Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
martaW pisze:Nie ustaliliśmy tego ,bo nie brałam tego pod uwagę ,że będę musiała go oddawaća niestety podróż do Wrocka kosztuje mnie 200 zł
martaW pisze:Burmiń już we Wrocławiu . Nie był mi widocznie pisanyA taki piękny jest ...
kryst81 pisze:Rozmowa się toczy poza mną a czuję, że coś chciałabym dodać…
A najgorsze chyba w tym wszystkim, o czym pisałam Ci już mailowo to Twoje zdenerwowanie i rezygnacja, które nie mogły być pomocne ani dla Twoich kotów ani dla Burmiego. Twoje koty czuły, że coś jest nie tak, Burmi natomiast nie miał prawa poczuć się dobrze w tym wszystkim![]()
martaW pisze:Ja wiem doskonale ile trwa adaptacja kotów , w końcu mam 4 !!!!! I ...
annskr pisze:martaW pisze:Ja wiem doskonale ile trwa adaptacja kotów , w końcu mam 4 !!!!! I ...
I może poprzestań na tej ilości.
Każdy kolejny kot będzie zmieniał hierarchię stada - piszę z doświadczenia, mam dwa koty własne i kilka / kilkanaście kotów tymczasowych, różnych, nie wybieram spolegliwych, biorę, co na ulicy znajdę.
Każda zmiana - wyadoptowanie kota czy wprowadzenie nowego - to docieranie się zwierzaków, inna hierarchia - czasem tylko syki, czasem łapoczyny i konieczność izolowania do czasu dotarcia się, a czasem aż do wyadoptowania.
Jeśli nie musisz - nie funduj kotom i sobie kolejnych stresów,
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 35 gości