Krecia teraz MELA już wDT u Anna Kubica!Cudowna metamorfoza!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 30, 2010 23:46 Re: Kretka DT potrzebny na CITO!!!!!! Schronisko ŁÓDŹ!

Ja mogę w niedzielę przewieźć kotkę. nawet Idealnie mi pasuje. Możemy się umówić w niedzielę w schronisku.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Wto lis 30, 2010 23:54 Re: Kretka DT potrzebny na CITO!!!!!! Schronisko ŁÓDŹ!

Słuchajcie wszystko fajnie ale jeszcze współlokatorka- właścicielka mieszkania nic nie wie ;) także spokojnie jutro/ pojutrze dogadamy co i jak :)

Musli

Od: Wto lis 30, 2010 21:41

Post » Śro gru 01, 2010 0:43 Re: Kretka DT potrzebny na CITO!!!!!! Schronisko ŁÓDŹ!

ok, to trzymamy kciuki, żeby współlokatorka okazała się kociolubna :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Śro gru 01, 2010 1:04 Re: Kretka DT potrzebny na CITO!!!!!! Schronisko ŁÓDŹ!

Kurcze, Musli, nie obraź się, ale jeśli masz małe, chore dziecko, nie masz doświadczenia z chorującymi kiciami, w dodatku piszesz, że mieszkasz ze współlokatorką, która nic o Twoich planach jeszcze nie wie... Zakładając nawet, że się dowie i wyrazi zgodę, to jesteś pewna że z czasem nie zmieni zdania? I czy Ty jesteś pewna, ze wytrwasz w swojej decyzji i nie zechcesz po jakimś czasie oddać Kreci z powrotem... Uroda koteczki oczywista, ale oprócz urody musisz pamiętać o tym, ze to kotek już nie młody, bez ząbków, po przejściach, będzie wymagała szczególnej troski... Jeszcze raz przepraszam, jeśli miałabym Cię urazić. Nie jest to moim zamiarem. Po prostu chcę jak najlepiej dla kici :kotek:

anahit

Od: Pt lis 12, 2010 17:15

Post » Śro gru 01, 2010 2:30 Re: Kretka DT potrzebny na CITO!!!!!! Schronisko ŁÓDŹ!

No własnie dlatego daję sobie czas do namysłu. Nie chciałabym za dwa tygodnie szukac kolejnego domu dla niej. Moje dziecko zagoraczkowalo tak jest chore ;) A po Twoim poście Anahit... ych za bardzo emocjonalnie do tego podchodze i szczerze mówiąc bardzo mi skrzydła podcięłaś.

Musli

Od: Wto lis 30, 2010 21:41

Post » Śro gru 01, 2010 8:04 Re: Kretka DT potrzebny na CITO!!!!!! Schronisko ŁÓDŹ!

Trzymam mocno za dobrą dla kici decyzję.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Śro gru 01, 2010 8:38 Re: Kretka DT potrzebny na CITO!!!!!! Schronisko ŁÓDŹ!

Musli, jeśli skrzydła mocne, to nie tak łatwo je podciąć :wink:
Dom na święta dla Kreteczki - byłoby super :D
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Śro gru 01, 2010 8:58 Re: Kretka DT potrzebny na CITO!!!!!! Schronisko ŁÓDŹ!

Anahit ma sporo racji, na pewno nie chciała podciąć Ci skrzydeł, Musli.
Ale po prostu musisz być pewna na 200% że chcesz Kretkę. To może być problemowa kicia. Wiem, jak to jest mieć małe, chorujące dzieci ;) musisz być pewna, że dasz radę i z czasem chorującym dzieckiem i ewentualnie chorującą kicią. Nie doczytałam w jakim wieku jest Twoje dzieciątko?
A może po prostu spróbuj wziąć Kretkę na DT, a jeśli wszystko się dobrze poukłada, to zostanie na stałe?
Najpierw jednak dokładnie wszystko sobie przeanalizuj i omów to koniecznie ze współlokatorką.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro gru 01, 2010 9:05 Re: Kretka DT potrzebny na CITO!!!!!! Schronisko ŁÓDŹ!

Z drugiej strony mnóstwo osób ma małe dzieci i zwierzęta, więc może nie trzeba tak demonizować. Ale ze współlokatorką na pewno trzeba to ustalić.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Śro gru 01, 2010 9:11 Re: Kretka DT potrzebny na CITO!!!!!! Schronisko ŁÓDŹ!

ależ tu nikt niczego nie demonizuje, edii
po prostu trzeba wszystko przeanalizować, bo gdy dziecko choruje, to leczenie też jest kosztowne, również leczenie kotka. Chodzi o podjęcie dobrej decyzji.
Nikt nikogo nie zniechęca, nie demonizuje, kwestia podjęcia dobrej decyzji dla wszystkich.
:ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro gru 01, 2010 10:51 Re: Kretka DT potrzebny na CITO!!!!!! Schronisko ŁÓDŹ!

magdaradek pisze:Anahit ma sporo racji, na pewno nie chciała podciąć Ci skrzydeł, Musli.
Ale po prostu musisz być pewna na 200% że chcesz Kretkę. To może być problemowa kicia. Wiem, jak to jest mieć małe, chorujące dzieci ;) musisz być pewna, że dasz radę i z czasem chorującym dzieckiem i ewentualnie chorującą kicią. Nie doczytałam w jakim wieku jest Twoje dzieciątko?
A może po prostu spróbuj wziąć Kretkę na DT, a jeśli wszystko się dobrze poukłada, to zostanie na stałe?
Najpierw jednak dokładnie wszystko sobie przeanalizuj i omów to koniecznie ze współlokatorką.

DT jest zawsze dobrym wyjściem... Daje czas do zastanowienia, do zobaczenia jak wszystko będzie wyglądać a kicia nie jest w schronie. W tym czasie nadal można jej szukać domu...
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Śro gru 01, 2010 10:56 Re: Kretka DT potrzebny na CITO!!!!!! Schronisko ŁÓDŹ!

Dopiero przybywam :oops:
Biedna Kretka, biedniusia...

Musli, przede wszystkim musisz to przegadać ze współlokatorką. Przemyśl wszystko na spokojnie, ale też się nie przerażaj!!! Każda decyzja związana z powiększeniem rodziny jest emocjonalna, ważne żeby była też dobrze przemyślana. Wierzę, że Wam się uda!!! A tak jak już napisały dziewczyny, możesz na początek zaoferować koteńce DT (dom tymczasowy), a jeśli wszystko się dobrze ułoży to Kretka zostanie z Wami na zawsze. Jeśli coś "nie zagra" będziemy ją ogłaszać i szukać DS (domu stałego).
Trzymam kciuki najmocniej jak potrafię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kretko :1luvu: :1luvu: :1luvu: , trzymaj się, bidulko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro gru 01, 2010 15:21 Re: Kretka DT potrzebny na CITO!!!!!! Schronisko ŁÓDŹ!

Krecia się przypomina :)
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Śro gru 01, 2010 16:24 Re: Kretka DT potrzebny na CITO!!!!!! Schronisko ŁÓDŹ!

za przemyślaną i oby pozytywną decyzję ;) :ok:

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Śro gru 01, 2010 20:21 Re: Kretka DT potrzebny na CITO!!!!!! Schronisko ŁÓDŹ!

Mam nadzieję, że uda się Musli wziąć Kretke :)
Obrazek

Afra666

Od: Śro wrz 01, 2010 11:50

[poprzednia][następna]