytuleni. Podczas gdy tak się zastanawialiśmy co dalej, Kota wybrała za nas i poszła sobie.. na drugą kanapę w innym pokoju ;)

W nocy zrobiła kupę do kuwety! :ok:

A nad ranem był zonk :(
Psy sąsiadów spotkały się na klatce i narobiły takiego rabanu, że mocno zestresowały Schatzi. Jednak nie ukryła się tylko przez godzinę krążyła po mieszkaniu węsząc i nasłuchując jak prawdziwa lwica na polowaniu. Miałam wrażenie że gdyby tak dorwała tego psa.. to by dopiero popamiętał.. :twisted:

Potem jak już wstaliśmy i TŻet szykował sie do pracy, poszła spać we wnęce między kanapą a ścianą. Nie wyciągałam Jej stamtąd, nawet nie wołałam, choć martwiłam się, że może to wpływ porannych odgłosów z klatki. Wyszła jednak dwa razy by się najeść, za każdym razem krocząc dostojnie przez całe mieszkanko. A potem sama z siebie przyszła do mnie na miziaki i leży teraz obok, na kanapie.

TŻet wczoraj cyknął Jej zdjęcie. Ja też dzisiaj postaram się młodą obfotografować troszkę.
Obrazek

Ogólnie zdecydowaliśmy ostatecznie nie zmieniać Jej imienia z dwóch powodów:
- Schatzi jest dorosła, więc pewnie przyzwyczajona do swojego imienia, ładnie na nie reaguje. (ogólnie lubi jak się do Niej przemawia, wczoraj przybiegła na: "gdzie jesteś Panienko?" 8O )
- gdy czekaliśmy na Schatzi, to zawsze nazywaliśmy Ją tym właśnie imieniem i to imię jest po prostu Jej (choć osobiście sama nigdy nie nazwałabym tak Kota)

Ogólnie jest tak Kochana :1luvu: , że nie wiem jak ktoś mógł zechcieć Ją oddać.. :( Prócz zamiłowania do gryzienia kabli to to sama słodycz jest!
Obrazek
Obrazek

Sarayu

Od: Pt sty 07, 2011 18:26

Post » Pt sty 14, 2011 12:48 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Pojechała do DS!!!

ahh :1luvu:

Moje koty tez panikuja jak na klatce schodowej dzieja sie niepojete rzeczy...czasem obok w mieszkaniu wyje pies, jak zostaje sam, i wtedy koty sa bardzo niespokojne...wiec jej zachowanie jest zupelnie normalne 8)
Przychodzi do lozka do Was, je, zalatwia sie..sielanka pelna i oby tak dalej :ok: Dorosle koty bardzo przezywaja wszelkie zmiany w zyciu a do Was wkroczyla prawie ze bezproblemowo
Obrazek

Marea

Post » Pt sty 14, 2011 15:14 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Pojechała do DS!!!

Jejku jak ja się cieszę :1luvu: Marzyłam o takim rozwiązaniu całej sytuacji...
Kicia trafiła do cudownego domu, gdzie jak widać czuje się dobrze. A ja się tak bałam o aklimatyzację :mrgreen:
Co do psów- u nas właśnie na psy się najbardziej denerwowała. Być może dlatego, ze jak przyjeżdżała córka tej Pani z psem to kotka siedziała przerażona wciśnięta za fotel (sama byłam świadkiem...), więc może ją ten pies ich zastraszył tak...
Co do imienia- coż... Ja już też nie chciałam jej mącić w głowie i zmieniać, w końcu i tak jest do niego przyzwyczajona...
A co do kabli... Moja Pusia notorycznie przegryza wszystkie cienkie kabelki, żadne słuchawki, ładowarki do komórek nie mogą być na wierzchu u nas... :?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Wto sty 18, 2011 10:06 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Pojechała do DS!!!

