MALEŃKA LULU, urocza iskierka radości... NOWE ZDJĘCIA :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto gru 14, 2010 23:16 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

Wspaniałe wieści :1luvu: Oby wszystko szło ku dobremu :)

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Śro gru 15, 2010 8:35 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

Lulu ma rozwinięty zmysł dczuwania.
Merlinowi potrzebna jest fizykoterapia i ja ma.
Tobie potrzebny był spokój i ciche mruczenie kota , no i proszę :P .
Po prostu Lulu spełnia każde ciche życzenia :lol: .

Cieszę się, że uszko sie oczyszcza. Czy cały czas coś z niego z wychodzi?

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Śro gru 15, 2010 11:59 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

Całe szczęście już nic się w nim nie tworzy (a przynajmniej nie na taką skalę ;) ) i teraz jużtylko wpompowujemy Oridermyl.
Mała już prawie przestała smarkać i bulgotać, no i wydaje mi się, że ten łepek też reaguje na leczenie... ale Ciiii nie zapeszam.
Poza tym fizykoterapeutka z niej na medal :ok:
Merlin siedzi w kuwecie... pełna koncentracja nad wykonywaną czynnością. Wtem od tyłu napada go Lulu i zaczyna tarmosić jego wielki, puchaty.... ogon :lol: Ostatnio hitem jest wyjmowanie z pojemniczka łopatki do kuwety, i jeżdżenie z nim po całym pokoju celem wejścia do środka (ale jako że mieści się tylko głowa, to jest to niekończąca się zagadka, bo Lulu jest konsekwentna i drąży temat dopóki się nie zmęczy).
Ale dzięki niej Merlinek coraz ładniej staje na "odzyskanej" nodze... :)
Ja Wam mówie, 2 koty i 4 światy....

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Śro gru 15, 2010 12:27 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

Fajnie, że Lulu jest taka terapeutka!

A atakowanie w kuwecie to u małych kotów norma! Moje małe rude robi to samo, do tego stopnia wkurzając swoją matkę, że potrafi zrezygnować i sobie pójść - tylko czekać, aż mi zacznie sikać do łóżka. Przy jedzeniu tez muszę małego trzymać, bo nie daje jej jeść. Z dwoma kotami nie ma 4 światów - moim zdaniem conajmniej 8 :D
...to tylko moje zdanie...

Zołzik

Od: Pon paź 11, 2010 11:53

Post » Śro gru 15, 2010 14:07 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

ale super:) tak mowisz o tej swojej Lulu to az sie czlowiekowi mordka cieszy :)
Obrazek

Gingger

Od: Śro maja 19, 2010 21:12

Post » Śro gru 15, 2010 14:30 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

ciekawa.swiata pisze:Poza tym fizykoterapeutka z niej na medal :ok:
Merlin siedzi w kuwecie... pełna koncentracja nad wykonywaną czynnością. Wtem od tyłu napada go Lulu i zaczyna tarmosić jego wielki, puchaty.... ogon :lol:
Ale dzięki niej Merlinek coraz ładniej staje na "odzyskanej" nodze... :)
Ja Wam mówie, 2 koty i 4 światy....

Mam nadzieję, że Merlin gdy już znajdzie się w swoim spokojnym domu zapomni małej Lulu jej psikusy.
Może wspomni ją z lekkim rozrzewnieniem i pomyśli, że bądź co bądź był wujkiem tej dziewczynki :D .

A co do Lulu to przecież młodość ma swoje prawa i i kiedyś też się to skończy...no może uspokoi :wink: .

honda11

Post » Śro gru 15, 2010 20:21 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

Pewnie, że ma :) Dlatego sprawia mi przyjemność patrzenie na tą brykającą wariatkę :D dopóki nie muszę po niej sprzątać :mrgreen:

Dzisiaj musiałam Państwu szanownemu wymienić znowu żwirek, bo był niedostatecznie świeży na ich delikatne noski i jedwabiste łapeńki 8)
zbankrutuję z nimi, słowo daję. Szalona dzisiaj przekimała większość dnia, aż się dziwię, ale coś mi mój nos podpowiada, że odbije sobie w nocy Obrazek

ma ktoś jakiś pomysł na to, co zrobić z kuwetą, żeby nie mieć białych półek w pokoju i piaskownicy dookoła? :D
no już kurcze wszystkiego próbowałam... teraz ją wsadziłam do kartonu, może to coś da. No bo wygląda, jak by to ująć, uroczo :D

ciekawa.swiata

Post » Śro gru 15, 2010 21:57 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

heheh a ja myslalam, ze to ja pojde z torbami :)))) ale od wczoraj mamy kryta kuwete to mi sie panstwo ociaga troche i kup mniej poki co leci :)

jeszcze...
Obrazek

Gingger

Od: Śro maja 19, 2010 21:12

Post » Czw gru 16, 2010 9:14 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

Gingger pisze:heheh a ja myslalam, ze to ja pojde z torbami :)))) ale od wczoraj mamy kryta kuwete to mi sie panstwo ociaga troche i kup mniej poki co leci :)

jeszcze...

moje futra chyba wolałyby się załatwiać na dywanie, niż w krytej kuwecie - chyba by umarły ze strachu przed wejściem do kuwety :D Myślałam o takiej kuwecie, bo mam małe mieszkanie i doskonale wiem, o czym mówi ciekawa.swiata :) całe mieszkanie jest siwe i wszędzie jest żwirek :/ Kusi mnie tak kuweta, ale nie wiem, czy moje dziady się przekonaja... jak myśłicie - sprobówać?

Buziaki dla Lulu :D

Zołzik

Post » Czw gru 16, 2010 9:27 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

Czytałam, że przy krytej kuwecie na początku lepiej wymontować drzwiczki.

honda11

Post » Pt gru 17, 2010 8:51 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

co tam u kochanej Lulinki ??

Zołzik

Post » Pt gru 17, 2010 11:50 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

Właśnie, jak malutka?
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Pt gru 17, 2010 21:35 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

Malutka coraz lepiej :)
Już wcale nie świszczy, uszko ładne (oczywiście dalej kropimy), a energię to ona chyba z kosmosu czerpie 8O
Dziś rano wstałam podrapana na potęgę. Mała ma etap zwiedzania wszystkich półek i zaczepiania o pazurki dokładnie wszystkiego, co na nich znajdzie. Jak już zaczepi to bierze w zęby i biega z tym po całym pokoju jak poparzona :lol:
Ale jak już się wybiega to straszny z niej przytulak. Bardzo lubi być blisko ludzia :)
I niezmiennie zaczepia wujka Merlina :D
fajny z niej potworek :twisted:
wczoraj złożyłam zamówienie na zooplusie, bo paniska już wszystko zeżarły 8O
animondy nie tkną, ewentualnie jak pomieszana z cosmą, ale to z wielkiej łachy :D
mam nadzieję, że szybko dojdzie pomimo świąt...
a mała ładnie korzysta z drapaka, to się chwali :)

ciekawa.swiata

Post » Sob gru 18, 2010 9:32 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

Słuchajcie, jest pilna sprawa... chodzi o psa, ale jeśli znacie kogoś, kto może pomóc to bardzo proszę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=21&t=121673

ciekawa.swiata

Post » Pon gru 20, 2010 8:15 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

Czy nasza iskierka grzecznieje :D ?

Wujek Merlin chyba ma jej powyżej uszu.
Takie spokojne życie wiódł dopóki ta mała wiercipięta nie wniosła się do jego królestwa.
Mam nadzieję, że nie napisał listu do Gwiazdora, aby zaniósł ją w prezencie do innego domu.
Jeszcze nie teraz Merlinku, jeszcze troszkę.
Daj nam odrobinę czasu, a znajdziemy Lulu kochający domek.

Czy Luleńka jedzie jeszcze na kontrolę do doktora?

honda11

[poprzednia][następna]