Pod wieloma względami Schatzi jest kotem idealnym. Często zastanawiam się jak wyglądało Jej życie w tamtym domu i czy była tam i czy jest tutaj szczęśliwa. Czasami łapię się na myśli, że nie czuję że mam kota. Brak jakichkolwiek zniszczeń, łap w talerzu, rozsypanego żwiru. Schatzi jest jak tresowana.
- nigdy nie wysypuje żwirku
- nie chodzi po blacie w kuchni
- bywa na pustym stole, ale gdy jest jedzenie nigdy nie wchodzi a nawet nie próbuje 8O
- grzecznie czeka na jedzenie, nigdy nie podgryza, nie budzi
- gdy w łóżku leży jedna (bez różnicy czy ja czy TŻ) osoba zawsze dotrzymuje towarzystwa, ale gdy już dwie - przenosi się na inną kanapę
- mruczy (zawsze jak leży z kimś w łóżku; dostaje jedzenie; jak przychodzi rano bo usłyszy, że Duzi wstali; jak wita się przy drzwiach; ogólnie prawie zawsze)
- wita się przy drzwiach - jak usłyszy "dzyń" to leci
- nic nie zrzuca
- nie lubi poduszek - woli pod pupą panele czy goły parapet, względnie stół.
Nie zrozumcie mnie źle, nie narzekam. Te wszystkie rzeczy mnie z jednej strony bardzo cieszą, ale z drugiej troszkę martwią bo nigdy nie spotkałam tak ułożonego Kota i nie wiem czy Młoda jest po prostu nieśmiała i się rozkręci, czy też może jest tak nieszczęśliwa, że nie ma chęci na takie zachowania.
Z drugiej strony coraz lepiej się bawi, wałeczek sizalowy gania i podrzuca. Czasami "jeździ na dywanie". Uwielbiamy Ją. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Czasami wydaje mi się, że potrzebuje człowieka jedynie by przy Nim być. Asystuje mi przy pracach domowych, a jak siadam przy kompie czy by poczytać książkę to kładzie się obok i mruczy. Nie chce wtedy głaskania, przy zbytniej mojej natarczywości po prostu sobie idzie. Ona po prostu lubi być obok i nic więcej Jej nie trzeba.
Naprawdę kochamy Schatzi i chcemy by była szczęśliwa. Uczymy się szanować Jej granice. Ogólnie to strasznie dużo się uczymy..
Obrazek
Obrazek

Sarayu

Post » Wto sty 18, 2011 10:50 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Pojechała do DS!!!

Bywaja koty tak dobrze ulozone :) nie chcące wadzić człowiekowi, delikatne i wrazliwe. Sama takiego posiadam ideała :) ups..przepraszam..ma jedna wade, budzi nas rano z pasja polujac na stopy, wrecz "wwierca sie" w koldre by stopke dorwac i choc smyrnac :ryk:
Shatzi moze sie jeszcze rozkrecic, z czasem... ja tez czasem narzekalam ze mam kota jak nie kota, za grzeczny (moze chora, jakas niedokrwistosc badz cus? :D) odkad mam drugiego kota, zboja w domu..moja kota pokazuje sie teraz czasem z tej drugiej bardziej drapieznej strony...ale dla czlowieka jest nadzwyczaj delikatna :ok:
Obrazek

Marea

Post » Wto sty 18, 2011 11:23 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Pojechała do DS!!!

Schatzi jest bardzo grzeczne, myślę, że nie wynika to z tego, że jest nieszczęśliwa 8) Zdaje mi się, że jest wręcz odwrotnie.
Ona jest w sumie jak moja Pusia, tyle, że ona wskakuje na blaty :D
Schatzi była wychowywana przez panią w wieku ok. 50lat, nikogo innego w domu, być może dlatego jest taka spokojna.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Pt sty 21, 2011 12:03 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Pojechała do DS!!!

To może nowy wątuś Schatzi już na Koty?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt sty 21, 2011 12:27 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Pojechała do DS!!!

MaryLux pisze:To może nowy wątuś Schatzi już na Koty?

Jestem ZA! :)
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Sob sty 22, 2011 15:00 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Pojechała do DS!!!

RudyiSrebrnyKot pisze:
MaryLux pisze:To może nowy wątuś Schatzi już na Koty?

Jestem ZA! :)

No to prosimy bardzo ślicznie :)

MaryLux

Post » Nie sty 23, 2011 12:30 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Pojechała do DS!!!

Serdecznie zapraszamy do wąta Schatzi :D
:arrow: viewtopic.php?f=1&t=123148
Obrazek
Obrazek

Sarayu

Post » Nie sty 23, 2011 15:58 Re: Schatzi- kotka jak z reklamy Whiskasa! Pojechała do DS!!!

Sarayu pisze:Serdecznie zapraszamy do wąta Schatzi :D
:arrow: viewtopic.php?f=1&t=123148

Byłam tam, obsikałam wątek

MaryLux

[poprzednia]